Görüş Bildir
Haberler
ABD Suriye Özel Temsilcisi: 'Türkiye'ye Mühimmat Sağlamak İstiyoruz'

ABD Suriye Özel Temsilcisi: 'Türkiye'ye Mühimmat Sağlamak İstiyoruz'

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey 'Türkiye'ye mühimmat ve insani yardım vermeye hazırız. Göçmenlerin İdlib'de kalması gerektiğini düşünüyoruz' dedi.  ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield ise Türkiye'nin patriot talebini incelediklerini belirtti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Kelly Craft ve Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey’i taşıyan uçak öğle saatlerinde Hatay’a indi. Amerikalı yetkililer, ilk olarak BM’nin yardımlarının Suriyelilere dağıtıldığı Reyhanlı’daki lojistik merkezine giderek aralarında İnsani İşlerden Sorumlu BM Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock’un da bulunduğu BM yetkililerinden buradaki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Craft ve Jeffrey’e Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu ile ABD’nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield da eşlik etti.

"Bir an önce ateşkes ilan edilmeli"

"Bir an önce ateşkes ilan edilmeli"

Craft, burada yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump’ın yerinden edilmiş kişilerin durumunu görmek ve endişelerini ifade etmek üzere kendisini Türkiye’ye gönderdiğini söyledi. Yardımların Suriye içine ulaştırılması için sınırın açık kalmasının önemine işaret eden Craft, 'İnsani yardımların ulaştırılması bu zor duruma sadece bir cevaptır ama esas olan kalıcı ateşkesin sağlanmasıdır.' dedi.

Craft, ABD olarak Suriyelilere ulaştırılmak üzere 108 milyon dolarlık ek fon sağladıklarını açıkladı. Craft, 'Diğer ülkelere de yardımları artırma çağrısı yapıyoruz.' dedi.

İnsani dramın sorumlusunun Suriye yönetimi olduğunu belirten Craft, 'Bu Esad rejiminin planladığı bir durum. Bu çok acımasız ve vahşi. Rusya ve Esad rejimine bir an önce ateşkes ilan etmelerini istemeliyiz.' ifadelerini kullandı. Craft, insani yardımlardan dolayı Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

Jeffrey'den askeri yardım çıkışı

Jeffrey'den askeri yardım çıkışı
İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, ABD'nin Suriye'nin İdlib kentinde insani yardımın yanı sıra, Türlkiye'ye mühimmat sağlamak istediklerini belirtti.

Jeffrey, 'Türkiye bir NATO müttefiki, ordunun büyük kısmı Amerikan ekipmanı kullanıyor. Ekipmanın hazır ve kullanılabilir olduğundan emin olacağız' ifadelerini kullandı.

"Hava savunma talebi inceleniyor"

"Hava savunma talebi inceleniyor"

Öte yandan, ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield, Türkiye'nin hava savunma sistemi talebinin incelendiğini açıkladı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
19
10
8
4
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ufukdiyoki

"Yardım almaya alışan emir almaya da alışır." IV. Murat

Soner Altınok

işiniz gücünüz insanları savaştırmak

Baba Voss

Amerika'nın kucağına atılma işlemi başarıya ulaşıcak sanırım.