Görüş Bildir
Haberler
Bir İçine Kapanık Bir Dışa Dönük Olan İnsanları Anlamanıza Yardımcı Olacak Davranış Rehberi!

Bir İçine Kapanık Bir Dışa Dönük Olan İnsanları Anlamanıza Yardımcı Olacak Davranış Rehberi!

Effy
20.08.2022 - 13:44

Çevrenizde tanıdığınız kişileri, hatta kendinizi sosyalleşmekte bir sıkıntı görmediğiniz ve öz güven sorunları yaşamadığınız için 'dışa dönük' biri olarak tanımlayabilirsiniz. Ancak bazı zamanlarda ve yerlerde bunun tam tersi hissettiğinizi fark edersiniz: O an dış dünyayla iletişimi kesmek, elinizden geldiğince kendi halinizde takılmak istersiniz. Bu iki karakter herkesin içerisinde yatıyor ve yeri geldiğinde rolleri değişiyorlar. Peki hem içine kapanık hem de dışa dönük bir insan olduğunuzu nasıl anlarsınız? Bu davranışlara bakarak... 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çevre ve enerji arasındaki ilişki önemli.

Çevre ve enerji arasındaki ilişki önemli.

İçine kapanık insanlar, bulundukları ortama karşı dışa dönük insanlardan daha duyarlı. Dışa dönük insanlar sosyal etkinliklerde enerjilerini yenilerken, içe kapanık insanlar o enerjiyi harcar. 

Hem içine kapanık hem dışa dönük insanlar, bulundukları ortamın faktörlerini gözlemler. Mesela; yalnızken daha çabuk rahatlıyorsunuz, kalabalık bir mağazada çok çabuk bunalıyorsunuz ve bir partide hemen yoruluyorsunuz. Her ne kadar dışa dönük bir insan olsanız da, içinizdeki diğer karakter kendini gün yüzüne çıkarıyor.

Bazı insanlar enerjinizi emiyor, bazıları enerjinizi yükseltiyor.

Bazı insanlar enerjinizi emiyor, bazıları enerjinizi yükseltiyor.

İçine kapanık olmakla dışa dönük olmak arasındaki en büyük fark: Biri insanları gördüğünde yorulur, diğeri ise enerji ile dolar taşar. İki türlü hisseden insanlar için bu durum yine aynı. Bazı sevdikleri insanlar onlar keyif ve enerji verirken, diğer insanlarla vakit geçirmek onları yoruyor.

Yalnız kalmayı seviyorlar.

Yalnız kalmayı seviyorlar.

Dışa dönük insanların çoğu yalnız kalmaktan hoşlanmaz; hep birileri ile konuşup vakit geçirmek isterler. Hem dışa dönük hem içine kapanık biri olduğunuzu anlamanın yollarından biri de, sosyalleşmek ile ilgili hiçbir sıkıntınız olmamasına rağmen yalnız vakit geçirebilmeyi de başarmanızdır. Kitap okumak, kendi başına gezmek, vakit geçirmek size keyif verir.

Kalabalıklar en büyük korkunuz.

Kalabalıklar en büyük korkunuz.

Kendinizi çoğu zaman dışa dönük biri olarak tanımlamanıza rağmen insanlar ile iç içe olmak düşüncesi sizi rahatsız ediyorsa, bu içe dönük tarafınızın kanıtıdır! Küçük arkadaş grupları ile takılmayı seviyorsunuz ancak büyük kalabalıklar sizi itiyor.

İnsanlar sizi hep dışa dönük biri zanneder.

İnsanlar sizi hep dışa dönük biri zanneder.

İçine kapanık birinin sergileyeceği davranışları gördüklerinde kötü bir şeyin olup olmadığını sorarlar... Ancak bu da sizin normal halinizdir! Bir gece dışarıda deliler gibi eğlenirken, ertesi gün kendi başınıza kalmak ve kimseyle konuşmamak isteyebilirsiniz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
blackhawk35

Birzamanlar dışa dönüktüm güzel arkadaşlarım güzel bi sevdiğim kadın vardı hepsinin gerçekten yanımda olacağını düşündüm ama öyle olmuyomuş 30 yaşına geldim ... Devamını Gör