Görüş Bildir
Haberler
AKP CHP Mitingine Katılacak!

etiket AKP CHP Mitingine Katılacak!

Emre Ordu
21.07.2016 - 23:25 Son Güncelleme: 22.07.2016 - 10:40

AKP Genel Başkan Yardımcı Yasin Aktay, AKP Merkez Yönetim Kurulu toplantısı sonrasında düzenlediği basın toplantısında CHP'nin Pazar günü Taksim'de düzenleyeceği 'Cumhuriyet ve Demokrasi' mitingine AKP'den katılım olup olmayacağına dair gelen soru üzerine, 'Parti olarak da davet aldık. Bundan dolayı çok çok teşekkür ediyoruz. Bu davete de icabet edeceğiz.' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında parti genel merkezinde toplandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yasin Aktay, toplantının ardından düzenlediği basın toplantısında, CHP'nin düzenleyeceği mitinglere AK Parti'den katılım olup olmayacağına dair soruya, 'CHP'nin pazar günü Taksim'deki toplantısına bir davet aldık, parti olarak da davet aldık. Bundan dolayı çok çok teşekkür ediyoruz. Bu davete de icabet edeceğiz.' yanıtını verdi.

CHP'nin mitingine bugün AKP'den bir destek de Grup Başkanvekili Naci Bostancı'dan gelmişti.

Meclis'teki OHAL görüşmeleri sırasında konuşan Bostancı,  'CHP'yi kutluyorum, 24 Temmuz tarihinde meydanlarda olacak, buradan bütün İstanbullulara çağrı yapıyorum, siz de orada olun, bütün İstanbullular, mümkünse bütün Türkiye orada olun. Çünkü bu iş hepimizin işi' ifadelerini kullanmıştı.

"Gözaltına alınan kişi sayısı 10 bin 410"

"Gözaltına alınan kişi sayısı 10 bin 410"

Aktay darbe girişimin ardından başlatılan gözaltılara ilişkin son bilgileri de paylaştı.

Aktay, 'gözaltına alınanların sayısı 10 bin 410 kişidir. Bunların 287'si polis, 7 bin 423'ü asker, 2 bin 14'ü hakim ve savcı, 686 kişi de sivil.' dedi.

ABD Başkan Yardımcısı Biden'dan Yıldırım'a telefon

ABD Başkan Yardımcısı Biden'dan Yıldırım'a telefon
İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sırasında Başbakan Yıldırım'ı aradığını ifade eden Aktay, FETÖ'nün darbe girişiminden dolayı Türkiye'ye geçmiş olsun dileklerini ilettiğini bildirdi.

Aktay, Biden'ın, görüşmede, 'Terörist başı Gülen'in ABD'den iadesi için Türkiye'den gelen hukuk dosyalarının, bazı dosyaların dikkatle inceleneceğini ve en kısa zamanda gereğinin yapılacağını' ifade ettiğini söyledi.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
542
114
42
21
20
13
2