Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'den Rusya'ya Aşı Turizmi Başlıyor

Türkiye'den Rusya'ya Aşı Turizmi Başlıyor

Deniz Gök
26.03.2021 - 21:22 Son Güncelleme: 27.03.2021 - 13:04

Önümüzdeki günlerde Rusya’dan 'turiste aşı izni' çıkmasını bekleyen Türk operatörleri, ülkeye paket tura hazırlanıyor. Tatil paketinin içine aşı seçeneğini de koyacak olan operatörler, iki kez gidiş ve dönüşü kapsayan tur için yaklaşık 3 bin Euro talep edecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünya Gazetesi'nden Selenay Yağcı'nın haberine göre Viking Turizm Yurtdışı ve Yurtiçi Turizm Direktörü Cem Bayazıt, Rusya’nın yabancılara yakında aşı izni vermesini beklediklerini ifade ederek, önümüzdeki hafta aşıyı da kapsayan bir paket turu devreye alacaklarını açıkladı. 

Paketin içeriğini hazırladıklarını ifade eden Bayazıt, şu anda Rusya’da sadece geçici ve kalıcı oturuma sahip kişilere aşı yapılabildiğini söyledi. 

Bayazıt, “Bu oturum izniyle yabancıya aşıya olanak sağlayan ülkeler arasında Dubai de yer alıyor. Rusya’nın da turiste aşıya izin vermesini bekliyoruz. Aşı sebebiyle iki kez gidilmesi gerekiyor, her gidiş için bin 500 Euro’luk bir fiyat tarifesi düşündük” dedi.

Yurtdışında talep çok

Yurtdışında talep çok

Forbes Dergisi’ndeki bir haberde Moldova’da bir firmanın 1.190 Euro fiyatla 3 günlük yeme, içme ve aşı dahil Moskova turu satmaya başladığını ve tura katılmak isteyen Moldova, Romanya, Ukrayna ve hatta Yunanistan vatandaşlarından, binin üzerinde başvuru geldiği belirtildi. 

Rusya’da şimdilik yasal olarak sadece daimi ve geçici oturum sahibi yabancılar aşı yaptırabiliyor ancak Rusya’da da tur firmaları aşı turizmi için kolları sıvamış durumda. 

Aşılamada pek çok ülke önceliği sadece vatandaşlarına verirken, oturum izni ya da çalışma izni gibi içinde aşı da olan program sunan ülkelere her gün bir yenisi ekleniyor. Öne çıkan rotalar ise Dubai ve Tel Aviv. 

Peki aşı tedarikinde pek çok yerel yönetimin pürüzlerle karşı karşıya kaldığı bu süreçte, tatil paketi içinde aşı olabilir mi?

İlk olarak Londra’yla başladı

İlk olarak Londra’yla başladı

Bu yönde haberler ilk olarak geçen yıl aralık ayında duyuldu. Hindistan'da hizmet veren bir tur acentesi gelen talep üzerine Londra'ya aşının da dahil olduğu turlar düzenleyecekti. İsteyenler, kişi başı bin 777 dolar karşılığında Pfizer/BioNTech aşısı olacak ve dönmeden önce de küçük bir şehir turuna katılacaktı. 

Ocak ayının ilk günlerinde, Florida valisi 65 yaş üzeri insanlara aşıda öncelik tanıyacaklarını açıkladı ancak aşılamaya katılmak için Florida'da ikamet etme zorunluluğu getirmedi. O dönem birçok zengin ABD vatandaşı hatta Brezilya'dan ve Arjantin'den pek çok insan aşı olmak için Florida eyaletine akın etti.

Elde kalan aşıya talip oluyorlar

Elde kalan aşıya talip oluyorlar

Florida'dan bir girişimci ise İsrail'e tur düzenliyor. Aynı zamanda Almanya'da da firmalar aşı için Tel Aviv'e turlar gerçekleştiriyor. Florida'daki şirketin sahibi Roy Gal, İsrail'e düzenledikleri turun 65 yaşından küçükler için geçerli olduğunu aktarıyor. 

İsrail'de süreç şöyle işliyor: 30-40 yaşlarındaki insanlar İsrail'e vardıklarında zorunlu olarak 10 günlük bir karantinaya giriyor. Ve 10 günü doldurur doldurmaz aşı merkezlerine gidiyorlar. Gal, “Turistler, aşı merkezlerinde mesai saatinin sonuna kadar bekliyor, o gün fazla kalan ve kullanılmaması halinde ziyan olacak olan aşılara talip oluyorlar. Sağlık çalışanları resmen kapıya çıkıp 'Aşı olmak isteyen var mı' diye bağırıyor, bizim turistlerimiz de böylece aşılarını oluyorlar” diyor. 

Müşteriler gidiş-dönüş uçak bileti için 850 dolar, ikinci dozu da olabilmek için bekleyecekleri sürede kalacakları ev için ise aylık 2 bin dolar kira ödüyor.

Bir başka rota da Küba

Bir başka rota da Küba

Aşı turizminde bir başka rota da Küba. 100 milyon doz Soberana 2 üretmeyi planlayan ülke, Les Echos'un haberine göre kampanyalarını “Karayip denizi, kum, kokteyl ve aşı” sloganıyla yürütüyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
9
4
3
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Gördünüz mü Üçüncü Dünya Savaşı: Psikolojik Savaş'ta yeni bir cephe açıldı: aşı turizmi. Ercüment hoca çabuk bulsa bari aşıyı.

Pasif Kullanıcı

Bu psikolojik savaş kavramı daha fazla konuşulmaya başlanacak yakında. Bu savaştan aşı ile falan değil psikoloji bilgisi seferberliği başlatarak çıkabiliriz ... Devamını Gör

bir an aşı olmaya bize gelcekler sandım, o kadar alışmışız ki sömürülmeye, belki biliyorsunuzdur türkiyede verem tedavisi bedavadır hala, tüberküloz kapanlar... Devamını Gör

Arma Subaşı

Piyasadaki en güvenilmez aşı Rus aşısı.