Görüş Bildir
Haberler
Biden, Aralarında Erdoğan'ın da Olduğu 40 Lideri Online İklim Zirvesine Davet Etti

Biden, Aralarında Erdoğan'ın da Olduğu 40 Lideri Online İklim Zirvesine Davet Etti

ABD Başkanı Joe Bİden, aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bulunduğu 40 lidere 22-23 Nisan'da online iklim zirvesi daveti gönderdi. Zirve, kamuya açık şekilde canlı yayınlanacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Göreve geldiği ilk gün Donald Trump'ın ayrıldığı Paris İklim Anlaşması'na geri dönen ABD Başkanı Joe Biden, aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da olduğu 40 lideri 22-23 Nisan'da düzenlenecek online iklim zirvesine davet etti. 

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, 'Başkan Biden, 22-23 Nisan'da ev sahipliği yapacağı ve kamuya açık şekilde canlı yayınlanacak çevrim içi Liderler İklim Zirvesi'ne 40 dünya liderini davet etti' ifadesi kullanıldı. 

Açıklamada, liderler zirvesinde, iklim değişikliği ile daha güçlü bir mücadelenin aciliyetinin ve ekonomik yararlarının altının çizileceği aktarılırken, 'Glasgow'da, kasım ayında toplanacak Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı öncesi, bu zirve önemli bir kilometre taşı olacaktır' değerlendirmesi yapıldı. 

Zirvenin davetli listesinde Erdoğan'ın yanı sıra, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Çin Devlet Bakanı Şi Cinping, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İngiltere Başbakanı Boris Johnson da yer aldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

İlla 23 Nisan'ı mı seçmiş yani?