Görüş Bildir
Haberler
Aralık Ayında Sizi Ekranlara Kilitleyecek Birbirinden Harika Film ve Dizi Önerileri

Aralık Ayında Sizi Ekranlara Kilitleyecek Birbirinden Harika Film ve Dizi Önerileri

08.12.2021 - 12:39 Son Güncelleme: 08.12.2021 - 13:08

İşte yılın o zamanı geldi. Düşen hava sıcaklıkları, sıcacık battaniyeler ve soğuk bir kış gününde yapılan uzun film maratonları... Eğer siz de sıcak kahve eşliğinde yerinizden kıpırdamadan bütün gün bir şeyler izlemeyi veya sinemaya gidip patlamış mısırınızı alıp güzel bir filmin tadını çıkarmayı seviyorsanız bu liste tam sizler için. Aralık ayında yayınlanacak film ve dizileri sizler için derledik. Sıkı tutunun, çünkü bu listede herkese hitap eden bir şeyler var! Şimdiden iyi seyirler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Stay Close / Geçmişle Dans

15. Stay Close / Geçmişle Dans

31 Aralık tarihinde Netflix'te yayınlanacak olan 'Geçmişle Dans', rahat bir yaşam süren fakat kimsenin bilmediği karanlık sırlar saklayan üç kişinin yaşamlarına odaklanan bir gerilim dizisi. Harlen Coben'ın kitabının uyarlaması olan dizinin karakterleri ise birbirlerinden çok farklı hayatlar süren Megan, Ray ve dedektif Broome. Filmin içeriği ise şöyle; Megan'ın eski arkadaşlarından biri olan Lorraine hakkında bazı şok edici haberler ortaya döküldüğünde geçmişten gelen anılar, bu üç kişinin kabusu olurken bütün hayatları bu durumdan etkileniyor.

14. The Electrical Life of Louis Wain / Louis Wain'in Elektriksel Yaşamı

14. The Electrical Life of Louis Wain / Louis Wain'in Elektriksel Yaşamı

Başrollerini Benedict Cumberbatch ve Claire Foy'un paylaştığı gerçek bir hikayeyi konu alan 'The Electrical Life of Louis Wain', 24 Aralık'ta izleyicisiyle sinemalarda buluşuyor. 1860-1940 yılları arasında yaşamış olan İngiliz ressamın hayatını, çocukluğundan itibaren ele alan film; başrolün, eğitim ve aşk hayatını işlerken aynı zamanda sanata olan yönelimine odaklanıyor. Resmettiği eğlenceli ve enteresan kedi resimleriyle insanlığın algısını değiştiren ressam, eşinin ölümünün ardından kendisini, sanatına ve takıntı haline getirdiği kedi çizimlerine verir.

13. The Silent Sea / Sessiz Deniz

13. The Silent Sea / Sessiz Deniz

24 Aralık tarihinde Netflix üzerinden izleyebileceğiniz Güney Kore dizisi olan 'The Silent Sea', uzak bir gelecekte, çöllerle kaplanmış bir dünyayı kurtarmak için uzaya giden ve tehlikeli bir görev üstlenen araştırma ekibini konu alıyor. Dizi, bir cevap ve kurtuluş bulma ümidiyle Ay'da terk edilmiş olan uzay istasyonuna keşif düzenleyen bir ekibin, karanlık sırlarla ve zorlu mücadelelerle karşılaşmasını konu ediniyor.

12. The Matrix Resurrection / Matrix'in Dirilişi

12. The Matrix Resurrection / Matrix'in Dirilişi

1999 yılında ilk filmiyle hayatlarımıza girmiş ve efsaneleşmiş olan Matrix serisi, Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss ile kaldığı yerden devam ediyor. Evet, doğru duydunuz. Serinin dördüncü filmi olarak yayınlanacak olan Matrix Resurrections ya da Matrix 4, 24 Aralık tarihinde sinemalarda severleriyle buluşacak. Beklenmedik bir anda kendini tekrardan Matrix'in içinde bulan, değişik ve açıklaması zor anılarla baş etmeye çalışan Neo karakterinin, birbirinden heyecanlı ve aksiyon dolu maceralarını izleyeceksiniz.

11. Animal / Hayvan

11. Animal / Hayvan

Bülent Terzioğlu ve Atilla Barışer'in yönetmenliğini yaptığı Türk filmi, dram ve biyografi kategorisinde yerini alıyor. Gerçek bir hikayeden esinlenilen film, kendini boksa adamış ve bu hayal uğruna çabalayan bir sporcuyu konu alıyor. Sorunlu ailesiyle sevgiden yoksun bir hayat süren sporcunun, azimle verdiği mücadele ve elde ettiği kişisel başarısını anlatan hikayeyi 17 Aralık'tan itibaren sinemalarda izleyebileceksiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. The Lost Daughter / Kayıp Kız

10. The Lost Daughter / Kayıp Kız

Ellena Frante'nin kitabından uyarlanan 'The Lost Daughter' filmi, bekar ve iki çocuk annesi olan Leda'nın yaşadıklarına odaklanıyor. Yaşadığı yalnızlıktan uzaklaşmak isteyen Leda, tatil yapmak için gittiği sahil kasabasında genç bir anne ve kızıyla tanışır. Onları gözlemledikçe anne ve kızını takıntı haline getirmeye başlar. Leda'nın bu takıntısı, onu geçmişe; erken anneliğine ve yaşadığı kafa karışıklığıyla ilgili bunaltıcı anılara götürür. Psikolojik dram kategorisinde yerini alan film, 17 Aralık'ta sinemalarda gösterime giriyor.

9. Spider-Man: No Way Home / Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok

9. Spider-Man: No Way Home / Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok

Tom Holland'ın başrolünü üstlendiği yeni Örümcek-Adam serisinin üçüncüsü olan 'Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok' filmi, Peter Parker'ın gerçek kimliğini açıkladığı ikinci filmin devamı olarak geliyor. Örümcek Adam'ın sinema tarihinde ilk kez; Peter Parker, kahraman hayatıyla normal hayatını birbirinden ayırma ihtiyacı duymadan, birbirinden zıt iki hayatı birleştiriyor. Fakat bu yeni gelişmeler doğrultusunda Doctor Strange'den yardım istedikten sonra, yanlış bir büyüyle işler yolundan çıkıyor ve Peter, gerçek Örümcek Adam olmanın ne olduğunu yeniden keşfediyor. Her yaştan izleyicinin ilgisini çeken ve heyecanla beklenen bu film 17 Aralık'ta sinemalara geliyor.

8. Station Eleven / İstasyon On Bir

8. Station Eleven / İstasyon On Bir

Sıradaki dizinin konusu, herkese tanıdık gelecek türden. 16 Aralık'ta HBO Max platformunda yayınlanması beklenen ve kıyamet sonrası senaryosuna sahip olan bu dizi, Emily St John Mandel'in kitabından uyarlanıyor. 2014'te yazılmış olan kitabın, bu sene dizi olarak yayınlanmasının güzel bir sebebi var. O da konusunun, dünya nüfusunu neredeyse yok etmeyi başarmış olan bir grip salgınını içeriyor olması. Çağımızın salgını Covid'den çok daha ölümcül ve evrensel olarak tasvir edilen bu grip, hayatta kalmayı başarmış sayılı kişiler dışında, bütün dünyayı sarıyor. 'Station Eleven', hayatta kalan bu bir grup insanın, yok olan dünyayı yeniden inşa etme girişimlerini konu alıyor.

7. Petrovy v grippe / Petrov Grip Oldu

7. Petrovy v grippe / Petrov Grip Oldu

Yönetmenliğini Rus yönetmen Kirill Serebrennikov'un üstlendiği 'Petrov Grip Oldu', Petrov adlı bir çizgi roman sanatçısının yaşadığı olayları ve ailesini konu alıyor. Petrov, bütün Rusya'ya yayılmış bir grip salgınına yakalanıyor ve hastalıkla can çekişirken içinde her türlü duyguyu barındıran geçmiş anılarında kaybolarak derin bir hayal dünyasında gezintiye çıkıyor. 'Petrov Grip Oldu' filmi, 10 Aralık'ta vizyona girecek.

6. West Side Story / Batı Yakası'nın Hikayesi

6. West Side Story / Batı Yakası'nın Hikayesi

'Batı Yakası'nın Hikayesi', 1957 yılında sahnelenen bir müzikalin adaptasyonu. Steven Spielberg'ün yönettiği filmin başrolünde Ansel Elgort ve Rachel Zegler yer alıyor. Müzikal, Jets ve Sharks adında iki sokak çetesinin arasında yaşanan rekabeti ve bu iki farklı çetede bulunan Tony ile Maria'nın yasak aşkını konu alıyor. Romeo ve Juliet'ten esinlenen müzikalin 10 Aralık'ta sinemalarda yayınlanacak olan adaptasyonu, hayranları tarafından merakla bekleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. And Just Like That... / Ve Aynen Böyle...

5. And Just Like That... / Ve Aynen Böyle...

1998 yılında başlayıp 2004 yılında sona eren Sex and The City dizisini duymuşsunuzdur. 30'lu yaşlarındaki güçlü ve bağımsız dört kadının kariyer, ilişkiler ve seks hayatlarını ele alarak dünya çapında büyük başarı elde etmiş olan dizi, yıllar sonrasını anlatacağı hikayesiyle geri dönüyor. Bir mini dizi olarak izleyeceğimiz 'And Just Like That...', uzun bir aradan sonra 9 Aralık'ta HBO Max'de hayranlarıyla buluşacak.

4. Landscapers

4. Landscapers

Gerçek olaylardan esinlenen 'Landscapers', eşiyle birlik olup kendi ailesini öldürerek bedenlerini arka bahçesine gömdüğü düşünülen bir kadın ve kocasını konu alıyor. 6 Aralık'ta HBO tarafından yayınlanacak olan mini dizi, hastalıklı davranışlara sahip bu çiftin, nasıl katil oldukları ve 15 yıl boyunca nasıl saklı kaldıkları konusuna odaklanıyor.

3. Titane

3. Titane

Açıklanamayan, gizemli suçları konu alan 'Titane', 10 yıl önce ortadan kaybolan bir çocuk ve babasının kavuşmasını ve sonrasında yaşanan olayları ele alıyor. Ne yazık ki işler göründüğü gibi gelişmiyor. Kendisinin 10 yıl önce ortadan kaybolan çocuk olduğunu iddia eden Adrian Legrand, oğluna kavuştuğunu düşünen Vincent'la birlikte eve gidiyor ve işler çirkinleşmeye başlıyor. 'Titane' filmi 3 Aralık'tan itibaren sinemalarda.

2. The French Dispatch / Fransız Postası

2. The French Dispatch / Fransız Postası

3 Aralık'ta sinemalarda izleyicilerle buluşan 'Fransız Postası', 1950 yıllarında geçiyor ve 20. yüzyıl Fransa'sında kurgu bir şehirde bulunan Amerikan gazetesinde çalışan gazetecilere odaklanıyor. Üç ayrı hikayenin iç içe anlatıldığı filmin oyuncu kadrosunda Timothée Chalamet, Léa Seydoux ve Bill Murray bulunuyor.

1. Resident Evil: Welcome to Raccoon City / Resident Evil: Raccoon Şehri

1. Resident Evil: Welcome to Raccoon City / Resident Evil: Raccoon Şehri

2000'li yılların başında izlediğiniz Resident Evil filmini ve serisini unutun. 1998 yılında geçen 'Resident Evil: Raccoon Şehri' ile, Resident Evil serisi tekrar çekiliyor. 3 Aralık'ta sinemalarda gösterime giren ve her şeyin nasıl başladığını anlatan film, gizemli Spencer Malikanesi'nin sırlarını ve zamanında, ünlü bir ilaç şirketine ev sahipliği yapmış olan Raccoon City'e odaklanıyor. Raccoon City'nin karanlık sırları, hayatta kalmayı başarmış bir ekip tarafından çözülmeyi bekliyor.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın