Bir Özel Okul Twitter'da Fiyat Politikasını Eleştiren Velinin Çocuğunun Kaydını Yenilemedi
Son yıllarda eğitim sektörü hiç görmediğimiz kadar kaosa gebe. Bazı devlet okullarındaki fiziksel imkanlar ve Maarif modelinin neden olduğu eğitim içeriği üstüne okullardaki güvenlik zaafiyetleri eklenince özel okullar hiç görülmediği kadar talep görmeye başladı. Bu yüksek talep de bakanlığın kısıtlamalarına rağmen yaklaşık %250 gibi artışlar olarak velilerin bütçesine rastladı. Bir veli geçtiğimiz yıl dolar bazında bile %58 zamlanan ve müşterisi olduğu okulu eleştirdi. Bu yıl aynı okul velinin kaydını yenilememe kararı aldı.
Özel okullar, özellikle ilkokul kademelerinde tavan fiyatların çok ötesine zamlar yapıyor. Devletin belirlediği tavan oran eğitimle kısıtlı olduğu için, kırtasiye ve yemek gibi kalemlerde yapılan artışta herhangi bir sınır bulunmuyor.

Kazım Yiğit Akalın isimli bir veli geçtiğimiz yıl kayıt yenileme döneminde Bilfen Okulları'nı fiyatları nedeniyle eleştirmişti.

O dönem yıllık 640 bin lira olan ücretin TL bazında ve dolar bazındaki artışlarını paylaşmıştı.
Zamlar devletin taban fiyatına rağmen 2025 2026 sezonunda da durdurulamıyor. Ancak bu eleştiriler not alınmış olacak ki...

Akalın'ın çocuğunun kaydı bu yıl yenilenmedi. Kendi deyimiyle okuldan atıldı.

Akalın detayları şöyle anlattı.

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
Bu sadece bir çocuğu okuldan atmak değil, tüm velilere göz dağı verip korkutup susturmaktır. Bir kişi konuşursa okuldan atılır, herkes konuşmalı
Çocuğum olmadı diye eskiden üzülürdüm şimdi şükrediyorum.. Allah ana/babalara kolaylık versin.. Maddi/manevi çok zor bu devirde..
Hiiç üzülmeyiin,hayatınızı yaşayın..istediğiniz yere gidin,istediğinizi yapın.bu dünyadaki en önemli kişi sizsiniz
aldığı vergiyle eşit eğitim sağlamayan, orta sınıfın cebindekini dolaylı yoldan alırken aynı zamanda devlrt giderini de azaltan acayip bir sistem kuruldu. bu... Devamını Gör