Görüş Bildir
Haberler
"Adana'da Ne Yenir?" Sorusunun Cevabı: Adana'ya Gidip de Yemeden Dönmemeniz Gereken 16 Yemek

"Adana'da Ne Yenir?" Sorusunun Cevabı: Adana'ya Gidip de Yemeden Dönmemeniz Gereken 16 Yemek

luna
19.10.2021 - 10:30

Adana, doğal güzellikleri ve tarihi yapılarının yanı sıra pek çok yöresel yemekleri ile de oldukça meşhur bir şehirdir. Lezzetli yemekleri ile gelen misafirlerini ağırlayan şehirde, kültürel çeşitlilik mutfağına da yansımış ve ortaya harika yemekler çıkmıştır. Gurme olarak görülebilecek şehirler arasında yer alan Adana içerisinde et yemekleri, balık yemekleri ve farklı ürünlerden hazırlanan mezeleri tadabilme imkânınız bulunmaktadır. Adana mutfağında yer alan meşhur yemekler yörenin kültürüne göre farklı lezzetlerde sunulmaktadır. Peki, Adana'da ne yenir? İşte Adana'ya gidip de yemeden dönmemeniz gereken 16 yemek...

Şüphesiz ki gastronomi bakımından Türkiye’nin en önemli illerinden biri olan Adana, adeta kebabın başkenti… Yemek şöleninin sabah başladığı Adana’da yemek dışında gezilip görülecek tarihi ve doğal güzellikleri de içinde barındırıyor. Adana her ne kadar mutfağıyla ön plana çıksa da büyüleyici güzellikteki mimari yapılarıyla da oldukça dikkat çekiyor. Bazı şehirlere sırf yemek yemek için bile gidilir, bunlardan biri de kuşkusuz Adana! Şimdiden Adana'da ne yenir dediğinizi duyar gibiyim...Sizi aşağı alalım o zaman! Peki, Adana'da ne yenir? İşte Adana'ya gidip de yemeden dönmemeniz gereken 16 yemek...

1. Adana Kebap

1. Adana Kebap

Adana denince akla ilk gelen kuşkusuz Adana kebaptır! Adana kebabını diğer kebaplardan ayıran şey ise; doğru et seçimi ve mevsiminde elde edilen kök biber. Adana kebabını denediğinizde diğer kebaplara aynı gözle bakmayacaksınız!

2. Hayır (Kamhi) çorbası

2. Hayır (Kamhi) çorbası

Hayırseverlerin kazanlarda yaptırmasıyla ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığı için bu adı alan çorba, belki çorbaların en doyurucusu desek yeridir! Adana'ya gitmişken bu çorbayı denemelisiniz.

3. Gül Mantısı

3. Gül Mantısı

Mantı her yerde mantı mıdır? Sanmıyoruz. Mantı seven biriyseniz kesinlikle Gül mantısına da şans vermelisiniz. Görüntüsünün güzelliği için bile denenir!

4. Babagannuş

4. Babagannuş

Közlenmiş patlıcan, domates ve soğanla yapılan bu salatayı kebap ve etlerin yanında tüketmenizi şiddetle tavsiye ederiz!

5. Analı Kızlı

5. Analı Kızlı

Köftelerin şeklinden dolayı Analı kızlı ismini alan bu yemek her ne kadar çorba gibi görünse de doyuruculuğundan dolayı ana yemek olarak bile yenilmektedir. Daha önce tatmadıysanız, bu doyurucu lezzete şans verebilirsiniz!

6. Karakuş

6. Karakuş

Adana'nın meşhur tatlılarından biri olan Karakuş tatlısı içindeki cevizli karışım sayesinde size resmen lezzet şöleni yaşatacak!

7. Fellah Köftesi

7. Fellah Köftesi

İnce bulgurun salça, sos ve baharatlarla birleşimden oluşan bu yemek üstüne ince kıyılmış maydanozla servis edilir. Fellah köftesinin yedikçe daha çok yemek isteyeceğiniz bir lezzet olacağına eminiz!

8. Mumbar

8. Mumbar

Adana'nın en bilinen lezzetlerinden biri olan Mumbar dolması koyunun kalın bağırsağından elde edilen bir yemek. İçi pirinç veya bulgurla doldurulan bu lezzeti tadan bir daha vazgeçemiyor!

9. Yüksük Çorbası

9. Yüksük Çorbası

Mantı ve nohuttan oluşan bu çorba et suyunda pişer ve hem salçalı hem de yoğurtla yapılmaktadır. Hem doyurucu hem de leziz olan Yüksük çorbasını tatmadan Adana'dan dönmeyin!

10. Bici Bici

10. Bici Bici

Adana'ya özgü olan bir tatlı olan Bici Bici, Adana'nın sıcağında en çok tüketilen tatlıdır. Yaz aylarında Adana'da olursanız, yaz sıcaklarının serinleticisi olan Bici Bici'yi tatmalısınız!

11. İçli Köfte

11. İçli Köfte

'Haşlama mı kızartma mı?' diye her seferinde tartışılan içli köftenin her hali ayrı güzel! Adana'ya gitmişken de denemeden dönmek olmaz!

12. Şırdan

12. Şırdan

Adana denince akla gelen ilk şeyin Şırdan olduğunu hepimiz biliyoruz. Sakatat sevenlerin denediğinde tadına varamayacağı bir lezzet!

13. Ciğer

13. Ciğer

Diyarbakır, Gaziantep ve Şanlıurfa'da da olan ve çok tüketilen bu ciğer kebabını bir de Adana'da deneyimleyin. Yanında soğan salatası da olursa tadından yenmez!

14. Adana Lahmacun

14. Adana Lahmacun

Birçok lahmacun çeşidi olsa da Adana Lahmacunu bir başka! Mevsim salatası, cacık ve yeşilliğin yanından ayrılmadığı Adana lahmacununu denemeden Adana'dan dönmeyin!

15. Vardabit Paçası

15. Vardabit Paçası

Genelde ana yemeklerin yanında sunulan Vardabit Paçası, yoğurt, kuru fasulye ve pide ile hazırlanır. Yanında sarımsak ve maydanozla servis edilen bu lezzete bir şans vermeyi unutmayın!

16. Kazbaşı

16. Kazbaşı

Adana'ya yolunuz düştüğünde yedikten sonra bir daha vazgeçemeyeceğiniz Kazbaşı'nı denemeden dönmeyin!

Bu içeriklere de göz atabilirsiniz;

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
13
4
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın