Görüş Bildir
Haberler
Bir Evde En Fazla Ne Olabilir ki? Dedirten Dünyanın En Gelişmiş 10 Modern Evi

Bir Evde En Fazla Ne Olabilir ki? Dedirten Dünyanın En Gelişmiş 10 Modern Evi

luna
25.05.2021 - 08:45

Birbirinden ilginç özellik ve avantajlara sahip bu evleri görünce çok şaşıracaksınız!

Kaynak: Dünyadan Gerçekler

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Brian Foster - Curvilinear smart house (Eğrisel akıllı ev)

1. Brian Foster - Curvilinear smart house (Eğrisel akıllı ev)

California çölünde yer alan Brian Foster'ın akıllı evi; geometrik duvarlar ve tavanlar, cam duvarlar ve daha fazlasıyla adeta çölde bir vaha. Lüks açık bir mutfak ve sonsuzluk havuzuna açılan aydınlatılmış eğlence alanı, muhteşem kurak bir alana bakmaktadır. Düz çizgilerle harmanlanmış dramatik koltuklara sahip olan bu 465 metrekarelik evin merkezinde salon bulunuyor.

Brian Foster - Curvilinear smart house

Brian Foster - Curvilinear smart house

Beş yatak odası, beş buçuk banyo ve çoğu sinema solanlarına taş çıkaracak medya odası bulunmakta. Tabandan tavana sürgülü kapılar evin içine doğal ışık doldururken camlar açılınca ev içten ve dıştan nefes kesen bir başyapıt haline gelmektedir.

2. Skysphere (Gök küresi)

2. Skysphere (Gök küresi)

Alternatif bir yaşam biçimi sunan skysphere, bekar birinin ihtiyaç duyabileceği her özelliğe sahiptir. Tek bir sütunun üstüne oturan bu yuvarlak ev, içinde yaşayanlara 360 derecelik bir manzara sunar. Yeni Zelandalı Jono William tarafından tasarlanan yapı, 14 metrelik bir çevreye sahip, iki metre yüksekliğindeki polikarbonat pencerelerle donatılmıştır.

Skysphere

Skysphere

Çok LED'li ışıklar, tüm elektrikli cihazlarınıza güç verir, özel olarak üretilmiş güneş panelleriyle yüksek teknolojili bir ortam sunar. Aydınlatma, kapı erişimi ve bunun gibi her şey android uygulama kullanan bir akıllı telefon tarafından kontrol edilir. Evde sıcaklık otuz dereceye ulaştığı zaman otomatik olarak açılan ve yirmi santigrat derecede tekrar kapanan bir kapı sayesinde hava alır.

3. "The One"

3. "The One"

9290 metrekarelik bu muhteşem ev çok büyük ve yapılması en az 7 yıl sürmüş. Fiyat ve büyüklük rekorları kıran bu ev, beyaz sarayın iki katı büyüklüğünde ve Amerika'nın en büyük özel konutu unvanına sahiptir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

The One

The One

36 kişilik özel bir sinema salonu, bowling salonu, otuz araba kapasitesinde bir otopark ve kendi gece kulübüne sahiptir. Yirmi yatak odası, otuz banyo ve birden fazla yüzme havuzuyla evden ziyade özel bir butik otel gibi hissettiriyor. Deniz anası tanklarından yapılmış  duvarlara  sahip olan bir oda da dahil olmak üzere birçok özelliği arasında; kumarhane ve dört adet yüzme havuzu da bulunmaktadır. Bir tepenin tamamını kapsayan 'The One' sakinlerine Los Angeles'ın muhteşem manzaralarını sunmakta.

4. The verge - Home of the future (Geleceğin evi)

4. The verge - Home of the future (Geleceğin evi)

Geleceğin evi; şantiye dışında dev bir depoda inşa edilmiş prefabrik bir binadır. Akıllı telefon hassasiyetiyle ayrı modüller olarak inşa edilen bu konutlar, neredeyse geleneksel bir ev inşa etme maliyetine istenilen yere monte edilir. Çevre dostu ve sürdürülebilir malzemelerden yaratılan geleceğin evi, tasarımının kişinin isteğine göre değişebildiği için alıcıya büyük kolaylık sağlamaktadır.

The verge - Home of the future

The verge - Home of the future

Sağlığınızı değerlendiren aynalardan mikropları filtreleyen hava temizleyicileri ve akıllı duman detektörlerine kadar geleceğin evi bir insanın duyabileceği tüm teknolojik özelliklerle donatılmıştır.

5. HGTV - Smart home ( HGTV akıllı ev)

5. HGTV - Smart home ( HGTV akıllı ev)

HGTV kanalı, her sene şanslı bir izleyicisine son teknoloji ürünü akıllı bir ev verir ve bu ev hayal edebileceğiniz tüm olanaklara sahiptir. 418 metrekarelik, üç katlı binada; dört yatak odası, beş banyo, üç araba garajı ve çok sayıda yüksek teknoloji ürünü bulunmaktadır.

HGTV - Smart home

HGTV - Smart home

Pittsburgh'da 2020 yılında yapılan akıllı evin; bir spor salonu,  açık bir veranda, elektronik fitness ekipmanları, uygulamayla kontrol edilen çatı pencereleri, özelleştirilebilen bir güvenlik sistemi, çeşitli mutfak aletleri sahip olduğu özellikleri arasındadır. 18.5 metrekarelik büyük bir gömme dolap, tamamen programlanabilir bir duşa kabin ve akıllı aynalar içeren yatak odaları sunar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. ARKUP - Avant-garde life on water (ARKUP - Sudaki avangart yaşam)

6. ARKUP - Avant-garde life on water (ARKUP - Sudaki avangart yaşam)

Bu ev su üstünde yaşamı üst düzey bir yere taşıyor. Beş buçuk milyon dolar karşılığında hayalinizi 404 metrekarelik bir alan üzerinde 22 metre uzunluğunda, iki katlı ultra lüks bir tekne evde yaşayabilirsiniz.

