Görüş Bildir
Haberler
Aşı Yaşı En Son Kaç Oldu? 15 Yaş Üstü Aşı Yaptırabilir Mu?

Aşı Yaşı En Son Kaç Oldu? 15 Yaş Üstü Aşı Yaptırabilir Mu?

Türkiye’de koronavirüs aşılama çalışmalarında hangi yaş gruplarına sıra geldiği merak ediliyor. Hem Sağlık Bakanlığı hem de Milli Eğitim Bakanlığı, 6 Eylül itibariyle okulların tam kapasiteyle açılacağını duyurmuştu. Öğrenci velileri, okullar açılmadan önce çocuklarına aşı yaptırıp yaptırmayacağını araştırıyor. Türkiye’de öncelik grubuna göre aşı yapılıyor. Son olarak 18 yaşından büyük herkes MHRS üzerinden aşı randevusu alabiliyor. Peki, aşı yaşı kaç oldu? Kimler aşı yaptırabiliyor? İşte aşı ile ilgili son bilgiler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye’de aşılama çalışmaları devam ediyor. Sağlık Bakanlığı’nın paylaştığı son verilere göre Türkiye’de toplam 39 milyon 908 bin 553 kişi iki doz aşı oldu. Son yapılan Bilim Kurulu toplantısı sonrasında açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı yaşının 15’e kadar düşeceğini açıklamıştı. Peki, aşı yaşı düştü mü? 15 yaş üstü aşı yaptırabiliyor mu?

AŞI YAŞI KAÇA DÜŞTÜ?

Bilim Kurulu toplantısının ardından konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 15 yaş üstü aşılamaya ilişkin 'Kıymetli Vatandaşlarım, ülkemizde Yüksek Öğretim Kurumlarına kayıt yaptıracak 18 yaşından küçük kişiler de aşı talebinde bulunabiliyorlar. Yurtdışına eğitime giden ve ilgili ülke kuralları gereği aşı olması gereken ancak ülkemizdeki yaş sınırının altında kalan çocuklarımızın, velilerinin müracaatı halinde aşıları yapılabiliyor. E-Nabız web sayfasından girerek veliler çocukları için aşı talebinde bulunabiliyor. Bununla birlikte 12 yaşından büyük ve kronik hastalığı olan çocuklarımız için de aşı tanımlaması yapılmış durumdadır. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyor sağlıklı güzel günler diliyorum.' ifadelerini kullandı.

MHRS AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

MHRS Web'den randevu almak için; Daha önceden üyelik kaydınız yok ise “Randevu Al” butonuna tıkladıktan sonra gelen ekrandan “Üye Ol” seçeneğini tıklayarak üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Eğer üyeliğiniz mevcut ise kimlik numaranız ve şifrenizle istediğiniz hastane ve hekimi seçerek randevunuzu oluşturabilirsiniz.

MHRS mobilde randevu almak için ise akıllı cihazınızın uygulama marketinden MHRS uygulamasını indirerek üyelik kaydınız yoksa oluşturabilir, var ise kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaparak randevunuzu alabilirsiniz.

Corona virüs aşısı randevusu için, sisteme giriş yapıldıktan sonra “Hastane randevusu al” seçeneği üzerinden “Genel Arama” ardından “Covid-19 aşı” seçeneğini tıklayarak gerekli bilgileri girmeniz gerekiyor.

uygulama veya internetin yanı sıra MHRS Alo 182 hattını arayarak da aşı randevularını alabiliyor.

Vatandaşlar, kendilerine en yakın aile hekimlikleri ile tüm kamu, özel ve üniversite hastaneleri için randevularını oluşturabiliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın