Görüş Bildir
Haberler
Aman Dikkat! Hamile Kalmanıza Neden Olabileceğini Kırk Yıl Düşünseniz Bile Aklınıza Gelmeyecek 16 Olay

Aman Dikkat! Hamile Kalmanıza Neden Olabileceğini Kırk Yıl Düşünseniz Bile Aklınıza Gelmeyecek 16 Olay

İlayda
07.08.2021 - 08:30

Her çift evlendikleri veya sevgili oldukları anda çocuk sahibi olmak istemeyebilir. Bundan dolayı hamileliği önlemek için çevremizden veya büyüklerden duydukları yollara başvuran çiftler hazin sonla karşılaşabilirler. Biz de okurlarımızın böyle bir durum yaşamasını istemediğimiz için hamile kalma şansınızı arttıracak olayları derledik.

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/kristatorres...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Anal seks yapmak.

Evet millet doğru duydunuz. Bir kadın anal seks sırasında hamile kalabilir. Peki bu nasıl olabilir? İlişki sırasında meni her zaman arkaya gelmez. Minkin'e göre, 'Rektal yoldan penetre olsa bile vajinaya açılan açıklığın etrafında biraz seminal sıvı bırakıyor olabilir. Çünkü vajina ve rektum çok yakın bölgelerde.'

2. Prezervatifi dişlerle açmak.

Size sadece şunu diyebiliriz; sakın yapmayın! O esnada acele etmek ve dişlerinizi kullanarak bu şeyi açmak kesinlikle yanlış. Farkına varmadan kondomu kazara delebilirsiniz. (aynısı makas için de geçerlidir). Minkin, ellerinizle açmanızı öneriyor.

3. İç çamaşırınız üzerindeyken sürtünme yoluyla cinsel ilişkiye girmek.

Hepimiz iç çamaşırı olmadan sürtünmenin hamileliğe neden olabileceğini biliyoruzdur, ancak iç çamaşırınızla da hamile kalınabileceğini de biliyor muydunuz?  Minkin, nadir de olsa erkeğin menisinini iç çamaşırının sızması veya kadının iç çamaşırının yana itilerek spermin vajinaya ulaşması için bir açık oluşturabileceğinin mümkün olduğunu söylüyor.

4. Hamileyken hamile kalabilirsiniz.

4. Hamileyken hamile kalabilirsiniz.

Minkin'e göre bu garip ve nadir fenomene süperfetasyon denir. Zaten hamileyken ve ovulasyon dönemine devam ettiğinizde ortaya çıkar. İkinci döllenmiş yumurta, rahmin iç zarına yerleşir ve ikinci bir hamilelikle sonuçlanır.

5. Prezervatifle birlikte yağ bazlı kayganlaştırıcılar kullanmak.

5. Prezervatifle birlikte yağ bazlı kayganlaştırıcılar kullanmak.

Yağ bazlı kayganlaştırıcılar ve prezervatifler beraber gitmezler. Pek çok kayganlaştırıcının prezervatifle kullanımı tamamen güvenli olsa da yağ bazlı kayganlaştırıcılar güvenli değildir. Minkin'e göre, bu tür yağlar lateksi bozabilir ve prezervatifte mikroskobik delikler oluşturarak hamile kalma riskini artırabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Seks yapmadan küvette birlikte zaman geçirmek.

Seks bile yapmadan küvette veya havuzda hamile kalabilirsiniz. Minkin, 'Ne zaman kadın genital bölgesinin dış yüzeyinin çevresinde meni veya seminal sıvı olursa, meni genital bölgeye doğru gidebilir' diyor. Çok olası değil, ama aynı zamanda imkansız da değil.

7. Doğum kontrol hapını düzenli olarak alsanız bile yine de hamile kalabilirsiniz.

7. Doğum kontrol hapını düzenli olarak alsanız bile yine de hamile kalabilirsiniz.

Doğum kontrol hapları hamile kalma şansını önemli ölçüde azaltsa da (aslında %99'un üzerinde ama yine de %100 etkili değildir) yine de hamile kalabilirsiniz. Bir hap bile asla kaçırmasanız dahi. Minkin, 'Herhangi bir doğum kontrol yönteminin küçük bir başarısızlık oranı da vardır' diyor.

8. Üstünde meni olan veya meniye bulaşmış olan şeylerin vajinanıza değmesi sizi hamile bırakabilir, buna parmaklar da dahil.

Minkin, boşaldıktan sonra partnerinizin elinde meni kaldıysa, 'handjob' aşamasına geçmek sizi hamile bırakabileceğini söylüyor.

9. Kondomun ucunda boşluk bırakmamak.

9. Kondomun ucunda boşluk bırakmamak.

Mikin, uçta yer bırakmamanın potansiyel olarak meninin yanlardan dökülmesine neden olabileceğini söylüyor.

10. Vazektomi geçirmiş bir erkekle ilişkiye girmek.

Vazektomi bir erkeğin sperm hücrelerinin testislerden depolandıkları bölgelere geçişin cerrahi yöntemlerle kalıcı olarak engellenmesi işlemidir.

Vazektomi, diğer doğum kontrol yöntemleri gibidir, yani %100 etkili olamazlar. Minkin, 'Vazektomiler hemen etkili olmaz, bu nedenle ürolog, tamamen temiz olup olmadığını görmek için birkaç ay sonra bir  semen analizi yapılmasını tavsiye eder' diyor. Ayrıca, kırpılan alanların tekrar birlikte büyümesi de mümkündür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Tüp ligasyonu operasyonuna girseniz bile hamile kalmanız mümkündür.

11. Tüp ligasyonu operasyonuna girseniz bile hamile kalmanız mümkündür.

Gebeliği önleme amacıyla iki taraf Fallop borusu (tuba uterina)’nun -geçidi kapatacak şekilde- bağlanması; tüp bağlama; tüp ligasyonu.

Vazektomi gibi tüp ligasyonu da %100 etkili değildir. Minkin, %1'e kadar başarısızlık oranına sahip olabileceğini söylüyor. Bununla birlikte, tüp ligasyonu genellikle hamileliği önlemenin harika bir yoludur.

12. Regl dönemindeyken seks yapmak.

12. Regl dönemindeyken seks yapmak.

Spermler kadının genital bölgesinde beş güne kadar yaşayabilir.Bunun anlamı, regl döneminin sonuna doğru seks yaparsanız ve erken ovulasyon olursa, aslında hamile kalabilirsiniz, diyor Minkin.

13. Ertesi gün hapı almak.

13. Ertesi gün hapı almak.

Acil kontrasepsiyon hamile kalma şansınızı azaltır, ancak hamile kalmanızı tamamen engelleyemez. Minkin, hapın 24 saatlik bir süre içinde alınması durumunda yaklaşık %95 oranında etkili olduğunu onaylıyor. Ancak, ne kadar uzun süre beklerseniz o kadar az etkili olur. Düzenli kontrasepsiyon kullanmak daha etkili ve uygun fiyatlıdır.

14. Aşırı sıcak ve soğuğa maruz kalmış eski prezervatifleri kullanmak.

14. Aşırı sıcak ve soğuğa maruz kalmış eski prezervatifleri kullanmak.

Bu şeyler sonsuza kadar bekleyemez. Partneriniz cüzdanından prezervatif çıkarırsa kullanmadan önce iki kez düşünmek isteyebilirsiniz. Minkin, süresi dolmamış bir prezervatif kullanılmasını öneriyor çünkü zamanla prezervatifin lateksi zayıflayabilir ve elastikiyetini kaybedebilir. Aynı notta, sıcak ve soğuk maddelere maruz kalmış bir prezervatifin de tehlikeli olabileceğini söylüyor.

15. Doğurganlık dönemini takip etmek.

15. Doğurganlık dönemini takip etmek.

Yanlış anlamayın! Doğurganlık dönemizin farkında olmak harika bir şey. Vücudunuzu anlamak ve yaklaşık olarak ne zaman yumurtladığınızı bilmek her zaman iyi bir fikirdir ama sizi hamile kalmaktan alıkoymanın garantili bir yolu değildir. Minkin, spermlerin içinizde beş güne kadar yaşayabileceğini, bu nedenle yumurtlamadığınız zamanlarda seks yapmış olsanız bile, birkaç gün sonra yumurtlayabileceğinizi ve bu spermin hala orada olabileceğini ve hamile kalma şansını artırdığını söylüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Emzirme döneminde seks yapmak.

16. Emzirme döneminde seks yapmak.

10 ay arayla doğan bebekleri olan tüm aileleri düşündüğümüzde, emzirmenin hamileliği önlemede %100 etkili olmadığını açıkça anlayabiliriz. Minkin'e göre, emzirmeye dahil olan hormonlar yumurtlamayı bastırmaya yardımcı olur, ancak bu, doğumdan sonra tekrar döneminize başlamamış olsanız bile, hala hamile kalamayacağınız anlamına gelmez.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
9
6
5
5
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
tontikke

Olacağı varsa olur zaten siz yinede korunun