Görüş Bildir
Haberler
Abakan Yerli Kahraman Projesi

Abakan Yerli Kahraman Projesi

Kurt Ram
16.08.2014 - 13:19 Son Güncelleme: 16.08.2014 - 16:28

Abakan Kitlesel Fonlama

Merhaba. 

Adım Kurt Ram. Sinema yazarı ve yönetmeniyim. İki yıldır üzerinde uğraştığım Abakan adlı sinema projem için, tanıtım filmi çekme kararı aldım.

Bu kararı almamın ana nedeni yapımcıların projeye olan inançsızlığı oldu. Bende şöyle düşündüm, mademki projenin Türkiye’de yapılamayacağını düşünüyorlar, o halde bir tanıtım filmi çekip onlara bunu yapabileceğimi göstereyim.  Ortalama beş dakika olacak tanıtım filmi, profesyonel sinema ekibi ve ekipmanlarıyla çekilecek.Ardından Vimeo ve Youtube gibi sosyal sitelerde sunum yapılacak. Bu sayede insanların projeye nasıl tepki verdiklerini, böyle bir film izlemek isteyip istemediklerini test etmiş olacağız. Dolayısıyla proje başarılı bulunursa, insanlardan filme olumlu tepkiler alırsak, uzun metraj filmin de önü açılmış olacak.

Netice olarak sinemalarda Abakan adlı halk kahramanının filmini izleyebileceğiz.  

Abakan Superman gibi özel yetenekleri olan bir karakter değil. Daha ziyade Batman gibi kendini eğitmiş, üstün dövüş kabiliyeti olan bir karakter.Filmde Abakan’ın görsel olarak nasıl bir karakter olduğunu, yani kostümünü görebileceğiz. Yeteneklerini, kullandığı kılıç, ok gibi silahları estetik anlamda tatmin edici bir şekilde görsele dökeceğiz.  

Abakan projesinde en büyük amaç yerli bir halk kahramanı yaratmak. Yeşilçam döneminde, Kara Murat, Battalgazi, Köroğlu gibi kahraman filmleri sinemalarda oynadığında, izleyen halk salonda heyecandan yerinde duramıyordu, filmler kitleler tarafından izleniyordu, kaldı ki hala sevilerek izleniyorlar. Bugünün en büyük eksikliklerinden biri kahraman filmlerinin yapılmamasıdır. Kahramanlar halka cesaret ve umut verir. Ötesinde gençlerin Ironman, Batman, Spiderman gibi sevilen ithal kahramanlara alternatif olarak, kendi kültüründen doğran kahramanlara ihtiyaçları olduğu inancındayım.  Kahraman filmleri özellikle Amerikan sinema sektörünü ayakta tutan en önemli türlerden biridir. Bu yalnızca maddi değil, kültürel anlamda da ülkelerinin tanıtımını layıkıyla yapmalarına olanak sağlamaktadır. Aynı şekilde Tükiye'de çekilecek yerli bir kahraman filmi de kültürümüzü uluslararası arenada tanıtmakta büyük rol oynayacaktır.  

Son olarak kendimden çok kısa bahsedeyim, MSM Sinema ve TV mezunuyum. Çokça kısa film, deneysel film çalışmam ve video klip çalışmam var. Ek olarak 2008 yılında yapmış olduğum Bir Zamanlar Kumbağ’da adlı orta metraj filmi ve 2013 yılında yönetmenliğini üstlendiğim Türk Dövüş Sanatı Sayokan’ın belgeselini çektim.  

Hayalini kurmuş olduğum bu projeyi gerçekleştirmek için desteğinize ihtiyacım var. İnanıyorum ki Abakan başarıya ulaşırsa, beraberinde birçok yapımcıya ilham verecek ve birçok yerli kahraman sinemalarda boy göstermeye başlayacaktır.  Eğer sinemalarda yerli kahramanlar olmalı diyorsanız, bende bu işin bir parçası olmak istiyorum diyorsanız söz sizde.  

Hepinize şimdiden sonsuz teşekkür ederim.

Crowdfon sitesinden destek verebilirsiniz.

https://www.crowdfon.com/proje/detay/792/5117

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Abakan Fon

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın