Görüş Bildir
Haberler
Albert Einstein'ın Dünyaca Ünlü Fotoğraflarının Altında Yatan İlginç Hikayeler

etiket Albert Einstein'ın Dünyaca Ünlü Fotoğraflarının Altında Yatan İlginç Hikayeler

perperakis
09.03.2017 - 18:40

İnsanlara ''tarihteki en önemli bilim insanı kimdir?'' diye sorulsa, muhtemelen büyük bir çoğunluk bu soruyu ''Albert Einstein'' diye cevaplar. 20. yüzyılın en önemli figürlerinden olan ünlü fizikçi, bütün yaşamı boyunca sürekli göz önündeydi ve yaptığı bilimsel çalışmalar kadar özel hayatı da büyük ilgi görüyordu. Hal böyle olunca, o dönemin en önemli görsel aracı olan fotoğraf, diğer ünlüler için olduğu gibi Einstein için de çok önemliydi ve bunun sayesinde kendisinin merak edilen hayatı, hakkında yazılanlar haricinde çekildiği fotoğraflar ile gözler önüne seriliyordu. 

Biz de buradan yola çıkarak, kendisinin en çok hafızalara kazınan fotoğraflarını sizler için derledik. Hikayeleri ile birlikte tabii! Öyle kuru kuruya fotoğraf göstermek olmaz şimdi...

Kaynak: https://www.fromthegrapevine.com/slid...
İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD, 1933

ABD, 1933

İlk fotoğraf 1933 yılından. ABD'de Princeton Üniversitesinde çekilmiş. Fotoğrafta görüldüğü üzere pipo ile poz vermiş ve bunun altında yatan sebep; piponun kendi düşünür kimliğine yakışan bir sembol olduğunu düşünüyordu. Yani, kendisini daha bilge biri olarak gösterdiğine inanıyordu ve bir hava kattığını düşünüyordu. Kendisinin birçok piposu varmış ve hepsi şu an çeşitli müzelerde sergileniyor.

Almanya, 1931

Almanya, 1931

''Müziksiz bir hayatı hayal edemiyorum. Hayatımın anlamı müzik diyebilirim.'' Bu sözler Albert Einstein'a ait. Bu sözlerin üstüne kendisinin müziğe ne kadar bağlı olduğundan bahsetmeye gerek yok sanırız. İyi derecede keman çalmayı bilen Albert Einstein, müziğin entelektüel kimliğine çok şey kattığına inanıyordu.

ABD, 1955

ABD, 1955

Ünlü fizikçi her zaman barıştan yana oldu ve bunun için ne gerekiyorsa yaptı. Hayatı boyunca çeşitli konferanslara konuşmacı olarak katıldı ve her zaman toplumları savaşın değil, barışın ayakta tutacağına inandı. Bu fotoğraf da bu konu ile alakalı konuşmacı olarak katıldığı bir söyleşide çekilmiş. Hidrojen bombası kullanımına karşı düzenlenen söyleşide düşüncelerini aktarırken bu şekilde bir fotoğraf ortaya çıkmış.

ABD, 1931

ABD, 1931

Bu fotoğraf ise 1931 yılında Kaliforniya'da çekilmiş. O dönem birçok üniversitede akademisyenlere eğitim veren Einstein, burada da çoğu insanın anlamakta zorluk çektiği denklemlerini tahtaya yazarken görüntülenmiş.😁

ABD, 1931

ABD, 1931

Fotoğraftaki ünlü isimleri tanıdınız mı? Biri Einstein, o tamam. Peki diğeri kim?Söyleyelim hemen. Kimisi ona ''Şarlo'' diyor, kimisi Charlie Chaplin.😁 Ünlü fizikçinin kendisi ile oldukça yakın bir ilişkisi vardı ve bu fotoğraf da Charlie Chaplin'in en önemli filmlerinden olan ''City Lights'' filminin galasında çekilmiş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD, 1951

ABD, 1951

Kabul edelim ki içeriğin başından beri herkes bu fotoğrafı bekliyordu. Normal olan da bu zaten. Tarihteki en ikonik fotoğraflardan biri kendisi. Hatta Einstein'ın da en çok sevdiği fotoğrafı buymuş ve dostlarına kutlama kartı yollarken bu fotoğrafı yapıştırıyormuş kartların üstüne.😂 Sizce de kendisinin 72. doğum günü partisinde çekilen bu fotoğraf çok güzel değil mi?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
237
123
62
34
11
10
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın