Görüş Bildir
Haberler
Bir Daha Pastaneden Almayacaksınız! İşte Misafirlerinizi Kıskandıracak, Değişik Şekillerde Kurabiye Tarifleri

Bir Daha Pastaneden Almayacaksınız! İşte Misafirlerinizi Kıskandıracak, Değişik Şekillerde Kurabiye Tarifleri

23.08.2022 - 06:59

Kurabiyeler, kahve ve çayın yanında tüketilen en güzel eşlikçilerden biri. Ayrıca ani misafirler için de son derece kurtarıcı bir lezzet. Tercihinize ve zevkinize göre tuzlu ya da tatlı olarak yapabileceğiniz pek çok kurabiye tarifi var. Üstelik tüm bu tariflerde kurabiyelere dilediğiniz şekilleri verebilirsiniz. Nasıl mı? Detaylar için yazımızı okumaya devam edin!

Deniz Kabuğu Kurabiye Tarifi

Deniz Kabuğu Kurabiye Tarifi

Deniz kabuğu şeklinde kurabiyeler elde etmek oldukça basit. Peki, nasıl mı? Kurabiyelere deniz kabuğu şeklini vermek için ihtiyacınız olan malzeme yalnızca saklama kabınızın kapağı!

MALZEMELER:

● 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında olmalı)

● 1 çay bardağı sıvı yağ

● 2 kahve fincanı toz şeker

● 1 çay kaşığı tuz

● 1 adet yumurta sarısı

● 1 paket vanilya

● Yarım paket kabartma tozu

● Aldığı kadar un

HAZIRLANIŞI:

● İlk olarak tüm malzemeleri karıştırarak hamur elde edin. Hamurun kıvamı çok katı olmamalı ve hamur ele yapışmamalı. 

● Hamuru hazırladıktan sonra deniz kabuğu şekli verme aşamasına geçebilirsiniz. Bunun için dalgalı bir yapıya sahip olan saklama kabı kapağının iç yüzeyine hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça koyup eliniz ile bastırarak deniz kabuğu şeklini elde edebilirsiniz. 

● Şekil verdiğiniz kurabiyeleri yağlı kâğıt serili tepsiye dizerek 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. 

● Dilerseniz kurabiyeler pişip soğuduktan sonra erittiğiniz çikolatalar ile kurabiyenin üzerini ya da bir parçasını kaplayabilirsiniz.

Yaprak Kurabiye Tarifi

Yaprak Kurabiye Tarifi

Kurabiyelere şekil vermek için illa kalıplara ihtiyacınız yok. Kalıp kullanmadan da oldukça zarif görünün kurabiyeler elde edebilirsiniz. İşte gören herkesin nasıl yaptığınızı merak edeceği yaprak şekilli kurabiyenin püf noktaları:

MALZEMELER:

● 250 gram oda sıcaklığında beklemiş margarin ya da tereyağı

● 2 çay bardağı pudra şekeri

● Yarım çay bardağı sıvı yağ

● 1 adet yumurta

● 2 yemek kaşığı nişasta

● 1 çay kaşığı kabartma tozu

● 1 paket vanilya

● 9-10 çay bardağı un

HAZIRLANIŞI:

● İlk olarak yağları, pudra şekerini ve yumurtayı bir kabın içerisine alarak karıştırın. Ardından un dışında kalan tüm kuru malzemeleri karışıma ekleyin. Malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra unu yavaş yavaş hamura eklemeye başlayın. Unun tamamı eklenene kadar bu işleme devam edin. 

● Tüm malzemeler işin içine girdikten sonra hamurunuz hazır! Hazırladığınız hamurun üzerini kapatın ve onu yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin.

● Dinlenen hamurların artık şekil alma zamanı geldi. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça koparın. Koparttığınız parçayı düz bir yüzeyde hafifçe bastırdıktan sonra elinizle ucunu sivrilterek yaprak formunu verin. Yaprak şeklini almış olan kurabiyenizin üst yüzeyine bıçak yardımı ile eşit aralıklarla çizikler atarak yaprak görüntüsünü tamamlayabilirsiniz. 

● Yağlı kâğıt serili tepsiye yaprak kurabiyeleri dizin ve 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.

Kirpi Kurabiye Tarifi

Kirpi Kurabiye Tarifi

Kirpi şeklini verdiğiniz bu kurabiyelere çocuklar bayılacak! Üstelik oldukça zahmetli ve sevimli gözüken kurabiyeleri elde etmek çok kolay. 

MALZEMELER:

● 125 gram oda sıcaklığında beklemiş margarin ya da tereyağı

● Yarım çay bardağı sıvı yağ

● 1 çay bardağı pudra şekeri

● 1 adet yumurta

● 1 paket vanilya

● Yarım çay kaşığı kabartma tozu

● 2.5-3 su bardağı un

Süsleme için:

● Damla çikolata

● 1 yemek kaşığı pudra şekeri

● 1 tatlı kaşığı tarçın

HAZIRLANIŞI

● Un dışında kalan tüm malzemeleri bir kabın içerisinde karıştırın. Bu karışıma yavaş yavaş unu eklemeye başlayın. Yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde ettiğinizde kirpi kurabiyeleri yapmak için hamuru yoğurmayı bırakabilirsiniz.

● Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça alın ve hamura oval bir şekil verin. Oval şekil verdiğiniz hamur parçasını düz bir yüzeye koyun ve üzerine mutfak makası yardımı ile minik minik kesikler atın. Sıralı olarak kestiğiniz yerler kirpi görüntüsünü elde etmenizi sağlar. Kesikler attığınız hamurun ön tarafına da göz gibi görünmesi için iki adet damla çikolata yerleştirin.

● Şekil verdiğiniz şirin kurabiyeleri yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin. 180 derece fırında 25-30 dakika kadar minik kirpileri pişirin. 

● Pişen kirpi kurabiyeleri soğumaya bırakın. Ardından üzerine pudra şekeri ve tarçın karışımını serperek kurabiyeleri servis edebilirsiniz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
5
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın