Görüş Bildir
Haberler
Beşiktaş'ta Olaylı Kongre: Fikret Orman Yumruk Attı!

Beşiktaş'ta Olaylı Kongre: Fikret Orman Yumruk Attı!

Enver K.
14.05.2016 - 12:29 Son Güncelleme: 14.05.2016 - 16:22

Beşiktaş Kulübünün 2015 yılı olağan idari ve mali genel kurulunda, kulüp yönetim kurulu, idari ve mali açıdan ayrı ayrı oy çokluğuyla ibra edildi. Beşiktaş Kulübü'nde üyelik ücreti, yapılan oylama sonucu bin 1200 TL'den, 5 bin TL'ye çıkartıldı. Bu kararın ardından salonda arbede yaşandı. Çıkan kavganın ardından ortam gerildi, başkan Fikret Orman, kendisine küfür eden İsmail Tugay Güzel adlı bir konuşmacıya yumruk attı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BJK Akatlar Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen kongrede, 1 Ocak-31 Aralık 2015 dönemi faaliyetleri görüşüldükten sonra genel kurul üyelerinin onayına sunuldu.

Yapılan oylamanın ardından Fikret Orman başkanlığındaki yönetim kurulu, idari ve mali açıdan oy çokluğuyla ayrı ayrı aklandı.

Toplantıda ayrıca, kulübün 597 milyon 829 bin 104 liralık 2016 yılı bütçesi de oy çokluğuyla onaylandı.

İbranın ardından kürsüye gelen başkan Fikret Orman, yaptığı teşekkür konuşmasında, 'İnşallah yarın hepimiz için güzel bir gün olur. Şampiyonluğu daha fazla kutlamamıza vesile olsun. Allah Beşiktaş'ın hep yanında olsun, kem gözlerden kurusun.' dedi.

Fikret Orman kendisine küfreden üyeye yumruk attı

Fikret Orman kendisine küfreden üyeye yumruk attı

Beşiktaş'ın mali kongresinde üye aidatları yüzünden çıkan kavganın ardından ortam bir daha gerildi, başkan Fikret Orman, kendisine küfür eden İsmail Tugay Güzel adlı bir konuşmacıya yumruk attı.

Önce yalancı dedi sonra küfretti

Bu olayların ardından kongrede sular duruldu ancak İsmail Tugay Güzel adlı bir konuşmacının başkan Fikret Orman'a 'yalancı' demesi ortalığı karıştırdı.

İsmail Tugay Güzel'in kulüp üyeliğinden atılacağı öğrenildi.

Beşiktaş yönetimi; mali ve idari açıdan oy çokluğuyla ibra edildi

Beşiktaş yönetimi; mali ve idari açıdan oy çokluğuyla ibra edildi

Beşiktaş Kulübü'ne üyelik ücreti, yapılan oylama sonucu bin 1200 TL'den, 5 bin TL'ye çıkartıldı.

Beşiktaş Kulübü'ne üyelik ücreti, yapılan oylama sonucu bin 1200 TL'den, 5 bin TL'ye çıkartıldı.

Fikret Orman ve yönetim kurulu, kulübü ilk kez üye olmak isteyenlerden alınan giriş aidatının 1.200 TL'den 5 bin TL'ye yükseltilmesi önergesini genel kurul üyelerinin oyuna sunmak isteyeyince olanlar oldu. Zam yapılmasını istemeyenler ile karşıt görüşteki gruplar arasında kavga çıktı. Sözlü atışma sonrası iki grup arasındaki kavga fiziksel boyuta ulaştı.

Daha sonra Fikret Orman'ın oylamaya sunduğu önerge kabul edildi ve giriş aidatları 5 bin TL'ye yükseldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Beşiktaş'ın borcu 2015 sonu itibariyle 1 milyar 328 milyon TL olarak açıklandı.

Beşiktaş'ın borcu 2015 sonu itibariyle 1 milyar 328 milyon TL olarak açıklandı.

Denetleme Kurulu’ndan alınan tablolara göre Siyah Beyazlı kulübün toplam borcu 1 milyar 328 milyon 101 bin 108 lira, alacakları ise 167 milyon 583 bin 47 lira olarak açıklandı.

Fikret Orman: 'Beşiktaş, Türkiye'nin en pahalı forması haline geldi'

Fikret Orman: 'Beşiktaş, Türkiye'nin en pahalı forması haline geldi'

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, 2015 yılı Olağan Mali ve İdari Kongre'de yönetim adına söz alarak son 4 yılın değerlendirmesini yaptığı bir konuşma gerçekleştirdi.

4 yıllık çalışmaları sonunda, 'Üzerinde Güneş batmayan bir kulüp' haline geldiklerini söyleyen Orman, 'Beşiktaş, Türkiye'nin en pahalı forması haline gelmiştir' dedi. Kongre üyelerine yeni tesis projeleri ve üniversite hakkında bilgiler veren Orman, borçları 3 yıl içinde 100 milyon TL'ye indirmek için çabalayacaklarını söyledi.

Fikret Orman'ın açıklamaları şöyle:

'Stadı, kupayı orada kaldırmak için açtık'

'Bundan 3 sene evvel yönetime geldiğimiz dönemde Beşiktaş'ın durumunu, her şeyi hatırlıyoruz. Yıkılamaz, izin alınmadı, finansmanı bulamazlar denilen İnönü Stadı'nı yıkmayla başladık. Bütün maçlarımızı dışarıda oynarken hiçbir gelirimiz olmadan, bütün giderlerimizi karşılamak ve bir yandan Vodafone Arena'yı yapmak çok bir zor süreçti. Türkiye'nin en muhteşem, en güzel stadını yaptık. Hiçbir şeyden kaçınmadık. 26 Aralık 2013'te başladık ve 26 aylık süre içinde stadı bitirdik. Stadın açılmasıyla alakalı 'Niye acele ediyorsunuz?' diyenler oldu. Biz bu stadı şampiyon olmak için yaptık ve bütünleşmek için açtık. 'Kötü sonuçlar olabilir, bunu lekelemeyelim' diyenler oldu. Beşiktaş yönetimi taraftarından korkar mı? O kupayı orada kaldırmak için açtık.'

'Beşiktaş Türkiye'nin en pahalı forması olmuştur'

'2012'den 2016'ya kadar devamlı yatırım yaptık. Artık kadronun zeminini oluşturup 'al-al-al' döneminden 'sat-al' dönemine geçilmiştir. Bonservisine harcanan para geçmiş yıllara göre çok azalmıştır. 25 sponsorluk anlaşması yapılmış ve 237 milyon dolar gelir elde edilmiştir. Vodafone ile yapılan anlaşmalar buna dahil değildir. Beşiktaş, Türkiye'nin en pahalı forması haline gelmiştir. Marka değeri yükselmiş ve güven veren kurum olduğu için daha fazla gelir elde etmeye başlamıştır. Önceleri senelik bütçe 150 milyon TL iken, bu sene 600 milyon TL'ye çıkardık.

'Dava açılan değil, dava açan bir kulüp oldu'

'Artık dava açılan değil, dava açan bir kulüp olduk. Şu an bizim açtığımız iki davamız var. Biri Atınç, diğeri ise Fernandes ile ilgili açtığımız davalardır. Atınç'ı sattığımız kulüp bize yetiştirme bedelini ödemedi. Onun için bir dava açtık, diğeri de Fernandes'e açtığımız dava.'

'2018'de Üniversiteyi açacağız'

'Üniversite için vakıf çalışmalarımız var, hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. 2017'de YÖK'e başvuracağız ve üniversite kurulum aşamasına geçecek. 2018'de de üniversitemize öğrenci almaya başlayacağız.'

'3 yıl içinde borcu 100 Milyon TL'ye düşürmek için çalışacağız'

'Beşiktaş'ın borç sarmalından kurtulabilmesi için 2-3 yöntem vardı. Bir şey satması lazımdı. Bunun Beşiktaş'a yakışmayacağını düşündük. Bu işten ancak ve ancak büyüyerek çıkabileceğimizi düşündük. Hem yatırım yapmamız, hem itibarımızı toparlamamız, hem de başarı yakalamamız lazımdı. Futbol takımımıza her sene yatırım yaptık. Yeterli mi? Değil. Herkeste endişe var. Basketboldan, amatör şubelerden mutlu değiliz. Her yerde büyürken borç nasıl aşağı inecek? Artık daharadikal kararlar alacağız. Vodafone Arena'ya taşınma olduktan sonra kulüp binasında mevcut yerleri kiraya vereceğiz, personel sayısında daralmaya gideceğiz. Ama yetmez. Beşiktaş, borçlarını kapatmak istiyorsa şımarmadan devam etmemiz lazım. Bizim planımız önümüzdeki 3 senenin sonunda Beşiktaş'ın borcunu 100 Milyon TL'nin altına indirmeye çalışmaktır.'

Fikret Orman, son olarak 3 yıl boyunca kendisiyle çalışan ve yeni yönetimde olmayacak yöneticilere de teşekkür etti.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
51
49
17
10
7
5
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
spasiva bayko

Artık halkın takımı diye bişey kalmadı. Önceden öğrenciler harçlıklarıyla maça gidermiş, şimdi bu imkansız. Endüstriyel futbol çok tiksinç değil mi sizce de?

nebusimdi

Aziz Başganın her yaptığını sineye çeken bünyeler takımını hakkıyla şampiyonluğa götüren adamın çileden çıkartılmasına gösterdiği tepkiyi eliştirmiş. Sizi bu... Devamını Gör

Heisenberg

Heyt be... Fikret Başkana bak sen... :D