Görüş Bildir
Haberler
Ayrılık Acısını Dindirecek Kalbinizdeki Sızıyı Azaltacak En İyi Romantik Filmler

Ayrılık Acısını Dindirecek Kalbinizdeki Sızıyı Azaltacak En İyi Romantik Filmler

Entel Feridun
12.07.2022 - 11:10

Eski sevgilinizle anılarınızı yeni baştan gözden geçirebileceğiniz ve o defteri sonunda kapatmanızı sağlayacak bu filmlere bir göz atın, deriz!

Ayrılık sonrası kalbinizdeki sızıya iyi gelecek olan bu romantik filmler arasından en iyilerini sizler için derledik! Ancak uyarmalıyız, bu filmleri izlerken gözyaşlarınızı tutamayabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. The Holiday (2016)

20. The Holiday (2016)

IMDb: 6.9

Özet: Londra’da yaşayan bir gazete köşe yazarı olan Iris Simpkins, aynı işi yaptığı Jasper Bloom’a karşılıksız sevgi duymaktadır. Ancak Jasper başka bir meslektaşı ile evlenme arifesindedir. Bunu duyunca Iris'in dünyası yıkılır ve kader kendisi gibi aşk acısı çeken Amanda Woods'u karşısına çıkarır. Bakın bu iki kadın aşk acısını unutmak için neler yapacak!

Oyuncular: Kate Winslet, Cameron Diaz, Jude Law

Yönetmen: Nancy Meyers

19. High Fidelity (2000)

19. High Fidelity (2000)

IMDb: 7.4

Özet: Rob ve Laura'nın güzel giden bir ilişkisi varken bir anda olaylar tersine döner. Rob, diğer ilişkilerinde olduğu gibi, yine terkedilir. Ancak bu kez ayrılık ona sağlam bir tokat vurur ve Rob tüm geçmiş ilişkilerini gözden geçirmeye başlar.

Oyuncular: John Cusack, Iben Hjejle, Todd Louiso

Yönetmen: Stephen Frears

18. Love, Rosie (2014)

18. Love, Rosie (2014)

IMDb: 7.1

Özet: Rosie Dunne ve Alex Stewart 5 yaşından beri en iyi arkadaşlardır, hayatlarına devam ederken sonunda tekrar tekrar ayrılırlar. Aşk söz konusu olduğunda, herkes birbirinden başka davranır, farklılıklarını kabul etmek ise çok zordur.

Oyuncular: Lily Collins, Sam Claflin, Christian Cooke

Yönetmen: Christian Ditter

17. The Broken Circle Breakdown (2012)

17. The Broken Circle Breakdown (2012)

IMDb: 7.7

Özet: Bu filmde aşk ilişkisindeki iki farklı karakter Elise ve Didier'dır. Elise havai ve eğlenceli bir kadın, Didier ise sakin ve içe dönük bir adamdır. Bu iki karakter hayatı uçlarda yaşamaya devam ederken bir gün küçük kızlarının zor bir hastalığa yakalandığını öğrenirler.

Oyuncular: Veerle Baetens, Johan Heldenbergh, Nell Cattrysse

Yönetmen: Felix van Groeningen

16. Forgetting Sarah Marshall (2008)

16. Forgetting Sarah Marshall (2008)

IMDb: 7.1

Özet: Peter kendi halinde bir müzisyen ve sevgilisi Sarah ünlü bir TV yıldızıdır. Bir gün aralarında işler yolunda gitmez ve ayrılırlar. Peter kafa dağıtmak için geldiği tatil beldesinde Sarah'ı yeni sevgilisi ile görünce işler çığırından çıkar.

Oyuncular: Kristen Bell, Jason Segel, Paul Rudd

Yönetmen: Nicholas Stoller

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Me Before You (2016)

15. Me Before You (2016)

IMDb: 7.4

Özet: Bu film İngiliz yazar Jojo Moyes'in romanının film uyarlamasıdır. Louisa Clark (Emilia Clarke), bir motosikletin çarpması sonucu boyundan aşağısı felç olan Will Traynor'a (Sam Claflin) bakıcı olarak işe alınır. Will, başta Louisa'ya karşı soğuk, kısa ve mesafelidir. Kazadan önce olağanüstü bir hayat sürdüğünü öğrenir ve bu da onu artık yapamadığı şeyler konusunda üzmektedir. Louisa, yaşam sevincini Will'e geri döndürmek ve dünyayı kendi gözleriyle görmek amacıyla, onlar için bir dizi yeni macera planlar.

Oyuncular: Emilia Clarke, Sam Claflin, Janet McTeer

Yönetmen: Thea Sharrock

14. The Longest Ride (2015)

14. The Longest Ride (2015)

IMDb: 7.0

Özet: Usta hikaye anlatıcısı Nicholas Sparks'ın çok satan romanından uyarlanan The Longest Ride, geri dönüş yapmak isteyen eski bir şampiyon boğa binicisi Luke ile hayalini gerçekleştirmek üzere olan üniversite öğrencisi Sophia arasındaki talihsiz aşk ilişkisini merkez alıyor. 

Oyuncular: Scott Eastwood, Britt Robertson, Alan Alda

Yönetmen: George Tillman Jr.

13. More Than Blue (2018)

13. More Than Blue (2018)

IMDb: 7.5

Özet: Ölümcül hasta bir adam, liseden beri çok sevdiği en yakın arkadaşını, öldükten sonra yalnız kalmasın diye kurar. Ölümcül hasta bir adam, liseden beri çok sevdiği en yakın arkadaşını, öldükten sonra yalnız kalmasın diye kurar.

Oyuncular: JC Santos, Yassi Pressman, Diego Loyzaga

Yönetmen: Nuel C. Naval

12. The Notebook (2004)

12. The Notebook (2004)

IMDb: 7.8

Özet: Bu film muhtemelen bugüne kadarki en ikonik romantik filmlerden birisidir. Allie (Rachel McAdams) ve Noah'ı (Ryan Gosling) gençlik yıllarında ve yıllar sonra, Allie'nin kendisi gibi bakıldığı bir huzurevinde takip eden ikili bir zaman çizelgesi hikayesi anlatılır. 2000'lerin başında Noah, Allie'ye defterinden 40'lı yıllarda iki genç aşık ve şansların onlara karşı nasıl oyun oynadığını fark edecektir!

Oyuncular: Gena Rowlands, James Garner, Rachel McAdams

Yönetmen: Nick Cassavetes

11. Love Me If You Dare (Jeux d'enfants) (2003)

11. Love Me If You Dare (Jeux d'enfants) (2003)

IMDb: 7.5

Özet: Artık birer yetişkin olan en iyi arkadaşlar Julien ve Sophie, çocukken başladıkları tuhaf oyuna devam ederler. Cesur ve çirkin numaralarla birbirlerini geçmek için korkusuz bir rekabettelerdir. Sıklıkla birbirlerinin acısını dindirmek için hareket etseler de, oyunları gerçekten birbirleri için yaratılmış oldukları gerçeğinden kaçmanın bir yolu olabilir.

Oyuncular: Guillaume Canet, Marion Cotillard, Thibault Verhaeghe

Yönetmen: Yann Samuell

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. P.S. I Love You (2007)

10. P.S. I Love You (2007)

IMDb: 7.0

Özet: Genç bir dul, rahmetli kocasının acısını hafifletmek ve yeni bir hayata başlamak istemektedir. Bunun için adamın ona on mesaj bıraktığını keşfeder. Film, Holly'nin annesini İrlanda'ya götürmesiyle sona ererken, Holly hayatının bir sonraki bölümünde başlayan yolculuğa kendini açmıştır bile. Holly'nin aşka inancını yeniden kazanma yolculuğuna tanık olmak ister miydiniz?

Oyuncular: Hilary Swank, Gerard Butler, Harry Connick Jr.

Yönetmen: Richard LaGravenese

9. Little Miss Sunshine (2006)

9. Little Miss Sunshine (2006)

IMDb: 7.8

Özet: Ailenin sevilen üyesi küçük genç kızları bir güzellik yarışmasını kazanınca onun için büyük bir mücadele başlar. Kızın bu yarışmaya yetişmesi için uzun ve anlamlı bir yolculuğa çıkan ailesi ile hikayesi anlatılır.

Oyuncular: Steve Carell, Toni Collette, Greg Kinnear

Yönetmen: Jonathan Dayton, Valerie Faris

8. Chef (2014)

8. Chef (2014)

IMDb: 7.3

Özet: Bir şef, bir yandan yabancılaşmış ailesini yeniden bir araya getirirken, diğer yandan yaratıcı sözünü geri almak için restorandaki işini bırakır ve bir yemek kamyonu satın alır. Carl Casper, sanatsal özgürlüğü kadar çürüyen bir aile hayatına sahip, beğenilen bir şeftir.

Oyuncular: Jon Favreau, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson

Yönetmen: Jon Favreau

7. The Fault in Our Stars (2014)

7. The Fault in Our Stars (2014)

IMDb: 7.7

Özet: John Green'in romanından uyarlanan bu filmde reşit olmak için çabalayan iki gencin hikayesi anlatılır. Shailene Woodley'in canlandırdığı genç Hazel Grace Lancaster'ın akciğerlerine metastaz yapmış tiroid kanseriyle savaşmaktadır. Oldukça sıra dışı bir karşılaşmada Hazel, bir kanser destek grubunda Augustus Waters ile  tanışır. Bacağının bir kısmını kemik kanserinden kaybeden Augustus, Hazel'ı tanımak için can atacaktır.

Oyuncular: Shailene Woodley, Ansel Elgort, Nat Wolff

Yönetmen: Josh Boone

6. Remember Me (2010)

6. Remember Me (2010)

IMDb: 7.1

Özet: Başından beri, iki aşığın kendi paylarına düşeni kaybettiğini ve kalp kırıklığı yaşadığını hissediyoruz ancak bunun sadece filmin başlangıcı olduğu göz önüne alındığında, daha pek çok duyguya yer ayırmalısınız. Robert Pattinson bu filmde heyecanlı ve aşık bir genci canlandırıyor, bu yüzden kesinlikle gözlerinizi ve kulaklarınızı ekrandan alamayacaksınız.

Oyuncular: Robert Pattinson, Emilie de Ravin, Caitlyn Rund

Yönetmen: Allen Coulter

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Revolutionary Road (2008)

5. Revolutionary Road (2008)

IMDb: 7.3

Özet: Leonardo DiCaprio ve Kate Winslet, bu film ile kalplerimizi epey bir kıracaklar. Filmde soluksuz bir aşk hikayesi izliyoruz. Eleştirmenlerce beğenilen bu film bir dönem filmi. Filmde Amerikan Rüyasının potansiyel yararsızlığına ve hatta şiddetine tanık oluyoruz.

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Christopher Fitzgerald

Yönetmen: Sam Mendes

4. Moonlight (2016)

4. Moonlight (2016)

IMDb: 7.4

Özet: Bu film romantik drama türünün çok ötesine geçiyor. Filmde kimlik oluşumu ve aidiyet sorunlarıyla boğuşan bir karakterin gençliği anlatılıyor. Chiron'un Miami'de büyüdüğü yıllara ve gençlik heyecanlarına tanık olacağız!

Oyuncular: Mahershala Ali, Naomie Harris, Trevante Rhodes

Yönetmen: Barry Jenkins

3. Titanic (1997)

3. Titanic (1997)

IMDb: 7.9

Özet: Titanik filmi olmadan aşk filmi listesi yapılamaz! Titanik'te Avrupa'dan New York'a seyahat ederken yolları kesişen Rose (Kate Winslet) ve Jack (Leonardo DiCaprio) hakkındadır. Özgür ruhlu Jack'e aşık olduğunda ve yavan, elitist bir yaşam sürmek istemediğini fark ettiğinde, benzer düzeyde zengin bir adamla nişanlı genç bir sosyetiktir. Klasik yasak aşk hikayesinin yanı sıra aşkın ölümsüz doğasına başka bir bakış sunuyor.

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane

Yönetmen: James Cameron

2. Blue Valentine (2010)

2. Blue Valentine (2010)

IMDb: 7.4

Özet: Bu kadar derin bir aşkın nasıl sönüp, çok daha çirkin bir şeye dönüşebileceğini ele alıyor. Film, Michelle Williams ve Ryan Gosling'in gençlik ve sevgi dolu bir evlilikten gergin, çözülmeyen bir evliliğe ilerlerken ilişkilerinin izini sürüyor. İkisi arasındaki uzun, karamsar sessizlikler, tatlı serenatlar ve ciddi anlamda seksi anlar duygularınızı allak bullak edecek!

Oyuncular: Ryan Gosling, Michelle Williams, John Doman

Yönetmen: Derek Cianfrance

1. Adrift (2018)

1. Adrift (2018)

IMDb: 6.6

Özet: Şu anda Netflix'te mevcut olan bu son derece sürükleyici gerçek hikaye , masalın kahramanı Tami Oldham Ashcraft'ın Red Sky at Mourning adlı kitabına dayanıyor . Tami (Shailene Woodley) ve Richard Sharp (Sam Claflin), 1983 Raymond Kasırgası vurduğunda Pasifik Okyanusu'nda yelken açmaktadır. Radyosuz ve ağır hasarlı bir yatla okyanusun ortasında başıboş bırakılırlar. Macera, hayatta kalma, şok edici bir olay dönüşü ve yıkıcı kalp kırıklığı, bu izlemesi zor filmi gözlerinizi alamadığınız bir film haline getiriyor.

Oyuncular: Shailene Woodley, Sam Claflin, Jeffrey Thomas

Yönetmen: Baltasar Kormákur

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

20, 15, 12, 10, 5, 3 çok güzel.