Görüş Bildir
Haberler
Balıkesir'de Deprem: AFAD'a Göre 4.6, Kandilli'ye Göre 5.0 Büyüklüğünde

Balıkesir'de Deprem: AFAD'a Göre 4.6, Kandilli'ye Göre 5.0 Büyüklüğünde

Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamada, Akçaköy ilçesinde saat 23:14’te 5 büyüklüğünde, deprem meydana geldi. AFAD bu depremin büyüklüğünü 4,6 olarak açıkladı. Deprem İstanbul, İzmir, Bursa ve Manisa'da da hissedildi. 23:24'te Balıkesir merkezde ikinci bir deprem daha meydana geldi. Bu sarsıntının büyüklüğü 4,3 olarak kaydedildi. Artçı sarsıntılar sürüyor. Altıeylül Belediye Başkanı Avcı, 'Şu an için bize gelen herhangi bir olumsuzluk yok' dedi.

Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamada Balıkesir'in Akçaköy ilçesinde saat 23:14’te 5 büyüklüğünde, yerin 7 kilometre derinliğinde bir deprem meydana geldi. AFAD aynı depremi 4,6 olarak kaydetti. 

10 dakika sonra ikinci deprem

Saat 23:34'te Balıkesir'de bir deprem daha meydana geldi. Kandilli ve AFAD, Balıkesir merkezde meydana geldiğini bildirdiği depremin büyüklüğünü 4,3, olarak açıkladı.

Deprem anı Balıkesir'in Savaştepe ilçesindeki bir kahvehanede böyle görüntülendi 📹

Altıeylül Belediye Başkanı Avcı: Şu an için bize gelen herhangi bir olumsuzluk yok

Altıeylül Belediye Başkanı Avcı: Şu an için bize gelen herhangi bir olumsuzluk yok

Balıkesir'in Altıeylül ilçesinde meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki depremde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı bildirildi. 

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabaha kadar teyakkuz halinde olacaklarını belirtti. Telefonla bilgi aldıklarını aktaran Avcı, 'Şu an için bize gelen herhangi bir olumsuzluk yok, gerekli bütün çalışmaları yapıyoruz. Akçaköy ve Ayvacık mahallelerine yakın olduğu tahmin ediliyordu, oralarla da görüştük herhangi bir olumsuzluk olmadığı bilgisi geldi.' dedi. 

Öte yandan deprem, Bursa, Çanakkale, Eskişehir, İzmir ve Tekirdağ'da da hissedildi.

Bakanı Ersoy: Şu an itibarıyla can ve mal kaybı yok

Bakanı Ersoy: Şu an itibarıyla can ve mal kaybı yok

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Balıkesir'de meydana gelen depremden kaynaklı şu an itibarıyla can ve mal kaybının olmadığını söyledi.

Artçılar sürüyor

Artçılar sürüyor

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 23.46'da üçüncü kez sarsılan Altıeylül'de 4 büyüklüğünde deprem oldu.

Depremin yaklaşık 14 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

Halk sokağa döküldü

Halk sokağa döküldü

Deprem, korku ve paniğe neden oldu. Deprem sonrası vatandaşlar soluğu sokaklarda aldı.

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Büyük deprem eninde sonunda gelecek. Kaçış yok. Hala önlemler alınmıyor.

Sema candelen

Ya of evet resmen bir bismillah cektim ne oluyoruz oldum aman Allah korusun herkese de gecmis olsun Allahim sen beterinden koru yarabbim...

Pasif Kullanıcı

O halde hep dua et. Belki allah babacığın seni felaketlerden korur.