Görüş Bildir
Haberler
Atatürk Resmini Ters Asan Üniversite Dev Heykel Yaptırdı

Atatürk Resmini Ters Asan Üniversite Dev Heykel Yaptırdı

Ulaş
11.02.2021 - 13:37

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle kampüsteki binaya Atatürk resmini ters astığı için tepki çeken Trabzon Üniversitesi'nin rektörlük binası önüne 5 metre büyüklüğünde Atatürk heykeli yerleştirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Trabzon Üniversitesi, geçen yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle kampüsteki binaya Atatürk’ün resmini ters asmıştı. CHP Trabzon eski Milletvekili Haluk Pekşen’in fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşarak “Bunu yapan aşağılık bir alçaktır. Trabzon vatan haini bu haysiyetsizleri iyi bilir” diyerek tepkisini dile getirmişti.

Kısa sürede vatandaşların tepkisini çeken olay üzerine üniversite yönetimi, Atatürk resminin dikkatsizlik nedeniyle ters asıldığını ve hemen düzeltildiğini belirterek personel hakkında soruşturma açıldığını duyurmuştu.

2018 yılında kurulan Trabzon Üniversitesi’nde rektörlük binasının önünde bulunan tören alanına Atatürk heykeli yerleştirildi.

2018 yılında kurulan Trabzon Üniversitesi’nde rektörlük binasının önünde bulunan tören alanına Atatürk heykeli yerleştirildi.

Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre, heykel kısmı 3 metre ve kaidesiyle birlikte toplam 5 metre büyüklüğünde olan heykel 5 ayda yapıldı. Elinde Nutuk bulunan Atatürk heykelinin kaidesinde de “Cumhuriyet fazilettir” diye yazıldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
196
46
29
22
12
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tokatçı

Adamlar kemalistlerin bug'unu keşfetmiş,kemalist dünyasında bir heykele çözülmeyecek sorun yok adamlar 5 metre yaptırmış ki garanti olsun :)))

Bozkurt

Heykel yaptırınca sorun çözülüyor olsaydı Melih Gökçek dinozorlarıyla Ankara'yı fethederdi. Dergâh safsatalarıyla Kemalizme karşı olan ABD'nin Yeşil Kuşaklı ... Devamını Gör

sevim Nazlı

ne amaç ile yapıldığı belli... bir şeyler yazardım da başıma biseyler gelmesinden korktuğum için artık yazmıyorum:)

Pasif Kullanıcı

Geldiğimiz nokta bu, bir heykel yaptırıyorsun tüm muhaliflerin sesini kısıyorsun.

Resho

Valla siz balık hafızalı ve verilen her yemi yutup geçmişi unutabiliyorsunuz ama biz ne Trabzon Üniversitesinin yaptığını ne bunca zamandır Atatürk'e hakaret... Devamını Gör