Görüş Bildir
Haberler
Kurabiyeleri Bu Sefer Reçellerle Süslüyoruz: Uzun Süre Bayatlamayan Pastane Lezzetinde Reçelli Kurabiye Tarifi

Kurabiyeleri Bu Sefer Reçellerle Süslüyoruz: Uzun Süre Bayatlamayan Pastane Lezzetinde Reçelli Kurabiye Tarifi

25.07.2022 - 06:48

Pastane vitrinlerini süsleyen çeşit çeşit kurabiyeler ne güzel görünür, nasıl da iştah kabartır değil mi? Hele üzerindeki reçellerle renk renk parlayan kurabiyelerin tadına doyum olmaz. Hangisini alacağınıza karar veremezsiniz. Sanki sadece pastaneden alınabilirmiş gibi, sanki siz yapamazmışsınız gibi gelir. Halbuki hiç de öyle değil. Biraz mutfağa girmişliğiniz varsa siz de rahatlıkla uzun süre bayatlamayan reçelli kurabiyelerden yapabilirsiniz. Tarifinde kabartma tozu bile kullanılmayan ve günlerce bayatlamadan kalan bu kurabiyeleri hemen yapmaya ne dersiniz? Tarifi veriyoruz, haydi hemen başlayalım!

Uzun Süre Bayatlamayan Reçelli Kurabi̇ye Tarifi

Uzun Süre Bayatlamayan Reçelli Kurabi̇ye Tarifi

Evde pastane lezzetinde kurabiye yapmak çok basit, üstelik tarifi hazırlamak için kullanmanız gereken malzemeleri de kolayca bulabilirsiniz. Bu sayede kurabiyeyi canınızın istediği an yapabilirsiniz!

MALZEMELER

● 125 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ya da margarin

● 1 adet yumurta

● 1 su bardağı pudra şekeri (Kurabiyeyi reçelle süsleyeceğiniz için kurabiyenin fazla tatlı olmasını istemiyorsanız 1 parmak kadar eksik şeker kullanabilirsiniz.)

● Yarım çay bardağı sıvı yağ

● 1 paket vanilya

● 2,5-3 su bardağı un

● Üzerini süslemek için reçel çeşitleri (vişne reçeli, çilek reçeli, portakal reçeli vb.)

HAZIRLANIŞI

● Bir kaba oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ya da margarini, pudra şekerini ve sıvı yağı ekleyin.

● Bu üç malzemeyi homojen olacak şekilde iyice karıştırın.

● Karışımın üzerine 1 yumurtayı ve vanilyayı ekleyip tekrar karıştırın.

● Yumurta ve vanilyayı da karıştırdıktan sonra önce unun yarısını ilave edin. Bu tür tariflerde unu yavaş yavaş ilave etmek daha doğru olur çünkü her ne kadar ölçü verilmiş olsa da malzeme ve unun türüne göre tarifin alacağı un miktarı değişebilir. Ayrıca unu yavaş yavaş ilave etmek yoğurmayı da kolaylaştırır.

● Hamur elle yoğurulacak kıvamına gelene kadar kaba un ilave edin.

● Elinizle iyice yoğurduğunuz hamur, kulak memesi kıvamında ve elinize yapışmayacak şekilde olmalı.

● Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve bu parçalara yuvarlak şekiller verin.

● Kurabiyeleri biraz aralık bırakarak tepsiye dizin. Eğer hamurunuz arttıysa kalan hamuru derin dondurucuya atabilir, ihtiyacınız olduğunda tekrar kullanabilirsiniz.

● Tepsiye dizdiğiniz kurabiye hamurlarının üzerinde bal kaşığı yardımıyla hafif çukurlar oluşturun.

● Kurabiyelerinizi 15-20 dakika kadar 170 derecelik fırında pişirin. Kurabiyelerin pişip pişmediğini altına bakarak anlayabilirsiniz. Üst kısmında fazla bir renk değişikliği olmaz ama alt kısmı hafif kızarmışsa görev büyük ölçüde tamamlanmış demektir!

● Fırından çıkardığınız kurabiyeleri soğumaya bırakın.

● Kurabiyeler soğuduktan sonra açtığınız çukurların içini dileğiniz reçel çeşitleriyle doldurun. Reçel yerine çikolata, bal ya da üzüm, fındık ve fıstık gibi kuru yemişleri de kullanabilirsiniz.

● Artık kurabiyeleriniz servise hazır! Kurabiyeleri servis tabağına yerleştirirken üst üste koymamaya dikkat edin. Afiyet olsun.

Reçelli kurabiye tarifinin püf noktaları;

Reçelli kurabiye tarifinin püf noktaları;

Lezzetine doyum olmayan reçelli kurabiyeler hazırlamak için dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar var:

● Öncelikle kurabiye yapımında kullanacağınız bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalı. Bu yüzden kurabiye yapmaya başlamadan yarım saat kadar önce malzemeleri buzdolabından çıkarmanızı tavsiye ederiz.

● Ağızda dağılan kurabiye yapmak istiyorsanız margarin veya sıvı yağ yerine tereyağı kullanmalısınız. Ayrıca hamura birkaç damla sirke ilave edebilirsiniz.

● Unu kontrollü ve yavaş bir şekilde ilave etmelisiniz. 'Kurabiye hamuru çok un alır.' diyerek kaba gereğinden fazla un koymamalısınız çünkü fazla un, kurabiyelerin sert olmasına yol açar.

● Kurabiye hamurunun iyice yoğurulması ve ele yapışmayacak kıvamda olması gerekir. Kurabiye hamuru diğer hamurlar gibi bastırılarak değil, katlanarak yoğurulmalı.

● Yoğurduğunuz kurabiye hamurunu en az yarım saat buzdolabında dinlendirmelisiniz. Hamuru dinlendirmeden şekillendirme işlemine başlarsanız kurabiyeler pişerken çatlayıp kırılır.

● Kurabiyeleri elinizde yuvarladıktan sonra kurabiyelerin üzerine biraz bastırarak geniş çukurlar oluşturmaya dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde çukurlar pişme esnasında kapanabilir.

● Kurabiyelerin her yerinin eşit şekilde pişmesi için fırını önceden ısıtmalısınız. Fırını önceden ısıtmak, kurabiyelerin kenarlarının kızarıp ortasının çiğ kalmasını engeller.

● Kurabiyeleri fırında fazla tutmamalı, hafif pembeleşince almalısınız.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın