Görüş Bildir
Haberler
Bıçak Altına Yatmanıza Gerek Yok: Monokrom Stilden Renkli Kombinlere Sizi Daha Genç Gösterecek Moda İpuçları

etiket Bıçak Altına Yatmanıza Gerek Yok: Monokrom Stilden Renkli Kombinlere Sizi Daha Genç Gösterecek Moda İpuçları

09.10.2022 - 12:32

Birçok kişi olduğundan daha genç görünmek ister. Bunun için pahalı kremler kullananlar, cilt bakım uygulamaları yaptıranlar hatta bir dizi estetik operasyon geçirenler bile var. Oysa daha genç bir görünüme sahip olmak sanıldığı kadar zor değil. Bunun için birkaç basit moda taktiğinden yararlanmanız yeterli! Gelin, bu sihirli moda ipuçlarına yakından bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Desenli parçalar yerine tek renk kıyafetler seçin.

Desenli parçalar yerine tek renk kıyafetler seçin.

Desenli elbiseler; sizi olduğunuzdan daha kısa boylu, kilolu ve yaşlı gösterebilir. Özellikle de puantiye ve çiçek desenli modeller... Dolayısıyla bu kıyafetler yerine tek renk ve pastel tonlarında parçalar giyebilirsiniz. Böylece monokrom trendine ayak uydurarak daha genç ve dinamik bir görünüm elde edebilirsiniz.

Daha genç görünmek için uzun eteklere, örgü hırkalara ve fularlara veda edin.

Daha genç görünmek için uzun eteklere, örgü hırkalara ve fularlara veda edin.

Uzun etekler sizi daha genç göstermez. Aksine yaşınızdan daha büyük görünmenize sebep olur. Bu yüzden ayak bileğine kadar uzanan etekler yerine kısa, diz boyu ya da diz altı etekleri tercih etmelisiniz. Örgü hırka ve kazaklar da sizi olduğunuzdan yaşlı gösterir. Eğer genç bir görünüm elde etmek istiyorsanız kombinlerinizde örgü kazaklara ve hırkalara yer vermemelisiniz. Fular kullanmak da her ne kadar sizi şık ve stil sahibi gösterse de genç bir görünüme kavuşmak için boyun bölgenizi açık bırakmalısınız. Yani uzun eteklere, örgü hırka ve kazaklara, bir de fularlara 'Elveda!' diyoruz ve daha genç bir görünümle yolumuza devam ediyoruz.

Büyük şapkalara ve kalın kemerlere şans verin.

Büyük şapkalara ve kalın kemerlere şans verin.

Geniş omuzlara sahipseniz yaşınız ilerledikçe omuzlarınızın ortaya çıkmasını tercih etmeyebilirsiniz. Bu nedenle aksesuar olarak şapka kullanmayı seviyorsanız omuzları kapatan büyük modelleri deneyebilirsiniz. Genç kalmanın bir diğer kuralı da kalın kemer kullanmak çünkü böylece belinizi daha ince gösterebilirsiniz. Zayıf ancak sağlıklı bir görünümle yıllara meydan okuyabilirsiniz.

Genç ve dinamik bir görünüm için kombinlerinize renk katın.

Genç ve dinamik bir görünüm için kombinlerinize renk katın.

Yetişkinlikten yaşlılığa doğru ilerleyen kişilerin kombinlerine siyah ve kahverengi gibi koyu renklerin hâkim olduğunu fark etmişsinizdir. Siz de aynı hatayı yapmayın ve tercihinizi canlı renklerden yana kullanın! Daha enerjik görünmek ve hissetmek için kombinlerinizde sık sık renkli kıyafetlere yer verebilirsiniz. Canlı ve rengârenk kıyafetler giyerek son derece genç bir görünüme sahip olabilirsiniz. Neon renklerden çok pastel tonları seçerek daha soft bir stil elde edebilirsiniz!

Kendinizi daha genç göstermeye çalışırken hatalı tercihler yapmayın.

Kendinizi daha genç göstermeye çalışırken hatalı tercihler yapmayın.

Eğer pırıltılı jean'ler, baskılı tişörtler, düşük bel ve yırtık pantolonlarla genç görüneceğinizi düşünüyorsanız bu düşünceyi hemen aklınızdan silin! Çünkü bu kıyafetler, genç görünmeye çalışan ama bunu başaramayan biri gibi görünmenize neden olabilir. Neyse ki riskli tercihlerden kaçınarak sade jean'leri, düz renkli gömlek ve tişörtleri seçerseniz daha genç ve dinamik bir görünüme kavuşabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İşin sırrı, doğru kombinler yapmakta.

İşin sırrı, doğru kombinler yapmakta.

Kendinizi daha genç göstermek istiyorsanız neyi, neyle ve nasıl giyeceğinizi bilmeniz lazım. Örnek vermek gerekirse bol paça pantolonlar ile dar kesim bluzları veya skinny pantolonlar ile bol tişörtleri kombinleyebilirsiniz. Ama çok bol pantolonlarla oversize bluzları ya da slim fit pantolonlarla slim fit bluzları kombinlerseniz geçmiş olsun. Bu kombin hatasıyla genç görünmeyi bir yana bırakın, rezil bile olabilirsiniz! Öyleyse kombin yaparken bu altın kuralı unutmayın ve doğru parçaları bir araya getirerek daha şık ve genç görünmenin keyfini çıkarın.

Ayakkabı seçiminize de dikkat edin.

Ayakkabı seçiminize de dikkat edin.

Bantlı, aşırı yüksek topuklu, sivri burunlu ve parlak taşlı ayakkabılar kullanıyorsanız hemen durun! Derin bir nefes alın ve bu ayakkabıları boyunuzun yetmeyeceği üst raflara kaldırın. Genç görünmeyi amaçlıyorsanız sadece kıyafet değil, ayakkabı seçimleriniz de çok önemli. Bu nedenle abartılı ayakkabılar yerine şık ve minimalist ayakkabıları tercih etmelisiniz. Ayrıca enerjik ve sportif bir stil yakalamak için beyaz spor ayakkabılar ve sneaker'lar da uygun birer seçim olabilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
3
3
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın