Görüş Bildir
Haberler
Beyin Orgazmı Yaşamak İsteyen Bünyelere İlaç Gibi Gelecek Son 5 Yılda Yayınlanan En İyi Bilim Kurgu Dizileri

Beyin Orgazmı Yaşamak İsteyen Bünyelere İlaç Gibi Gelecek Son 5 Yılda Yayınlanan En İyi Bilim Kurgu Dizileri

Bütün sezonu tek oturuşta izlemek isteyeceksiniz...

Not: Dizi yorumları Beyazperde.com alınmıştır ve sıralamada dizilerin IMDb puanları esas alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. Snowpiercer

17. Snowpiercer

IMDb: 6,7 

Dünyanın buzla kaplandığı bir dönemden yedi yıl sonrasında hayatta kalabilmeyi başaran çok az insan vardır. Yaşanan büyük felaketten sonra hayatta kalmaları Snowpiercer adında, kürenin etrafında dönen yuvarlak ve devasa trende yaşamaları sayesinde olur. İnsanların farklı olanaklara sahip bir şekilde yaşamını sürdürdüğü Snowpiercer, birbirinden adaletsiz durumlara ve zorlu yaşam koşullarına ev sahipliği yapar.

16. Dracula

16. Dracula

IMDb: 6,8 

Üç bölüm halinde ekrana gelen 'Dracula' uyarlaması, Netflix ve BBC ortaklığında hayata geçiriliyor. Dizinin başrolü, son yıllarda 'The Square' filmindeki performansıyla ses getirilen Claes Bang’e emanet edilirken senaryo kadrosunda “Doctor Who”nun showrunner’ı Steven Moffat ve “Sherlock”un senaristi Mark Gatiss görev yapıyor.

15. Warrior Nun

15. Warrior Nun

IMDb: 6,8

Warrior Nun, gözlerini morgda açan bir kadının hikayesini konu ediyor. Kendini morgda bulan kadın, açıklanamaz güçleri olduğunu fark eder. Yeni hayatına bir süper kahraman olarak devam eden kadın, ölümcül güçlere karşı savaşmak zorunda kalır.

14. Brave New World

14. Brave New World

IMDb: 6,8

Aldous Huxley tarafından kaleme alınan, aynı isimli bilim kurgu klasiği Brave New World’den ekrana uyarlanan dizi, uzak bir gelecekte, insanların üreme alanında çağ atladığı; savaşların ve yoksulluğun sona erdiği bir düzende geçiyor. Ancak insanların refah içinde yaşadığı bu düzenin ardı kazındığında bambaşka gerçekler gün yüzüne çıkar.

13. Lovecraft Country

13. Lovecraft Country

IMDb: 7,1

Matt Ruff’un aynı isimli romanından uyarlanan dizi, 1950’lerde Atticus Black’in, arkadaşı Letitia ve amcası George ile birlikte çıktıkları yolculuğu ele alıyor. Atticus Black’in kayıp babasını bulmak üzere birlikte çıktıkları bu yolculuk, dönemin ırkçı atmosferi nedeniyle birçok zorluğu da beraberinde getiriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Star Trek: Picard

12. Star Trek: Picard

IMDb: 7,5 

“Star Trek: The Next Generation”ın yedi sezonunda karşılaştığımız ikonik Captain Jean-Luc Picard karakteri, yeniden ekrana gelmeye hazırlanıyor. İkonik karaktere, orijinal dizide olduğu gibi usta aktör Patrick Stewart hayat verecek.

11. I Am Not Okay with This

11. I Am Not Okay with This

IMDb: 7,6 

I Am Not Okay with This, telekinetik güçlere sahip olan bir gencin yaşamına odaklanıyor. 15 yaşında Sydney, telekinetik güçlere sahip olan bir gençtir. Lise öğrencisi olan Sydney, bir yandan yeni yeni ortaya çıkan güçlerini keşfetmeye çalışırken bir yandan da hayatını yoluna koymak için çabalar. Lise hayatının, alevli ilişkilerin ve cinselliğin zorlu yollarında ilerleyen Sydney, bu süreçte birbirinden farklı maceralara sürüklenir.

10. Raised by Wolves

10. Raised by Wolves

IMDb: 7,7 

Raised By Wolves, gizemli bir gezegende yaşayan ve insanların çocuklarını yetiştirmekle görevlendirilen iki androidin maceralarını konu ediyor. Gittikçe genişleyen insan kolonisi, dini farklılıklardan doğan büyük bir tehditle karşılaşır. Bu süreçte androidleri oldukça zorlu bir görev beklemektedir.

9. The Outsider

9. The Outsider

IMDb: 7,8

11 yaşındaki bir çocuğun hunharca katledilen cesedi bir parkta bulunur. Görgü tanıkları ve cesetten alınan parmak izleri Flint City adındaki kentin en saygın adamlarından birini işaret etmektedir. Cinayetin baş şüphelisi olarak görülen kişi, Küçükler Ligi koçu, İngilizce öğretmeni, iyi bir eş ve iki kız babası olan Terry Maitland’ın ta kendisidir. Soruşturmanın başına geçen dedektif Ralph Anderson düzenlediği bir operasyonla halkın gözleri önünde Terry Maitland’ı tutuklar. Terry, her ne kadar suçsuz olduğunu açıklamaya çalışsa da dava aleyhinde ilerlemektedir. Ancak araştırma devam ettikçe ortaya çıkan gerçekler ve Tery’nin olay gecesi ile ilgili anlattıkları davanın tüm seyrinin değişmesine neden olur.

8. Upload

8. Upload

IMDb: 8,0

Upload, yakın geleceği ele alıyor. Dizide sanal gerçeklik hizmeti veren şirketin müşteri hizmetlerinde çalışan Nora ve arkadaşı Nathan'ın yaşadıklarını anlatılıyor. Yakışıklı ve parti sever Nathan, kendi sürdüğü arabanın kaza yapması sonucu ağır yaralanır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Sense8

7. Sense8

IMDb: 8,3 

Wachowski Kardeşler'in 10 bölüm olarak planlan dizisi, dünyanın 8 farklı yerinde yaşayan ve gizemli bir şekilde birbirleriyle bağlantıları olan 8 ayrı kişiyi merkezine alacak. Birleşik Krallık, Seoul, Mumbai, Nairobi, Berlin, Mexico City, San Francisco ve Chicago’yu mesken tutacak Sense8; her bölümde buralarda yaşayan bir karakteri yakından tanıtacak. Bu 8 kişiden bazıları bir araya gelmeye çabalarken, bazıları ise birbirini öldürmeye çalışacak.

6. What We Do in the Shadows

6. What We Do in the Shadows

IMDb: 8,5 

What We Do in the Shadows, ev arkadaşı olan dört vampirin gündelik hayatına ve modern dünyada hayatta kalma maceralarına odaklanıyor.

5. The Boys

5. The Boys

IMDb: 8,7

The Boys, süper kahramanların güçlerini ve şöhretlerini kötüye kullandığı bir evrende geçiyor. Kendilerini kanunu korumaya adayan ve “The Boys” olarak adlandırılan bir grup insan, yozlaşmış süper kahramanları ortadan kaldırmak için zorlu bir yolculuğa çıkar.

4. Westworld

4. Westworld

IMDb: 8,7 

Karanlık bir gelecekte geçecek dizi, zengin kesime hitap eden bir eğlence parkını mekan edinecek. Yapay zekaların kullanıldığı, gelen ziyaretçilerin katılabildiği oyunlarla dolu bu parkta; vahşi batı macerası sunan kısımda bir sorun ortaya çıkacak. Eğlenmeyi uman müşteriler, peşlerindeki silahlı nişancıdan kurtulmaya çalışacaklar.

3. Stranger Things

3. Stranger Things

IMDb: 8,7 

80'li yılları kendine fon yapan Stranger Things, dönemin korku filmlerine selam çakmayı atlamayan bir fantastik gerilim dizisi. Winona Ryder, David Harbour, Cara Buono'yu başrollerinde buluşturan dizi; kaybolan genç bir çocuğu ve onu bulmaya çalışan annesini anlatıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Battlestar Galactica

2. Battlestar Galactica

IMDb: 8,7

Cylonlar'ın On İki Koloni'ye saldırmasından sonra sadece bir savaş gemisi kurtulmayı başarır; Galactica. Komutan William Adama tarafından yönetilen gemi, kayıp gezegen Dünya’yı bulmak için harekete geçer. Görevi tamamlamaya çalışan gemi mürettebatı bu sırada bir dizi sorunla karşı karşıya kalır.

1. Dark

1. Dark

IMDb: 8,8

Kayıp bir çocuk. Bir yanıt bulmak için ümitsizce çabalayıp duran dört aile. Ve bu aramalar sonucunda ortaya çıkan sırlar ile gerçekler. Küçük kasabanın kaderi değişir ve gerçek yüzü ortaya çıkar.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
37
14
9
7
5
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hakan Emir Baskan

Dark'ın sonu hem çok basit, hemde çok saçma sapan bitti.

Yağız Çakır

lütfen sonunda ne olduğunu buraya yazmayın izlemeyen arkadaşlara spoiler olur. İnternetten sonunu öğrenebilirsin

Pasif Kullanıcı

Finali rezalet olsa da Lost bu listede olmalıydı. Ayrıca Black Mirror, Doctor Who, Fringe, The 100, Altered Carbon, X-Files, The 4400 gibi diziler de olabili... Devamını Gör

Ziya Akbaş

Evet ,ama son 5 yıl maalesef. ama yine de IMDB puanı 6 küsür olan dizileri muhteşem diye koymayın lütfen... :(

CauseIgotHigh

Birleşik Krallık şehri hangi ülkede acaba?