Görüş Bildir
Haberler
Milli Takım Kadrosu Açıklandı: Enes Kanter Kadroda Yok

Milli Takım Kadrosu Açıklandı: Enes Kanter Kadroda Yok

Batuhan
23.06.2015 - 11:37 Son Güncelleme: 23.06.2015 - 14:50
İçeriğin Devamı Aşağıda

5-20 Eylül 2015 tarihleri arasında Almanya, Fransa, Hırvatistan ve Letonya'da ortaklaşa düzenlenecek olan 2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası için aday kadrolar açıklanmaya devam ediyor. Türkiye A Milli Basketbol takımının 20 kişilik aday kadrosu da bugün düzenlenen basın toplantısı ile açıklandı.

A Milli takıma 5 oyuncu veren Anadolu Efes, milli takıma en çok oyuncu veren takım olurken Bobby Dixon da kadrodaki yerini aldı.

2015 Avrupa Şampiyonası'nda oynamak istediğini belirten Enes Kanter ise 20 kişilik aday kadroda kendisine yer bulamadı.

B Grubu'nda yer alan Türkiye'nin rakipleri; İzlanda, İspanya, Sırbistan, İtalya ve Almanya olacak.

Enes neden kadroda yok?

Enes neden kadroda yok?

A Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman, 'Biz de onunla gurur duyuyoruz. Ancak son 2 yıldır Enes Kanter, Türk Milli Takımı'na çağrılmasına rağmen dahil olmadı. Benden önceki dönemi çok kurcalamak istemiyorum ancak geçen yıl başantrenörlüğe geldiğimde beyaz bir sayfa açacağımı ve tüm oyuncularımızı milli takımda görmek istediğimi belirttim. Bu dönemde Enes Kanter ile sıcak temas kurmaya çalıştık. Ancak geçen yıl bütün iyi niyetli çabalarıma rağmen Enes'ten bir cevap alamadım. Birkaç kez kendisini görüşmeye davet etmeme rağmen bir türlü kendisiyle buluşamadım. Ancak yine de menajerleri vasıtasıyla Dünya Şampiyonası'na katılacağını belirtti. Fakat şampiyona öncesi ani bir şekilde ameliyat olacağını ifade ettiler. Bir ihtimal yetişebileceği söylendi. Dünya Şampiyonası'nın başlamasına iki üç hafta kalaya kadar da kapıyı açık bırakacağımı belirtmiştim. Ancak daha sonra sakatlığı uzadı ve Enes milli takıma gelemedi.'

Geçen sezon milli takım olarak güzel bir hava yakaladıklarını ve uzun rotasyonunda iyi oyunculara sahip olduklarını dile getiren Ataman, 'Furkan Aldemir, Ersan, Ömer, Semih ve Oğuz gibi oyuncularımız var. Bu oyuncularımızla bir takım bütünlüğü kurduğumuzu gördük. Enes'in çok iyi bir oyuncu olduğunu kabul ettiğimiz halde, benden önce yaşanan tatsız bir olayla ilgili Türk halkından, kamuoyundan ve özellikle takım arkadaşlarından özür dilemediği ve geçen yıl da iyi niyetli yaklaşımıma bir cevap alamadığım için Enes Kanter'i bu yıl A Milli Takım kadrosuna dahil etmedik. İnşallah önümüzdeki dönemlerde NBA'deki başarısını sürdürür ve gelir bizlerle sıcak temas halinde olur ve biz de ona kadroda yer veririz' değerlendirmesinde bulundu.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0