ARKUP - Avant-garde life on water

ARKUP - Avant-garde life on water

Her bir oda, içi banyolu toplam dört yatak odası ve salon, yemek alanı ve mutfak içeriyor. Altı metre derinliğe kadar inen ayakları, evin suda sabit durmasının sağlamaktadır. Güneş enerji paneli bin kilovata kadar enerji depolayabilir, yağmur suyu toplama sistemi suyu arındırır ve içilebilecek hale getirir. Ev ayrıca internet, radyo, televizyonu desteleyebilen son teknoloji ürünü bir iletişim sitemi ile donatılmıştır.

7. Kasita modular home (Kasita modüler ev)

7. Kasita modular home (Kasita modüler ev)

Bu ev modeli bir dizi teknoloji kullanarak küçük alanların kullanımını yeniden tanımlıyor. Ev teknolojisi, bir akıllı telefon ile kontrol edilebilmektedir. Mini solaryumu çevreleyen cam kutunun şeffaflığı ayarlanabilir, sıcaklığı, aydınlatması ve ses sitemini dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Su ve enerji kullanımı da teknoloji odaklıdır. Enerji geri kazanımlı havalandırma sistemi, tanksız su ısıtıcısı, kapı zili, su ve  kamera tasarrufu sağlayan bir duşu vardır.

Kasita modular home

Kasita modular home

32.7 metrekarelik alan çok büyük olmasa da ev, üç metre karelik duvar yüksekliği ile yeterince ferah hissettirmektedir. Ayrıca farklı ruh hallerine ayarlanabilir bir çevre ayarı bulunur. Örneğin sabah otomatik olarak açılan ışıklar ve en sevdiğiniz radyo istasyonu ile güne başlayabilirsiniz.

8. Chase Maher - Smart home (Chase Maher'in akıllı evi)

8. Chase Maher - Smart home (Chase Maher'in akıllı evi)

Şehrin ağzındaki 278 metrekarelik, verandalı, dört yatak odalı ve yedi banyolu bu evde hayallerini süslemeyen insan yoktur. Akıllı ev sistemi iPad veya telefonunuza bağlı altı dış mekan kamerasını içerir. Birinci sınıf şık ev aletlerine sahip bir mutfak, cam bir yemek masanın etrafında toplanmaktadır. Şık bir yaşam alanından ve modern bir bilardo masasından yola çıkarak LED aydınlatmalı inanılmaz bir sinema salonu tasalanmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Chase Maher - Smart home

Chase Maher - Smart home

Havuza bakan açık teraslı bir spor salonuna erişim duvara monte edilmiş bir iPad ile sağlanır. Yatak odası ise anlatılamayacak kadar güzel bir ortam aydınlatması ve atmosferik ses teknolojisiyle harmanlanmış, mükemmel bir uyku imkanı sunar. Duvarlardaki iPad şarj istasyonu, kullanıcının uyumak istediği zaman elektronik perdeleri kapatmasını sağlıyor.

9. Virginia tech - Future home (Virginia tech -Gelecekteki ev)

9. Virginia tech - Future home (Virginia tech -Gelecekteki ev)

Ev tak-çıkar formatında yapılmış 18 lego tarzı parçadan oluşuyor. Bu ustaca tasarım evlerin en fazla iki gün içerisinde montajlanmasını sağlamaktadır. Tasarıma dahil edilen özel teknolojiler evin, herkesin isteklerini destekleyecek şekilde özelleştirilmesini sağlamaktadır. Ayarlanabilir duvar yüksekliklerinden engellilere ve yaşlılar yardımcı olabilecek özelliklere kadar bu evde herkes için yapacak bir şeyler var.

Virginia tech - Future home

Virginia tech - Future home

Örneğin banyoyu ele alalım; akıllı dokunmatik ayna, tuvaletin yüksekliğini ayarlanabilir hale getirmek de dahil olmak üzere banyo işlevleri kontrol edilebilir. Bu durum mutfak tezgahları için de geçerlidir. Bu da odaların boyutlarını ve düzenini değiştirmede büyük bir role sahip olmasını sağlamaktadır. Yani odanın boyutunu değiştirmek için bir düğmeye basmak yeterli.

10. Billionaire tropical paradise (Milyarderin tropik cenneti)

10. Billionaire tropical paradise (Milyarderin tropik cenneti)

Bu evde tenis kortu, basketbol sahası, voleybol sahası, hatta bir ahır bile var. Kireçtaşı ısıtmalı zeminler, su kaydırağı ve spa bu evde sunulan özelliklerin en başında bulunmaktadır. Ev otomasyon sistemi güvenlikten aydınlatmaya kadar her şeyi kontrol eder ve hatta havuzu, spayı ve su kaydırağını yönetir. Yatak odalı 14 banyolu ev özel bir spor salonu, oyun odası ve iki ofisi ile birlikte 115 metrekareden fazla alan sunar.

Billionaire tropical paradise

Billionaire tropical paradise

Çarpıcı bir eğlence alanındaki havuzun cam kapağı havuzu bir dans pistine dönüştürür. Hizmetli odası, binicilik tesislerine sahip alanda bulunan son teknoloji ürünü bir ahır; her atın ne kadar su içtiğini ölçmek için elektronik su sayaçları, ev otomasyon sistemine bağlı HD kameralar ve bir bar içerir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
53
20
18
11
3
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?