Görüş Bildir
Haberler
Bilim İnsanlarının 2 Bin 600 Kilometre Boyunca Takip Ettiği Leylek Mersin'de Vuruldu

etiket Bilim İnsanlarının 2 Bin 600 Kilometre Boyunca Takip Ettiği Leylek Mersin'de Vuruldu

Ulaş
20.09.2016 - 17:32 Son Güncelleme: 21.09.2016 - 00:53

Slovakya’dan üzerine takip cihazı takılarak serbest bırakılan leylek, toplam 2 bin 600 kilometrelik uçuşun ardından geldiği Mersin’de ateşli silahlı vurularak öldürüldü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçtiğimiz mayıs ayında benzer bir trajedi Hatay'da yaşanmıştı. Bilim insanlarının uydudan takip ettiği orman kartalı, Afrika'dan Avrupa'ya göç ettiği sırada avcılar tarafından vurularak öldürülmüştü.

Benzer bir durum bugün Mersin'de yaşandı. Yaralı halde bulunan leyleğin av tüfeğiyle hedef alındığı ve tüm çabalara rağmen kurtarılamadığı bildirildi.

Doğan Haber Ajansı'nda yer alan habere göre; Merkez Mezitli İlçesi Davultepe Mahallesi’ndeki bir sulama kanalında yaralı leylek olduğunu gören vatandaşlar, durumu itfaiyeye bildirdi. Kısa sürede olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, çamura batmış ve bitkin haldeki leyleği merdivenli araç yardımıyla bulunduğu yerden kurtardı. 

Ayağının kırık ve kopmak üzere olduğu, ateşli silahla vurulduğu saptanan leyleğe ilk müdahaleyi Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik Daire Başkanlığı ekipleri yaptı. Daha sonra Tarsus Hayvanat Bahçesi’ne götürülerek bakıma alınan leylek, burada yapılan müdahaleye rağmen telef oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2012 yılından bu yana 2 bin 600 kilometre katetti

2012 yılından bu yana 2 bin 600 kilometre katetti

Yapılan incelemede, leyleğin Slovak ve Macar kuş bilim uzmanlarınca 2012 yılında başlatılan çalışma kapsamında, üzerine takip cihazı takılarak Slovakya’da serbest bırakıldığı belirlendi.

Leyleğin toplam 2 bin 600 kilometrelik yolu kat ederek Mersin’e geldiği, sıcak bölgelere göç edemeden burada avcıların hedefi olduğu saptandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1482
508
324
178
54
37
29
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
TuzRuhu

Ne kadar şerefsizler var sırf zevk için öldürüyorlar dallamalar o tüfeği götüne sokacan pezevenklerin

Roronoa Zoro

Suriye üzerinden uçan kartal da Türkiye'de vurularak öldürülmüştü. O kadar merminin havada uçuştuğu, bombaların patladığı Suriye'den sağ çık Türkiye'de can v... Devamını Gör

Fatih UZUN

teröristleri bu kadar sağlam vuramıyoruz.