Görüş Bildir
Haberler
Barınağı Su Basmış, Köpekler Boğulma Tehlikesi Yaşamıştı: Ordu'daki Görüntüler İçin Soruşturma

Barınağı Su Basmış, Köpekler Boğulma Tehlikesi Yaşamıştı: Ordu'daki Görüntüler İçin Soruşturma

Ordu’nun Ünye ilçesinde belediye tarafından yapımı devam eden hayvan barınağını, yağmur nedeniyle dün akşam su bastı. Suyun içinde kalan köpekleri görüntüleyen hayvanseverler yaşananlara tepki gösterdi. Bugün ise Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Güler olayla ilgili inceleme başlattıklarını söyledi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA'nın aktardığı habere göre, Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ünye ilçesinde etkili olan yağışla birlikte barınaktaki köpeklerin bacaklarına kadar su içerisinde kalması olayıyla ilgili inceleme başlattı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, kusuru olan kim varsa gereken cezayı alacağını belirterek şöyle konuştu:

'Sosyal medyada yayınlanan görüntüler beni son derece üzmüştür. Yaşanan olayda hatası, kusuru ve ihmali olan tüm yetkililer hakkında soruşturma başlattım. Herkes gereken cezayı alacak. Bu iş bir şov meselesi değil, vicdan meselesidir.'

'Hayvan severlerimizle ortak hareket edeceğiz'📹

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp ve Genel Sekreter Yardımcısı Selahattin Aydın da barınağa giderek incelemelerde bulundu. Tepki çeken görüntülere ilişkin açıklamada yapan Alp, 'Sosyal medyadaki görüntüler hassasiyet ve duyarlılıkla çekilmiş görüntüler. Eksikliklerin giderilmesi için gerekli talimatlar verildi. Ben bu noktada bizlere yol gösteren hayvan hakları savunucusu arkadaşlara teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak hayvanlara karşı çok duyarlıyız. Hayvan barınağı noktasında Ünye'de ihale aşamasında olduğumuz bir yer var. Talimatlar verildi. Havaların açmasıyla birlikte yağmurdan korunmalarını sağlayacak sundurmalar takılacak. Ayrıca bu tabloyu tersine çevirmek adına birer köpek sahipleneceğiz. Yapılacak çalışmalarda hayvan severlerimizle ortak hareket edeceğiz' dedi.

Yağmur altında kalan köpeklerin görüntüsü sosyal medyada paylaşılmıştı📹

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Ünye ilçesi Kızılkaya mevkisinde yapımı devam eden hayvan barınağını dün akşam saatlerinde su basmıştı.

Belediyeye görüntüler sonrasında tepki toplamıştı

Belediyeye görüntüler sonrasında tepki toplamıştı

Yağmur sonrası hayvan barınağına giden hayvanseverler köpeklerin durumunu kontrol etmek istemiş ve köpeklerin barınakta bacaklarına kadar su içinde olduklarını kaydetmişlerdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
168
123
33
5
3
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Andreas Fotsis

aldıkları çöp vergisiyle çevre vergisinin yüzde biriyle bu hayvanlarin hayatı değişir be! utanmaz arlanmaz haram yiyiciler! bu garibanlardan çaldıkları her l... Devamını Gör

esen-miray-yilmaz

Yazık köle kampı gibi. Orada o anda onlarla ilgilenecek çalışanlar yok. Kapalı bir yerleri yok. Soğukta ayazda buz gibi suyun içinde öylece çaresiz bekleşiy... Devamını Gör

King in the East

orospu çocukları madem bu işi yapmayacaksınız ne işiniz var orada? sizin vicdanınızı sikeyim ben yazık günah degil mi onlar can degil mi?