Görüş Bildir
Haberler
Bilgisayar Ortamında Kaydedilen İlk Müzik Ortaya Çıktı

Bilgisayar Ortamında Kaydedilen İlk Müzik Ortaya Çıktı

İngiltere'de bulunan Christchurch Canterbury Üniversitesi'nin yaptığı araştırmaya göre, İngiliz dahi Alan Turing'in 1951 yılında bilgisayar ortamında müzik kaydı kaydı yapan ilk kişi olduğu anlaşıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

The Imigation Game filmi ile geniş kitlelerce tanınan ve bilgisayar biliminin kurucusu sayılan Alan Turing'in aynı zamanda bilgisayar ortamında ilk müzik kaydı yapan kişi olduğu açıklandı.

2.Dünya Savaşı sırasında Alman kriptolarının kırılmasında oynadığı öncü rol ile savaş kahramanı olarak kabul edilen Turing'in bu kaydı 1951 yılında yaptığı belirtiliyor.

Christchurch Canterbury Üniversitesi araştırmacıları, müzik evreninin yenilikçilerinden sayıldığını belirttikleri Turing’in bilgisayar üzerinden ilk müzik kaydını yapan kişi olduğunu ve bunun yıllarca göz ardı edildiğini belirttiler.

"Zamanın çok ötesinde bir sistem kullanılmış"

"Zamanın çok ötesinde bir sistem kullanılmış"

İngiliz dahi Alan Turing

BBC’nin raporlarına göre bu kayıt, İngiltere’deki Manchester Bilgisayar Laboratuvarı'nda, bundan tam 65 yıl önce yapılmış. 

Ses kaydının elektronik gayda gibi çıktığını belirten UC profesörü Jack Copeland, kayıtta ses titreşiminin sıklığının tam olmadığı gerekçesiyle biraz bozuk çıktığını belirtiyor. Kayıtta dıştan gelen sesleri filtreleyen, zamanın çok ötesinde bir sistemin kullanıldığından bahseden Copeland, yine de Turing’in bilgisayarından çıkan sesi duymalarının kendileri için unutulmaz bir an olduğunu söylüyor.

Alan Turing'in bilgisayar ortamında yaptığı ilk müzik kaydı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ayrıca Turing’in bu ilk müziği oluştururken yalnızca notaları programlamaya çalıştığı, melodi kısmıyla pek ilgilenmediği belirtildi.

Eşcinsel olduğunu itiraf eden ve bu nedenle yargılanan Turing'in intihar sonucu mu yoksa birileri tarafından zehirlenerek mi öldürüldüğü hala tartışma konusu.

WebTekno

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
49
15
8
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bahar Sengez

Yalnız filmin adı, The Imitation Game ( Yapay Oyun ) . Saygılar :)

Tunahan Dolunay

Şöylesi müzik daha hoş https://bit.ly/2qTU6nr

YURA İletişim

YU-RA iletişim - Konak, 896. Sk No:2, 35670 Konak/İzmir - 0 555 327 32 71 - 0 232 489 28 90 - iphone, xiaomi, samsung, lg, huawei telefonlar hakkında bilgile... Devamını Gör