Görüş Bildir
Haberler
Ahmet Kural Hakkında 5 Yıla Kadar Hapis Talebi: 'Seni Öldürürüm Dediğini Çok Net Duydum'

Ahmet Kural Hakkında 5 Yıla Kadar Hapis Talebi: 'Seni Öldürürüm Dediğini Çok Net Duydum'

Şarkıcı Sıla Gençoğlu'na karşı 'hakaret, tehdit ve kasten yaralama' suçlarını işlediği iddiasıyla yeniden yargılanan oyuncu Ahmet Kural'ın, 1 yıl 1 aydan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Duruşmada tanık olarak dinlenen bir kadın “Sıla'nın 'Ahmet yapma' dediğini, Ahmet Kural'ın küfür ettiğini ve 'Seni öldürürüm' dediğini de çok net şekilde duydum' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Oyuncu Ahmet Kural'ın, şarkıcı Sıla Gençoğlu'na karşı “hakaret, tehdit ve kasten yaralama” suçlarından çarptırıldığı 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasının istinaf tarafından bozulmasının ardından yeniden yargılanmasına başlandı.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre İstanbul 60'ıncı Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, şikayetçi Sıla Gençoğlu ve tutuksuz sanık Ahmet Kural katılmadı. Tarafların avukatları ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada, olay tarihinde sanık Ahmet Kural'ın evinin yanındaki evde bulunan Ezgi Sude Tala tanık olarak dinlendi.

Tala, olay günü sabaha karşı saat 04.00 ile 05.00 arasında arkadaşlarıyla birlikte camın önünde otururken bağırma ve hakaret sesleri duyduklarını söyledi.

"Seni öldürürüm dediğini çok net duydum"

"Seni öldürürüm dediğini çok net duydum"

“Çok yüksek sesle kavga ediyorlardı” diyen Tala, Sıla'nın 'Ahmet yapma' dediğini, Ahmet Kural'ın küfür ettiğini ve 'Seni öldürürüm' dediğini de çok net şekilde duydum. Vurma sesleri de vardı. Bu yaklaşık 20 dakika sürdü. Sesler kesilince korktuk, kimseye haber vermedik” ifadelerini kullandı.

Tanığın ifadesinin ardından söz alan Gençoğlu'nun avukatı Rezan Epözdemir, istinafın bozma kararının hukuka aykırı ve gerekçesiz olduğunu, tanığın ifadesinin kendi iddialarını doğruladığını belirterek, olay yerinde keşif yapılması talebinin fiili imkansızlıklar nedeniyle reddine karar verilmesini istedi.

Sanık Kural'ın avukatlarından Sibel Aydın, istinafın bozma kararının usul ve yasaya uygun olduğunu savundu.

Aydın, “Müvekkilin savunma hakkı, soruşturma ve kovuşturma aşamasında kullandırılmamıştır. Deliller toplanmamıştır. Biz soruşturma ve dava aşamasında defalarca keşif yapılması talebinde bulunduk. Zaten önceki aşamalarda adli bir yargılama yapılmamıştır. Olay yerinde, olay saatine uygun şekilde keşif yapılmasını istiyoruz. Tanığın aleyhe beyanlarını kabul etmiyoruz” dedi.

Ahmet Kural için 5 yıla kadar hapis talebi

Ahmet Kural için 5 yıla kadar hapis talebi

Esasa ilişkin mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, Ahmet Kural'ın “basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek şekilde kasten yaralama”, tehdit ve “hakaret” suçlarından 1 yıl 1 aydan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Kural'ın avukatları tanık dinlemesi tamamlanmadan ve keşif yapılmadan verilen mütalaayı kabul etmediklerini belirtirken, Gençoğlu'nun avukatı, mütalaaya katıldıklarını söyledi.

Mahkeme, çağrılmasına rağmen duruşmaya katılmayan tanık Çağla Yılmaz hakkında zorla getirilme kararı çıkarılmasına hükmetti.

Keşif hususunun, son tanık Yılmaz dinlenildikten sonra değerlendirilmesine karar veren mahkeme, taraflara mütalaaya karşı beyanda bulunmaları için süre vererek duruşmayı erteledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
63
32
19
4
3
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
monica

Ahmet kural ne kadar iğrenç bi insansın.

Beyza

Sikeyim yalanınızı harcayacaklar adamı aq

Emre Akdağ

Yine mi sıla ahmet kural davası Aman boşver