Görüş Bildir
Haberler
Acilen Değiştirmen Gereken Özelliğinin Ne Olduğunu Söylüyoruz

Acilen Değiştirmen Gereken Özelliğinin Ne Olduğunu Söylüyoruz

İnsanları ve en çok da kendini bıktıran özelliğin ne? Hepimizin kendimizde sevmediği bir özelliği vardır. Bunu değiştirmek veya yatıştırmak için uzun uğraşlar veririz. Senin acilen değiştirmen gereken özelliğinin ne olduğunu söylüyoruz. 

Hadi testee!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Önce cinsiyetini seç.

2. Şimdi de yaşını seç.

3. Söyle bakalım bu bardağın yarısı dolu mu boş mu?

3. Söyle bakalım bu bardağın yarısı dolu mu boş mu?

4. Peki çok istediğin bir şeyin olumsuz sonuçlanması halinde ne yaparsın?

4. Peki çok istediğin bir şeyin olumsuz sonuçlanması halinde ne yaparsın?

5. Sevgilin uzun süre telefonunu açmazsa ne düşünürsün?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Birine tam anlamıyla güvenmen için ne kadar süre tanıman gerek?

7. Peki sürekli düşünüp, durduğun düşünce bunlardan hangisi olabilir?

8. Şimdiye kadar isteyip de ulaşamadığın bir şey oldu mu?

9. Peki seni en sinirlendirecek şey ne?

10. Son olarak eğlence anlayışın bunlardan hangisi olabilir?

10. Son olarak eğlence anlayışın bunlardan hangisi olabilir?
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sinirlerini aldırman gerekiyor.

En küçük bir şeye karşı bu kadar tepki vermen ne kadar normal? Senin biraz fazla sinirli bir yapın en var. Küçük, büyük her türlü probleme karşı kendini sakinleştiremiyorsun. Bir anda parlayabiliyor ve öfkeni karşında o an kim varsa ondan çıkarıyorsun. Bu sinirin sadece sözlerinde. Kırmaman gereken kişileri anlamsız bir şekilde kırıyorsun. Daha sonrasın pişman olup özür dilemen gerektiğini anlasan da iş işten geçmiş oluyor. Çabuk parlaman nedeniyle insanlar sana bir şey söylerken çekinmeye başlıyor. Senin iyi hissettiğin zamanları seçmeleri gerekiyor. Bu özelliğinden sen de hiç memnun değilsin. Çünkü aslında bu durum en çok seni yıpratıyor. Sadece canlı varlıklar değil, cansız varlıklarla bile kavga etmen olası bir durum. Aslında sakin yapını korumaya çalışsan da bunu pek başaramıyorsun. Senin kendine ve etrafına zarar verdiğin en büyük özelliğin fazla sinirlenmen.

Kafanda kurmayı acilen bırakman gerekiyor.

Senin acilen değiştirmen gereken özelliğin kafanda sürekli bir şeyler kurmak. Doğru veya yanlış sen yaşanılan olaylar üzerine fikir yürütüp, kurduğun şeylere inanıyorsun. Doğrusunu öğrenene kadar da kendini yıpratıyorsun. Hayal gücü yüksek biri ve aynı zamanda duygularıyla hareket eden birisin. Bazı yaşanılan şeyler senin için oldukça net şeyler. Bunlar üzerine durup düşünmene veya fikir yürütmene gerek olmadığını düşünüyorsun. Yanlış olsa da kendi doğrularına inanan birisin. İnsanların seni yönlendirmesi veya akıl vermesine çoğu zaman tahammülün yok. Yine zaten kendi bildiğini yapacağını biliyorsun. Kendi düşüncelerinle hareket etsen de bazen dışarıdan bir gözün seni ne kadar iyi yönlendirdiğinin farkına varabilirsin. Çünkü duygularının yoğunluğuyla bazen dışarıdaki insanlar senin görmediğin bir şeyi görebilir ve sana fikir verebilirler. Bu nedenle insanlara yaşanılan şeylerin doğrusunun ne olduğunu sormalı veya gerçekleri öğrenmek çabalamalısın. Kafanda kurduğun şeylere inanmayı bırak!

Negatifliğinden kurtulman gerekiyor.

Senin kendinde değiştirmen gereken özellik negatifliğin. Çok çabuk modu düşen ve enerjisini kaybeden birisin. Bu durumda etrafındaki faktörlerin etkisi olsa da sen de kendini negatifliğe itenlerden birisin. Yaşanılan her şey karşısında sakin kalsan da ama daha sonrasında yine kendini olumsuz etkiliyorsun. Yani etrafına bunu belli etmesen de her olaydan çok çabuk etkileniyorsun. Bu durumdan sonra da seni kendine getirebilmek oldukça zorlaşıyor. Kötü bir olay karşısında direkt daha kötüsünü düşünmeye başlıyorsun. İster istemez hayatını olumsuz olan her şeyi çekmeye başlıyorsun. Bu düşüncelerden kurtulup aslında hayatının ne kadar güzel olduğuna odaklanırsan, işlerin yolunda gidebilir. Senin önündeki en büyük engel yine sen oluyorsun. Sürekli düşündüğün olumsuzluklar aynı zamanda ilerlemene de engel. Bu nedenle acilen negatif tutumunu bırakman gerekiyor.

İnsanlara karşı güvensizliğini bırakman gerekiyor.

Senin insanlara karşı güvensizliğini bırakman gerekiyor. Önceden yaşamış olduğun her şey, şu an daha temkinli adım atmana neden olmuş. İnsanlara güvenmeyi yaşadığın kötü tecrübeler nedeniyle bırakmışsın. Hayatına her giren kişi daha önceden tanıştığın gibi seni hayal kırıklığına uğratacak kişilerden biri olmayabilir. Herkes senin düşündüğün kadar kötü olmayabilir. Yeni tanıştığın ve senin için çabalayan insanlara şans vermeli ve onlara güvenmeyi denemelisin. Bu güvensizliğin nedeniyle insanlarla iletişimin ilerlemiyor ve kendi tam anlamıyla ifade edemiyorsun. Çünkü herkesten bir şey bekliyor ve bir süre sonra yanından gideceklerini düşünüyorsun. Sürekli birileriyle tanışmak ve kendini onlara anlatmak sana zor geliyor. Bu nedenle insanlarla tanışırken soğuk bir tavır benimsiyorsun. Güvensizliğini bir kenara bırakırsan aslında senin gibi çok kişi olduğunun farkına varacaksın. Sen yine her şeyini anlatma ama herkesten zarar geleceğini de düşünme.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
120
50
19
13
10
10
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cansu ersan

Sinirlerini aldırman gerekiyor.

Merve Ceylan

Sinirlerini aldırman gerekiyor/\Ne güzel dedin ama ne kadar yababileceğimi bilmiyorum😕

Aylin Kayhan

Kafanda kurmayı acilen bırakman gerekiyor.