Görüş Bildir
Haberler
Johnny Depp ve Amber Heard Olayını Aratmayacak Nitelikte Gerilim Dolu İlişkileri Konu Alan Filmler

Johnny Depp ve Amber Heard Olayını Aratmayacak Nitelikte Gerilim Dolu İlişkileri Konu Alan Filmler

Entel Feridun
25.04.2022 - 17:49

Çalkantılı aşklar ve entrika dolu ilişkileri sevenler için ruh halinizi gerim gerim gerecek filmleri bulduk. Bir barışıp bir küsenler mi dersiniz, kavga ederken ipin ucunu kaçıranlar mı hepsi entrika ve gerilim dolu ilişkileri anlatan filmler listemizde!

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Gone Girl

15. Gone Girl

IMDb: 8.1

Özet: Nick ve Amy birbirlerine aşık evli bir çifttir. Bir sabah evlilik yıl dönümlerinde Amy aniden ortadan kaybolur. Nick ise karısının kaybolmasından sorumlu tutulacaktır.

Oyuncular: Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris

Yönetmen: David Fincher

14. The Reader (2008)

14. The Reader (2008)

IMDb: 7.6

Özet: İkinci Dünya Savaşı sonrası Almanya'da geçen filmde Michael isimli genç adam kendisinden yaşça büyük olan Hanna Schmitz’e aşık olur. İkili arasındaki aşk soluksuz devam ederken, Hanna bir anda ortadan kaybolacaktır.

Oyuncular: Kate Winslet ve Ralph Fiennes

Yönetmen: Stephen Daldry

13. Lolita (1962)

13. Lolita (1962)

IMDb:

Özet: Kubrick'in kült filmlerinden olan bu hikayede saplantılı bir aşk filmi izleyeceksiniz. Vladimir Nabakov’un Lolita isimli eserinden uyarlanan filmde bir yasak aşk anlatılmaktadır. Profesör Humbert, Amerika'ye yerleşir. Kalmak için bir evin odasını kiralar. Evde 13 yaşındaki genç kız Dolores ve annesi yaşamaktadırlar. Adam genç kıza saplantılı derecede aşık olur. Hatta ona daha yakın olmak için annesiyle evlenecek kadar gözü kararmıştır.

Oyuncular: 

Yönetmen: Stanley Kubrick

12. Marriage Story

12. Marriage Story

IMDb: 7.9

Özet: Evli ve bir çocuklu kadın ve erkek karakterlerimiz arasında bir iyi bir kötü giden ilişki sonunda çığırından çıkar. Sonunda boşanmaya karar veren ikiliye bu da çare olmayacak hatta işleri daha da kızıştıracaktır.

Oyuncular: Adam Driver, Scarlett Johansson, Julia Greer

Yönetmen: Noah Baumbach

11. Heaven Knows What (2014)

11. Heaven Knows What (2014)

IMDb: 6.8

Özet: Eroin ve kokainin ön planda olduğu filmde Harley ve Ilya aşk yaşamaktadırlar. Ancak biri diğerine platonik olarak saplantılıdır. İkisi de eroin bağımlısıyken dengesiz bir ilişki onları iyice yoldan çıkaracaktır.

Oyuncular: Arielle Holmes, Caleb Landry Jones, Buddy Duress

Yönetmen: Benny Safdie ve Josh Safdie

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Duvara Karşı (2004)

10. Duvara Karşı (2004)

IMDb: 7.9

Özet: Orta yaşlardaki Cahit Tomruk, Almanya'da yaşayan kokain ve alkol bağımlısı bir adamdır. Bir gece arabayla intihara kalkışır ve psikiyatri kliniğine yatar. Klinikte Sibel adında bir kadınla tanışır. Sibel ailesinden kurtulmak için Cahit'ten onunla evlenmesini ister. Sonuçta ortaya garip bir ilişki çıkar.

Oyuncular: Birol Ünel, Sibel Kekilli, Güven Kiraç

Yönetmen: Fatih Akin

9. A Short Film About Love (1988)

9. A Short Film About Love (1988)

IMDb: 8.2

Özet: Filmde, Tomek adında genç bir adamın hikayesi anlatılmaktadır. Adam, kendinden yaşça büyük bir kadına deli gibi aşık olur. Kadın bunun önüne geçmek istese de Tomek'in zihni ve kalbi çoktan karanlığa gömülmüştür.

Oyuncular: Grazyna Szapolowska, Olaf Lubaszenko, Stefania Iwinska

Yönetmen: Krzysztof Kieslowski

8. In The Realm of Senses (1976)

8. In The Realm of Senses  (1976)

IMDb: 6.6

Özet: Bir seks işçisi kadının otelde işe başlaması ve ardından otel müdürüne aşık olması ile başlayan hikaye giderek rahatsız edici bir hal alıyor. Kadın ve adam birbirlerine tutkudan da öte bir saplantıyla aşık olurlar. Bir sek mabeti kurulu. Cinsellik ve haz ön plandadır.

Oyuncular: Tatsuya Fuji, Eiko Matsuda, Aoi Nakajima

Yönetmen: Nagisa Oshima

7. Vertigo (1958)

7. Vertigo (1958)

IMDb: 8.3

Özet: Hitchcock sinemasının vurucu filmlerinden Vertigo, D’entre les Morts adlı romandan uyarlanmadır. Filmde zengin bir iş adamının psikolojik sorunlara odaklanılmaktadır. Adam karısına kafayı takmış durumdadır. Sonunda peşine bir dedektif takar ancak işler iyice karışacaktır.

Oyuncular: James Stewart, Kim Novak ve Barbara Bel Geddes

Yönetmen: Alfred Hitchcock

6. Scenes From A Marriage (1973)

6. Scenes From A Marriage (1973)

IMDb: 8,5

Özet: Johan ve Marienne çifti sarsıntılı ilişkilerini bitirme kararı alırlar ancak bu ilişkiden sağ çıkmak mümkün değildir. Ayrılamayan ama birlikte de kalamayan bu çiftimiz ruhsal ve fiziksel olarak birbirlerine zarar vermeye devam ederler.

Oyuncular: Liv Ullmann, Erland Josephson, Bibi Andersson

Yönetmen: Ingmar Bergman

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. The Disappearance of Eleanor Rigby üçlemesi (2013-2014)

5. The Disappearance of Eleanor Rigby üçlemesi (2013-2014)

IMDb: 6,9

Özet:  Conor ve Eleanor çiftinin rüya gibi başlayan ilişkisi evlilik ile sonuçlanır. Ancak bitmeyen kavgalar onları giderek dibe çekecektir. Tüm bunlar olurken filmdeki gergin hava izleyicisini de esir alıyor. 

Oyuncular: James McAvoy, Jessica Chastain, Viola Davis

Yönetmen: Ned Benson

4. Lost in Translation (2003)

4. Lost in Translation (2003)

IMDb: 7,7

Özet: Charlotte ve Harris birbirileriyle anlaşamayan fakat ilşiklerini kurtarmak isteyen bir çifttir. Ancak birbirlerine ayıracak ne vakitleri ne de sabırları kalmıştır. Bu amansız ilişki korkunç bir yere doğru gitmektedir.

Oyuncular: Bill Murray, Scarlett Johansson, Giovanni Ribisi

Yönetmen: Sofia Coppola

3. The Skin I Live In (2011)

3. The Skin I Live In (2011)

IMDb: 7.6

Özet: Bu hikaye oldukça karmaşık gelebilir. Kızına tecavüz eden bir adamdan intikam almak isteyen bir plastik cerrahın hikayesi anlatılmaktadır. Bir araba kazasında yandığı için ölmekten zor kurtulan eşini yanıklardan oluşan görüntüden kurtarmak için yeni bir deri yaratmıştır. Dr. Robert Ledgard domuz ve insan kanı karışımıyla elde ettiği bu deri ile tecavüzcüyü kadına çevirir. Ancak yarattığı kadına aşık olur.

Oyuncular: Antonio Banderas, Elena Anaya, Jan Cornet

Yönetmen: Pedro Almodóvar

2. Kader (2006)

2. Kader (2006)

IMDb: 7.6

Özet: Daha önce yayınlanmış Masumiyet filminin başlangıç hikâyesini anlatan Kader, karşılıksız aşkın amansız acısını konu edinmektedir. Uğur ve Bekir gençlik yıllarında bir araya gelmiş birbirlerini sevmişlerdir. Ancak Bekir zorla başka bir kadınla evlendirilmiş ve Uğur'a saplantılı şekilde aşık kalmıştır.

Oyuncular: Ufuk Bayraktar, Vildan Atasever, Engin Akyürek

Yönetmen: Zeki Demirkubuz

1. Gönül Yarası (2005)

1. Gönül Yarası (2005)

IMDb: 7.8

Özet: Nazım öğretmen İstanbul'a gelir ancak bir süre kendini idame ettirmek için farklı işler yapmak zorunda kalır. Bu sırada pavyonda çalışan Dünya isimli kadınla tanışır ve aşık olur. Dünya'ya ve onun küçük kızına sahip çıkar. Dünya'ya aşık eski kocası Halit ise kadının peşini bırakmış değildir.

Oyuncular: Şener Şen, Meltem Cumbul ve Timuçin Esen

Yönetmen: Yavuz Turgul

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
4
2
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ali Osman Kılıç

3. filmde konu yerine oldugu gibi finali yazmis salak admin . Spoiler verme amk