Görüş Bildir
Haberler
Aldatan Erkekler Yeni Arayışlara Girme İhtiyacı Duydukları Halde Neden Evliliklerini Bitirmek İstemiyor?

Aldatan Erkekler Yeni Arayışlara Girme İhtiyacı Duydukları Halde Neden Evliliklerini Bitirmek İstemiyor?

Penny
03.01.2020 - 07:00

Siz de bu tarz bir durumun içinde bulundunuz mu?

Kaynak: https://brightside.me/inspiration-rel...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir anket, evli insanların %2,2'sinin bir yıl içinde, birden fazla partneri olduğunu ortaya koymuş.

Fakat aldatan insanlar, aldatmaya devam ettikleri halde çoğunlukla evliliklerini bitirmek istemiyor. Peki neden?

1. Ona göre evi hala olabileceği en iyi yerdir.

1. Ona göre evi hala olabileceği en iyi yerdir.

Seni çok net tanıyor, onun için yemek yapıyorsun ve çocuklarla ilgileniyorsun. Rahat bir hayatı vardır. Bu yeni ilişki arayışı hayatını değiştirmek istediği için değil, yeni bir şey denemek istediği içindir. Ne olursa olsun evi, bu insanın kalesidir. 

Kafasında gitmesi gerekip gerekmediği hakkında bir ikilem yoktur. Bunu istemez çünkü karısı olmadan evi yönetmesi zordur. Belki artık aşk ya da tutku yoktur ama dostluk ve saygı devam etmektedir.

2. Sadece bir 'ara' istiyorlar.

2. Sadece bir 'ara' istiyorlar.

Evli insanlar için oluşturulan bir tanışma sitesinin CEO'su bir röportajında bu tür vakaların partnerinizle iyi bir ilişkiniz olsa bile yaşanabileceğini söylemiş. Bu insanların boşanmayı düşünmeyeceklerini çünkü eşleriyle aralarında büyük bir sevgi bağı olduğunu, bunu sadece dinlenmek ve maceracı hissetmek için bir ara olarak gördüklerini söylemiş.

3. Tam olarak aradıkları şeyi bulabildiklerini düşünürler, ancak işler düşündükleri gibi gitmez.

3. Tam olarak aradıkları şeyi bulabildiklerini düşünürler, ancak işler düşündükleri gibi gitmez.

Bir adam karısını aldattı. Başta her şey iyiydi fakat aniden işler değişti ve nedenini sorgulamaya başladı. Ailesinden ayrılmak istiyormuş gibi görünmüyordu. Aldatma hikayelerinin altında genelde benzer hikayeler görülür. Ya kendileriyle ya da eşleriyle ilgili problemler vardır. Karşılarındakinin kötü bir eş olduğunu düşünürler. Yeni birinin her şeyi değiştireceği ve mutlu olacakları fikrine kapılırlar.  Ancak bu gerçekleşmez. Eşlerini seviyorlardır ama çözülemeyen psikolojik problemler yaşıyor olabilirler.

4. Eşini gerçekten seviyordur.

4. Eşini gerçekten seviyordur.

Bir kadın evli biriyle yaşadığı ilişkinin hikayesini paylaştı. Problem, karısını kesinlikle terk etmeyecek olmasıydı. O tam bir beyefendi ve iyi bir aile babasıydı. Peki o zaman neden?

Bu sorunun cevabını bir başka erkek verebildi. 20 yıldan fazla uzun bir süredir mutlu bir evliliği vardı ve babaydı. Karısını çok seviyordu ama 15 yıldan fazla bir süredir onu aldatıyordu. Bu onun için sadece bir 'fetiş'ti. Aynı zamanda, bu konuda kendini suçlu da hissediyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Hayatını tamamen değiştirmeye cesareti yoktur.

Bir adam eşiyle birlikte geçirdiği 10 yıldan, mükemmel bir eş ve baba olduktan sonra aniden ruh eşiyle tanışabilir. Bu yeni duygu çok güçlü olabilir ve her şeyi baştan ayağa değiştirebilir.

Bu durumlarda bazı erkekler boşanmayı ve tekrar evlenmeyi tercih edebilir, ancak büyük çoğunluğu bunu yapamaz. Eşleri ile hala çok büyük bir bağları vardır.

6. Çocuklar oldukça güçlü bir bağdır.

6. Çocuklar oldukça güçlü bir bağdır.

Birçok boşanma avukatı, ayrılmanın çok acı verici olduğunu ancak çocuklarından uzaklaşmanın daha da acı verici olduğunu söylüyor. Bu durum, birlikte mutlu olmasalar bile birçok insanın boşanmasını engelleyebiliyor.

Belki eşler arasında artık sevgi yoktur ama sorumluluklar hala devam etmektedir ve bu çok güçlü bir bağ olabilir. Fakat zaten bitmiş olan sevgiyi, yeni bir çocukla geri getirmeye çalışmak yapılabilecek en büyük yanlıştır.

7. Boşanma acısını yaşamak istemiyordur.

'Boşanma' kelimesi milyonlarca kötü duygu ve olayı çağrıştırıyor. Avukatlarla uğraşma, tartışmalar yaşama, mülkleri bölme ve çocuklar için zaman yönetimi hakkında uzlaşma konularını ayrı ayrı çözmeniz gerekiyor.

Bazı erkekler her şeyi olduğu gibi bırakmayı tercih edebilirler, artık sağlıklı bir ilişkileri olmasa bile gözyaşları, öfke ve bağırışlarla uğraşmak zorunda kalmazlar. Bunun yanı sıra, çocuklarını ve eşlerini strese sokmak da istemezler.

8. Hatasının farkındadır.

srv.onedio.com

Bir adam, karısını yakın arkadaşıyla aldattığını açıkladı. Bunun korkunç bir hata olduğunu net bir şekilde anladı ve acı çekiyordu. Adam ne yapacağını ve karısına bunu anlatması gerekip gerekmediğini bilmiyordu. Tabii ki, itiraf edip etmeyeceği konusunda birçok fikir vardı ama ne olursa olsun, ondan ayrılmak istemiyor çünkü hala onu seviyordu.

Birçok erkek aynı şekilde bir anlık hatasının üzerine kapatmak istiyor ama bir kere aldatan insanın bunu mutlaka bunu tekrar yapacağı ile ilgili genel bir kanı olduğundan çoğu zaman bunun geri dönüşü mümkün olmuyor.

Hiçbir sebep bu durumu hafifletemez, peki siz aldatan taraf olsaydınız nasıl bir yol izlerdiniz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
131
73
15
9
5
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın