Görüş Bildir
Haberler
90'ların Sonu ve 2000'li Yılların Başında Gösterime Giren Sinema Tarihinin En Kaliteli Filmleri

90'ların Sonu ve 2000'li Yılların Başında Gösterime Giren Sinema Tarihinin En Kaliteli Filmleri

Merhabalar. 90'lı yılların sonunun ve 2000'li yılların başının sinema tarihinin en verimli zamanları olduğunu herkes kabul ediyor olmalı. Günümüzde kült denebilecek pek çok filmle bu dönem aralığında tanıştık. Listeye Harry Potter ve Yüzüklerin Efendisi serilerini almadım ama onları da hesaba katabilirsiniz. Bu içerikte 1997-2008 arasında gösterime giren en iyi filmleri listeledim.

İyi seyirler dilerim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Fifth Element (1997)

1. The Fifth Element (1997)

Yirmi üçüncü yüzyılda, evren kötülük tarafından tehdit edilmektedir. İnsanlığın tek umudu, dört elementten oluşan dört taşla insanları korumak için her beş bin yılda bir dünyaya gelen beşinci elementtir. Bir Mondoshawan uzay aracı, beşinci elementi dünyaya geri getirir ama kötü Mangalorelar tarafından yok edilir.

Yönetmen: Luc Besson

Oyuncular: Bruce Willis, Milla Jovovich, Gary Oldman

2. Men in Black (1997)

2. Men in Black (1997)

Çizgi romandan uyarlanan filmde, başkalarının haberi olmayan MiB adında özel bir ajans kodu vardır. Bu teşkilat bir çeşit dünya dışı gözetleme şirketidir. Ajansın 'K' adıyla anılan en iyi adamlarından biri, ajansa yeni bir ajan alır ve N.Y.P.D.'den James Edwards'ı seçer. İkili dünya üzerindeki dünya dışı etkileşimleri denetleyen ve izleyen gizli bir görev yürütür.

Yönetmen: Barry Sonnenfeld

Oyuncular: Tommy Lee Jones, Will Smith, Linda Fiorentino

3. Titanic (1997)

3. Titanic (1997)

84 yıl sonra, Rose DeWitt Bukater adlı 100 yaşındaki bir kadın, torunlarına 10 Nisan 1912'de bir gemide yaşadıklarını anlatıyor. Genç Rose, annesi Ruth DeWitt Bukater ve nişanlısı Caledon Hockley ile birlikte Titanic gemisinin üst sınıf yolcuları arasındadır. Jack Dawson adında bir serseri ve sanatçı da bir oyunda gemiye üçüncü sınıf bilet kazanır. Film, Titanic'in kalkışından, ilk ve son seferi olan 15 Nisan 1912'ye kadar olan tüm hikayeyi anlatıyor.

Yönetmen: James Cameron

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane

4. Saving Private Ryan (1998)

4. Saving Private Ryan (1998)

Normandiya Çıkarması'nın ardından bir grup ABD askeri, kardeşleri operasyon sırasında öldürülen bir paraşütçüyü geri almak için düşman hatlarının arkasına gider.

Yönetmen: Steven Spielberg

Oyuncular: Tom Hanks, Matt Damon, Tom Sizemore

5. The Big Lebowski (1998)

5. The Big Lebowski (1998)

Aynı adı taşıyan bir milyonerle karıştırılan Los Angeleslı tembel bir adam olan Jeff 'The Dude' Lebowski, borç tahsildarları tarafından harap edilen bir halı için tazminat istiyordur ve milyonerin kayıp karısını bulmaya çalışırken bowling arkadaşlarından yardım istiyordur.

Yönetmenler: Joel Coen, Ethan Coen

Oyuncular: Jeff Bridges, John Goodman, Julianne Moore

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Matrix (1999)

6. The Matrix (1999)

Güzel bir yabancı, bilgisayar korsanı Neo'yu ürkütücü bir yeraltı dünyasına götürdüğünde Neo şok edici gerçeği keşfeder. Bildiği hayat, şeytani bir siber zekanın ayrıntılı aldatmacasıdır.

Yönetmenler: Lana Wachowski, Lilly Wachowski

Oyuncular: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss

7. Fight Club (1999)

7. Fight Club (1999)

Uykusuz bir ofis çalışanı ve umursamaz bir sabun üreticisi, çok daha fazlasına dönüşen bir yeraltı dövüş kulübü oluşturur.

Yönetmen: David Fincher

Oyuncular: Brad Pitt, Edward Norton, Meat Loaf

8. The Sixth Sense (1999)

8. The Sixth Sense (1999)

Ruhlarla iletişim kuran korkmuş ve içine kapanık Philadelphialı bir çocuk, cesareti kırılmış bir çocuk psikoloğundan yardım ister.

Yönetmen: M. Night Shyamalan

Oyuncular: Bruce Willis, Haley Joel Osment, Toni Collette

9. The Truman Show (1998)

9. The Truman Show (1998)

Yaklaşık otuz yıldır her hareketini izleyen binlerce zekice gizlenmiş kameradan tamamen habersiz olan Truman'ın tüm varlığı, acımasızca manipülatif televizyon yapımcısı Christof'un iradesi ve vahşi hayal gücü etrafında döner: 7/24 realite şovu: Truman Show

Yönetmen: Peter Weir

Oyuncular: Jim Carrey, Ed Harris, Laura Linney

10. Eyes Wide Shut (1999)

10. Eyes Wide Shut (1999)

Karısı Alice ona cinsel fantezilerini anlattıktan sonra William Harford, cinsel macera dolu bir gece için yola çıkar. Başarılı olmayan birkaç karşılaşmadan sonra eski bir arkadaşı Nick Nightingale ile tanışır ve ona gözleri bağlı piyano çalması gereken garip seks partilerini anlatır. Partideki tüm erkekler kostümlü ve maske takarken, kadınların hepsi genç ve güzeldir. Harford uygun bir kostüm bulmayı başarır ve partiye gider. Ancak oraya vardığında maskesine rağmen onu tanıyan biri tarafından büyük bir tehlikede olduğu konusunda uyarılır. 

Yönetmen: Stanley Kubrick

Oyuncular: Tom Cruise, Nicole Kidman, Todd Field

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Gladiator (2000)

11. Gladiator (2000)

Eski bir Romalı general, ailesini öldüren ve onu köleliğe gönderen yozlaşmış imparatordan intikam almak için yola çıkar.

Yönetmen: Ridley Scott

Oyuncular: Russell Crowe, Joaquin Phoenix, Connie Nielsen

12. Memento (2000)

12. Memento (2000)

Memento, hatırladığı son şey olan karısının katilini bulmaya çalışırken artık yeni anılar oluşturamayan eski bir sigorta müfettişi olan Leonard'ın iki ayrı hikayesini anlatıyor. Hikayelerden biri zamanda ileriye doğru hareket ederken diğeri hikayeyi geriye doğru anlatır ve her seferinde daha fazlasını açığa çıkarır.

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: Guy Pearce, Carrie-Anne Moss, Joe Pantoliano

13. Snatch (2000)

13. Snatch (2000)

Vicdansız boks organizatörleri, şiddetli bahisçiler, bir Rus gangster, beceriksiz amatör soyguncular ve sözde Yahudi kuyumcular çalıntı ve paha biçilmez bir elması bulmak için mücadele ederler.

Yönetmen: Guy Ritchie

Oyuncular: Jason Statham, Brad Pitt, Stephen Graham

14. Ocean's Eleven (2001)

14. Ocean's Eleven (2001)

Danny Ocean tarihin en büyük soygununu yapmak ister. Frank Catton, Rusty Ryan ve Linus Caldwell dahil olmak üzere on bir kişilik bir ekibi birleştirir. Hedefleri Bellagio, Mirage ve MGM Grand'tir. Yani Terry Benedict'e ait tüm kumarhaneler. Gizlice girip 150 milyon dolarla çıkmayı planladıkları için bu kolay olmayacaktır.

Yönetmen: Steven Soderbergh

Oyuncular: George Clooney, Brad Pitt, Julia Roberts

15. Bridget Jones's Diary (2001)

15. Bridget Jones's Diary (2001)

Bridget Jones, kişisel bir günlük tuttuğu bir yılda aşkı ararken kendini geliştirmeye kararlıdır.

Yönetmen: Sharon Maguire

Oyuncular: Renée Zellweger, Colin Firth, Hugh Grant

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. The Fast and the Furious (2001)

16. The Fast and the Furious (2001)

Los Angeles polis memuru Brian O'Conner, yok etmesi için gizlice gönderildiği sokak yarışı dünyasına aşık olduğunda sadakatinin gerçekte nerede olduğuna karar vermelidir.

Yönetmen: Rob Cohen

Oyuncular: Vin Diesel, Paul Walker, Michelle Rodriguez

17. Minority Report (2002)

17. Minority Report (2002)

Özel bir polis biriminin katilleri suçlarını işlemeden önce yakalayabildiği bir gelecekte, o birimden bir polis memuru gelecekteki bir cinayetle suçlanır.

Yönetmen: Steven Spielberg

Oyuncular: Tom Cruise, Colin Farrell, Samantha Morton

18. 28 Days Later (2002)

18. 28 Days Later (2002)

Hayvan aktivistleri öfkeye neden olan bir virüs bulaşmış olan ve deneyden geçen şempanzeleri serbest bırakmak amacıyla bir laboratuvarı işgal eder. Saf aktivistler, bir bilim adamının kafesleri kilitli tutma ricasını görmezden gelirler ve bu feci sonuçlar doğurur. Yirmi sekiz gün sonra Jim, terk edilmiş bir hastanede tek başına komadan uyanır. 

Yönetmen: Danny Boyle

Oyuncular: Cillian Murphy, Naomie Harris, Christopher Eccleston

19. Catch Me If You Can (2002)

19. Catch Me If You Can (2002)

Henüz 21 yaşında olan Frank, doktor, avukat ve pilot olarak hareket eden yetenekli bir kalpazandır. FBI ajanı Carl, peşinden koşmaktan zevk aldığı bu dolandırıcıyı bulma konusunda takıntılı hale gelir.

Yönetmen: Steven Spielberg

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Tom Hanks, Christopher Walken

20. Oldboy (2003)

20. Oldboy (2003)

Oh Dae-Su, kaçırılıp on beş yıl hapsedildikten sonra serbest bırakılır, ancak beş gün içinde kendisini tutsak eden kişiyi bulması gerektiğini öğrenir.

Yönetmen: Park Chan-wook

Oyuncular: Choi Min-sik, Yoo Ji-tae, Kang Hye-jeong

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. The Last Samurai (2003)

21. The Last Samurai (2003)

1870'lerde, Amerikan İç Savaşı'nın bir gazisi olan ve herkes için çalışacak olan Yüzbaşı Nathan Algren, İmparatorluk için askere alınan köylüleri eğitmek üzere Japonya İmparatoru ile kazançlı sözleşmeler yapmak isteyen Amerikalılar tarafından işe alınır.

Yönetmen: Edward Zwick

Oyuncular: Tom Cruise, Ken Watanabe, Billy Connolly

22. Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)

22. Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)

Demirci Will Turner, valinin kızı olan aşkını Jack'in artık ölümsüz olan eski korsan müttefiklerinden kurtarmak için eksantrik korsan Kaptan Jack Sparrow ile iş birliği yapar.

Yönetmen: Gore Verbinski

Oyuncular: Johnny Depp, Geoffrey Rush, Orlando Bloom

23. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

23. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

İlişkileri kötüye giden bir çift, birbirlerinin hafızalarından sonsuza kadar silinmesi için tıbbi bir prosedüre tabi tutulur.

Yönetmen: Michel Gondry

Oyuncular: Jim Carrey, Kate Winslet, Tom Wilkinson

24. Saw (2004)

24. Saw (2004)

İki yabancı, oraya nasıl geldiklerini hatırlamadan bir odada uyanır ve çok geçmeden kötü şöhretli bir seri katil tarafından işlenen ölümcül bir oyunun piyonları olduklarını keşfederler.

Yönetmen: James Wan

Oyuncular: Cary Elwes, Leigh Whannell, Danny Glover

25. 300 (2006)

25. 300 (2006)

MÖ 480'deki Thermopylae Savaşı'nda, Yunan şehir devletlerinden oluşan bir ittifak, Thermopylae dağ geçidinde işgalci Pers ordusuyla savaşır. Sayıca çok daha az olan Yunanlılar, tarihin en ünlü son direnişlerinden birinde düşmanı geride tutar.

Yönetmen: Zack Snyder

Oyuncular: Gerard Butler, Lena Headey, David Wenham

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. The Prestige (2006)

26. The Prestige (2006)

Trajik bir kazanın ardından, 1890'ların Londra'sındaki iki sahne sihirbazı, birbirlerini alt etmek için sahip oldukları her şeyi feda ederken nihai illüzyonu yaratmak için bir savaşa girerler.

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: Christian Bale, Hugh Jackman, Scarlett Johansson

27. Transformers (2007)

27. Transformers (2007)

İki Cybertronian ırkı, kahraman Autobotlar ve kötü Decepticonlar arasındaki eski bir mücadelede bir gencin sahip olduğu nihai güce dair bir ipucuyla dünyaya gelir.

Yönetmen: Michael Bay

Oyuncular: Shia LaBeouf, Megan Fox, Josh Duhamel

28. There Will Be Blood (2007)

28. There Will Be Blood (2007)

Yüzyılın başındaki bir madenciye odaklanan film, bir aile, din, nefret, petrol ve çılgınlık hikayesini konu alıyor.

Yönetmen: Paul Thomas Anderson

Oyuncular: Daniel Day-Lewis, Paul Dano, Ciarán Hinds

29. The Dark Knight (2008)

29. The Dark Knight (2008)

Joker olarak bilinen tehdit, Gotham halkını kasıp kavurup kaosa yol açtığında Batman, adaletsizlikle savaşma yeteneğinin en büyük psikolojik ve fiziksel testlerinden birini kabul etmek zorundadır.

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: Christian Bale, Heath Ledger, Aaron Eckhart

1997-2008 yılları arasında gösterime giren bu harika filmler hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Sizin mükemmel bulduğunuz filmler hangileri? Yorumlarınızı bekliyorum.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
11
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın