Görüş Bildir
Haberler
Artık Pahalı ve Acılı Estetik Operasyonlara Gerek Yok! Yüz Yogası ile Botokslu Gibi Görünebilirsiniz

Artık Pahalı ve Acılı Estetik Operasyonlara Gerek Yok! Yüz Yogası ile Botokslu Gibi Görünebilirsiniz

22.09.2022 - 07:27

Yaş aldıkça artan kırışıklıkları ve sarkmaları azaltmanın tek çözümü estetik değil. Son zamanlarda sıklıkla karşımıza çıkan yüz yogası, kan akışını arttırdığı için daha canlı bir cilde sahip olmanızı sağlar. Ayrıca cildin toparlamasına yardım eder ve kırışıklıkları da azaltır. Kısacası yüzlerdeki yaşlanma belirtilerini en aza indirerek gençliğinizi korumak için artık bıçak altına yatmanıza gerek yok! İşte estetiğin yerini alan yüz yogası mucizesi!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Estetiksiz güzellik sırrı yüz yogası nedir, ne işe yarar?

Estetiksiz güzellik sırrı yüz yogası nedir, ne işe yarar?

Pek çok ünlünün de başvurduğu estetiksiz güzelliğin sırrı olan yüz yogası, yüzünüzdeki her noktaya temas edecek şekilde birçok hareketi kapsar. Yogada yanak, göz çevresi, dudak, boyun ve alın bölgesi gibi yerlerdeki kan akışını arttırarak kasları güçlendirmek amaçlanır. Doğal bir yöntem olan yüz yogasıyla oldukça kalıcı çözümlere ulaşmanız mümkün. Sadece uygulama sırasında oldukça dikkatli olmanız gerekir ki yeni kırışıklık oluşturmadan yogayı en verimli şekilde uygulayın. Bunun için uygulamalarınızı ayna karşısında yapabilirsiniz. Yüz yogasının yararları arasında en başta cildi gençleştirmek ve enerjik tutmak var. Tabii bunun dışında da pek çok faydasını saymak mümkün. Örneğin çizgilerinizi ve kırışıklıklarınızı azalttığı gibi gün boyu yüklendiğiniz stresi ve gerginliğinizi de azaltabilir. Ayrıca çok bilindik olmasa da uyku düzeninize yardımcı olan bir uygulama yüz yogası. Bunlar dışında yüzdeki şişliklerin azalmasına, sarkmaların giderilmesine, sıkılaşmaya ve kolajen miktarını arttırmaya da fayda sağlar.

Yüz yogasının bir yaş sınırı var. Peki, yapabilen kişiler ne sıklıkta yapmalı?

Yüz yogasının bir yaş sınırı var. Peki, yapabilen kişiler ne sıklıkta yapmalı?

Yüz yogasını her yaşa hitap etmiyor. Özellikle 18 yaşından küçük kişilerin yüz yapısı tam oluşmadığı için bu uygulama onlara tavsiye edilmezken 25 yaşının altındaki kişilerin de bir doktor danışmanlığında yapılması öneriliyor. Peki, bu yogayı ne sıklıkta yapmalıyız? Başlangıç seviyesinde haftada üç ila altı gün 15-30 dakika arasında gerçekleştirdiğinizde 2 ay içerisinde olumlu sonuçlar almaya başlayabilirsiniz.

Kırışıklıklara son! Yüz yogasıyla botoks etkisi.

Kırışıklıklara son! Yüz yogasıyla botoks etkisi.

Oluşan kırışıklıklar ve çizgiler için farklı şekillerde yüz yogası hareketleri mevcut. Bu hareketlerden en çok tercih edilen ise botoks etkisi hareketi oluyor. Pek çok insanın rahatsız olduğu kaz ayaklarını yok etmek için bu hareket uygulanıyor. Peki, cildinizi gerip botoks etkisi yaratan bu hareket nasıl uygulanıyor? Öncelikli olarak hareket için işaret ve başparmaklarını kullanmak gerekiyor. İşaret parmaklarını kaşlarınızın bitimine, başparmaklarımızı ise elmacık kemiklerimizin bitimine koymalısınız. Sonrasında düzenli nefesle birlikte aşağı yukarı yavaş hareketlerle uygulamayı gerçekleştirebilirsiniz. Bu hareket botoks etkisinin yanında göz kapağı düşüklüğüne de yardımcı oluyor.

Alındaki çizgilere veda ediyoruz.

Alındaki çizgilere veda ediyoruz.

Mimikleri fazla kullanmaktan ve kaşları yukarıya kaldırmaktan alında çizgiler oluşabiliyor. Artık bu çizgilenmeleri gidermek için iğneli bir tedavi uygulamanıza gerek yok. Yüz yogasındaki hareketlerle alnınızdaki çizgilere veda edebilirsiniz. Bunun için parmaklarınızı alnınızın ortasından şakaklarınıza kadar masaj yaparak getirin. Hareketi tekrarladığınızda alın bölgenizdeki rahatlamayla amacınıza ulaşmış olacaksınız.

Gıdıdan kurtulmak artık mümkün.

Gıdıdan kurtulmak artık mümkün.

Her yaşta ve kiloda görülebilen, göründüğünde de rahatsız eden gıdınızın erimesini ve daha sıkı bir cilde kavuşmayı istiyorsanız yüz yogasında tam size göre egzersizler var. Bunlardan birisi de kaşık ile yapılan bir egzersiz. Kaşığı dudaklarınızın arasına aldıktan sonra çenenizi öne doğru çıkarmanız gerekiyor. Bu harekette hissedilmesi gereken asıl nokta boyun bölgenizde yaşanan gerginlik. Üstelik bu egzersiz çene sarkması yaşanmasının da önüne geçiyor. Kısacası tek bir hareketle pek çok fayda alabiliyorsunuz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

“U” sesiyle kaslarınızı çalıştırın.

“U” sesiyle kaslarınızı çalıştırın.

Yüzünüzdeki her bir kasın çalışmasını istiyorsanız yapmanız gereken şey, kuvvetli bir “U” sesi çıkarmak. Bu ses sayesinde yüzünüzdeki üç bölgeyi çalışır hâle getirebilirsiniz. Sadece bu hareketi yaparken dikkat etmeniz gereken bazı noktaları es geçmemelisiniz. İlk olarak kesinlikle dudaklarınızda kırışıklık oluşmaması gerekiyor. Eğer oluşuyorsa işaret parmağınızla destek vererek kırışıklığı giderebilirsiniz. Bu hareketi ne kadar yüksek sesle yaparsanız o kadar etki görürsünüz. Sonucunda da dudak, yanak ve boyun bölgeniz çok daha canlı bir görünüme kavuşur.

Yanaklarınızda sarkma mı var? Öyleyse yüz yogası tam size göre.

Yanaklarınızda sarkma mı var? Öyleyse yüz yogası tam size göre.

Yanaklarınızdaki sarkmayı azaltmak ve yüzünüzdeki yağları eritmek ister misiniz? Cevabın 'Evet.' ise sıradaki egzersiz tam size göre! Bunun için ağzı hava ile doldurun. Ardından bu havayı sağa ve sola hareket ettirin. Böylece kısa sürede yanaklarınızda incelmeler gerçekleşir. Hareketin yarattığı gerginlik ile sarkmalar azalır ve elmacık kemikleriniz belirginleşir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
6
4
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?