Görüş Bildir
Haberler
Bir Kasada Saklı Van Gogh İmzalı Tablo

Bir Kasada Saklı Van Gogh İmzalı Tablo

adem kara
12.05.2014 - 12:50
İçeriğin Devamı Aşağıda

İspanya’da yeni bir Van Gogh tablosu bulundu. İspanyol vergi dairesi yetkilileri, bir vergi usulsüzlüğünü araştırırken Madrid’deki bir evden aldıkları kasada Vincent Van Gogh’un Cypress, Sky and Country adlı tablosunu bulduklarını açıkladı. 40 yıl önce Viyana’da kaybolan tablonun ünlü ressama ait olup olmadığı İspanya Kültür Bakanlığı’nın incelemeleri sonrasında kesinlik kazanacak. Ne ki, tablo üslup ve konu bakımından sanatçının işlerine benzerlik gösteriyor.

KOMÜN GÜNLERİNDEN

Üstünde Van Gogh’un imzası bulunan tablonun arkasında üç “saygın kurumun” damgasının yer aldığı belirtildi. Amsterdam’daki Rijksmuseum’un 1944 yılından, Berlin’deki Museum der Schöne Künste ve Viyana Enstitüsü’nün 1974’ten damgaları bulunan ve bir servi ağacını betimleyen tablonun yaklaşık 1889’da tamamlandığı tahmin ediliyor. Uzmanlar, ressamın tabloyu Fransa’nın Saint-Rémy-de-Provence komününde kaldığı esnada çizmiş olabileceğini belirtiyor. Van Gogh’un aynı dönemde çizdiği tablolarda servi ağacı sıklıkla görülürken, eserlere örnek olarak The Starry Night/ Yıldızlı Gece tablosu da gösteriliyor.

Arkadaş kurbanı

Daha önce Viyana’daki Kunsthistoriches Müzesi’nde sergilenen tablonun İspanya’ya nasıl gittiği bilinmiyor. Konuyla ilgili soruşturma başlatılırken, İspanyol yetkililer hırsızlık şüphesi üzerinde duruyor. Kasanın sahibi ise, 2010’da, yabancı bir milyonerin kendisinden tabloyu saklamasını istemesi üzerine eseri kasaya koyduğunu ifade etti. Tablonun değeri henüz bilinmiyor.

El Mundo

Kaynak: http://www.taraf.com.tr/haber-bir-kas...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
0
0
0
0
0