Görüş Bildir
Haberler
Bakan Nebati: 'Enflasyonu Düşürmeyi Yine Biz Başaracağız'

Bakan Nebati: 'Enflasyonu Düşürmeyi Yine Biz Başaracağız'

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ek bütçe konusunda açıklamalarda bulundu. Nebati, 'Hazırladığımız Ek Bütçe ile genel bütçe gelirlerinde net 1 trilyon 81 milyar lira ilave gelir öngörüyoruz' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Açıklamasında yüksek enflasyon konusuna da değinen Nebati, 'enflasyonu kısa süre içerisinde düşürmeyi yine biz başaracağız' dedi.

Açıklamasında yüksek enflasyon konusuna da değinen Nebati, 'enflasyonu kısa süre içerisinde düşürmeyi yine biz başaracağız' dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ekonomi konusunda açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati, şunları söyledi:

* “Kamu maliyemiz dünyada yaşanan tüm olumsuz gelişmelere rağmen ekonomimizin en güçlü taraflarından biri olmaya devam ediyor.

* Bugüne kadar mali disiplinden hiçbir zaman taviz vermedik, vermeyeceğiz.2022 yılı bütçe hedef ve tahminleri 2021 yılının ikinci yarısındaki makroekonomik görünümden hareketle belirlenmişti.

* Ancak, dünyada hızla yükselen enflasyon, tedarik zincirleri ve lojistik alanındaki sıkıntılar, emtia fiyatlarındaki rekor seviyeler ile jeopolitik gerginlikler, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de makroekonomik görünüm ve varsayımlarda değişimlere yol açmıştır.

* 2022 yılı Mayıs ayında ihracatımız yıllık 242,6 milyar dolar ile Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine ulaşmıştır.

* Türkiye, OECD üyeleri arasında salgın öncesi döneme göre en fazla istihdam artışı sağlayan ülke olmuştur.

'Enflasyonun olumsuz etkilerinin farkındayız'

'Enflasyonun olumsuz etkilerinin farkındayız'

* Enflasyonun olumsuz etkilerinin farkındayız. Enflasyonla mücadele konusunda gerekli tecrübe ve donanıma sahibiz, mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz ve enflasyonu kısa süre içerisinde düşürmeyi yine biz başaracağız.

* Bu süreçte vatandaşlarımızın fiyat artışlarından daha az etkilenmesi için azami çabayı gösteriyoruz.

* 2023 yılının ilk çeyreğinden itibaren kendi doğalgazımızı inşallah hanelere ulaştıracağız. Bundan sonra da enerji kaynaklı fiyat artışlarına karşı daha korunaklı hale geleceğiz.

Ek bütçe mesajı

Ek bütçe mesajı

* Ek Bütçe Kanun Teklifimizi, gelir tahminlerimizle uyumlu ve kamu maliyesinde dengeyi koruyan bir anlayışla hazırladık.

* Bütçe gelirlerimiz, ekonomik aktivitedeki genele yayılmış canlı görünüme bağlı olarak çok güçlü bir performans göstermektedir.

* İlk 5 ayda gelir gerçekleşmelerimiz bütçe hedefimizin yüzde 73'ünü aştı.

* Hazırladığımız Ek Bütçe ile genel bütçe gelirlerinde net 1 trilyon 81 milyar lira ilave gelir öngörüyoruz. Bu ilave gelirin 927,7 milyar lirası vergi gelirlerinden, 152,9 milyar lirası vergi dışı gelirlerden oluşmaktadır.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
10
6
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Yap-islet-devret tiyatrosu ile öyle bir kazik soktunuz ki devlete değil siz, sizden sonra gelecek hükümet bile bu enflasyona dışardan yardım almadan hiç bok ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Zannetmiyorum hocam çoğu 50 yıllık anlaşmalardan oluşuyor, hukuk çerçevesinde yapılmış sözleşmeler var ortada. Öyle ben geldim bunu yok sayıyorum diye bir şe... Devamını Gör

Halil Değerli

Yirmi yıldır yapamadıkları.... .... Bundan sonra yapamayacaklarının teminatıdır ... .... 🤪😡😡😡😡😡😠