Görüş Bildir
Haberler
Bahçeli: 'AKP-CHP Koalisyonu Bu Hafta Kurulmalı'

Bahçeli: 'AKP-CHP Koalisyonu Bu Hafta Kurulmalı'

ATKN
10.08.2015 - 14:58 Son Güncelleme: 11.08.2015 - 00:56

MHP lideri Bahçeli, bugün yapılacak AKP-CHP görüşmesinden bir an önce koalisyon kararı çıkması gerektiğini söyledi. Bahçeli, Davutoğlu’nun koalisyon görüşmelerini Cumhurbaşkanı Erdoğan nedeniyle “yokuşa sürdüğünü” savundu ve 'Cumhurbaşkanı Erdoğan yerini yurdunu bilmeli' dedi. Bahçeli'nin yapmış olduğu yazılı açıklamada 'Bölgesel ve küresel projelerin cüret kazandığı şu günlerde ülkemiz kanlı bir iç savaşa doğru hızla sürüklemektedir' vurgusu dikkat çekti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yazılı bir açıklama yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugün yapacağı görüşmeyi hatırlattı. “AKP-CHP koalisyon hükümeti bu hafta içinde mutlaka kurulmalı, Türkiye artık nefes almalı. AKP ile CHP’nin ayak sürümeden, sanal tartışma ve kısır çekişmelerin içine düşmeden koalisyon müzakerelerinin ilk sayfasını açmaları beklenen ve arzulanan bir durumdur” diyen Bahçeli, “Temsil kabiliyeti yüksek bir koalisyon hükümetinin inşası ateş çemberine düşmüş Türkiye’nin belini doğrultmasına katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

MHP lideri son dönemde artan saldırıları da hatırlatarak, “Millet ve devlet bekasının aşırı ve anormal ölçülerde tehdit ve tehlikelere maruz kaldığı bugünkü ortamda, hiçbir parti siyasi ikbal ve seçim hesabına odaklanamayacaktır” dedi.

Bahçeli, erken seçimin de gündemden kalktığını ve ikinci plana düştüğünü söyledi.

Bahçeli’nin açıklamasından satır başları şöyle:

'AKP'nin kafası karışık'

“CHP’ye, AKP tarafından koalisyon teklifinin nasıl ve hangi yönde gelişeceği kısa süre içinde netlik kazanacaktır. Anlaşılmaktadır ki, AKP’nin kafası karışık, onlarca saat görüşmesine rağmen CHP’yle ortaklığa soğuktur. Sayın Davutoğlu’nun hükümeti kurma görevi almasından buyana geçen 33 günlük sürede koalisyon teşekkülü konusunda umut verici bir mesafe alınamadığı ve güven ortamı tesis edilemediği aşikârdır.”

'Siyasi sorumsuzluk örneği'

“Türkiye’nin bu denli sıcak ve sorunlu bir gündemi varken; AKP ile CHP’nin kaçak güreşmesi, birlikteliğe yanaşmaması, masayı devirmek için bahane arayışları bir defa siyasi sorumsuzluk örneğidir. Bugüne kadar heyetler arasındaki görüşmelerin verimli ve yararlı geçtiği ısrarla vurgulanmış, beklentiler hep canlı tutulmuştur. AKP’nin açıkladığı on maddelik koalisyon ilkeleriyle CHP’nin kamuoyuyla paylaştığı on dört maddelik ilkeler demetinin benzerlikler taşıdığı da taraflarca ifade ve iddia edilmiştir.”

'Türkiye adına müessir bir kayıp'

“Ne var ki, beş tur süren istikşafi görüşmelerin makul ve mutlu bir neticeye ulaşmak yerine, zaman geçirmek için sürdürüldüğü, zevahiri kurtarmaya hizmet ettiği kanısı oldukça yaygınlaşmıştır. AKP ile CHP’nin birbirini yoklaması, keşfe çıkması, nabzını ölçmesi günler ve saatler süren toplantılarla hâlâ olumlu bir kanaate ulaşamamaları Türkiye adına müessir bir kayıptır.”

'AKP ve CHP büyük sorumluluktan kaçmamalı'

“Sayın Davutoğlu, kaçak sarayın telkin ve tazyiki altında günlerdir koalisyon meselesini yokuşa sürmekte, vakit israfıyla meşgul olmaktadır. CHP’nin hükümete girme iştah ve istediği ise her seferinde akamete uğramaktadır. Bu anlamsız, izah ve tanımı çok zor olan istikşafi oyalanmaların ülkemiz aleyhine olduğu kuşku götürmez bir gerçektir. Toplumsal yarılmanın tamir ve onarımı; sosyal ve siyasal bölünmüşlüğün kaynaştırılması AKP-CHP arasında kurulacak bir koalisyon hükümetini her açıdan zorunlu kılmaktadır. Bu iki parti, tarihin kendilerine yüklediği büyük sorumluluktan kaçmamalı, milli menfaatler doğrultusunda hükümet kurmak için kolları sıvayacak irade ve özeni sergileyebilmelidir.”

'Geçici hükümetle daha fazla devam edilemez'

“AKP ile CHP Genel Başkanlarının daha fazla zaman kaybına izin vermeden koalisyon zemininde bir araya gelmek için fedakârlık göstermeleri ülkemiz için hayati önemdedir. Türkiye’nin geçici hükümetle daha fazla devam ve idaresi mümkün olmadığı gibi doğru da değildir. PKK terör örgütünün kanlı saldırıları, artan şehadetler tahammül eşiklerini aşmış, milli infiale yol açmıştır. Ülkemiz kan gölüne dönmüştür. Devlet otoritesi sarsıldığı gibi, birlikte yaşama iradesi kırılmakta, kardeşlik iklimi zehirlenmektedir. PKK, süreç ihanetinin sağladığı geniş fırsatları azami ölçüde kullanıp, hükümetin onca ihmal ve gevşekliğini alan hakimiyetiyle derinleştirmektedir. Bölgesel ve küresel projelerin cesamet ve cüret kazandığı şu günlerde ülkemiz kanlı bir iç savaşa doğru hızla sürüklemektedir.”

'HDP’nin çürümüş mensupları...'

“Türkiye’nin toprak ve nüfus bütünlüğünü hedef alan sözde kuzey Kürdistan fitnesi silah zoru, dış baskı, iç kuşatma altında temellenmektedir. Bu esnada PKK’ya ileri karakolluk yapan siyasi bölücüler, sözde barış tahrikçiliğine ilave olarak, Avrupa ülkelerinde namertçe kulis yapmakta, ihanete destek bulmak amacıyla ziyaretlerini hızlandırmaktadır. HDP’nin çürümüş mensupları tarafından BM’ne yapılan çağrılar, NATO’ya yönelik davetler terörün uluslararası alana taşınması ve süreç ihanetinin tekrar dirilerek Türkiye’yi yok etmesi emeline açık bir hizmettir.”

Erdoğan'a: 'Yerini yurdunu bil'

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da yerini yurdunu bilmesi ve Anayasa’da tayin edilen sınırlarına tam bir sadakatle görevini ifası akla ve ahlaka uyan en doğru davranış biçimi olarak görülecektir. Erdoğan’ın Beştepe’den siyasete güzergah belirleme teşebbüsleri, dış gezilerde, uçaklarda siyasi konularda bilirkişiliğe soyunma gayretkeşliği kesinlikle gayri meşrudur. Sayın Davutoğlu’nun Erdoğan vesayetinden kurtulması, siyasetin doğasına uygun ve partisinin çizgisine bağlı hareketi koalisyon görüşmelerinin ufkunu açacaktır.”

'Erken seçim planlayan...'

“Şu da unutulmamalıdır ki, Türk milleti en zor şartlarda ülkeyi yönetimsiz bırakarak azınlık hükümeti senaryosuna bel bağlayan, erken seçim planlayan, kendi kişisel çıkar ve ihtiraslarına ülkeyi kurban vermekten kaçınmayan müflis ve marazi zihniyetleri asla affetmeyecektir.”

MHP ve Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0