Görüş Bildir
Haberler
9 Kasım Dolar ve Euro Kurunda Son Durum Ne... Euro ve Dolar Kaç Tl...

9 Kasım Dolar ve Euro Kurunda Son Durum Ne... Euro ve Dolar Kaç Tl...

Buse
09.11.2020 - 11:54

ABD başkanlık seçimleri derken Türkiye'de yaşanan bakan Berat Albayrak'ın istifasıyla birlikte en çok konuşulan konu dolar seyrinin ne olacağı oldu. Dolar 8.40-8.50 civarını seyrederken 9 Kasım saat 14.30 itibariyle 8.00-8.10 civarında, Euro ise 10 liradan düşerek 9,59 seviyelerinde işlem görüyor...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tüm dünyanın gözü ABD başkanlık seçimlerindeyken Joe Biden'ın Başkanlık koltuğuna oturması ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifasıyla doların nasıl bir seyir izleyeceği merak ediliyordu. 

Dolar  9 Kasım Pazartesi günü, saat 15.30 itibariyle 8,05, Euro ise 9,57 liradan başladı.

Dövizin yüksek seyredişi ülkenin gündemine oturmuşken ardı ardına görevden ayrılmalar Türkiye'nin kaderini değiştirecek gibi gözüküyor

Dövizin yüksek seyredişi ülkenin gündemine oturmuşken ardı ardına görevden ayrılmalar Türkiye'nin kaderini değiştirecek gibi gözüküyor

6 Kasım Cuma gecesi Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal görevden alınarak yerine Naci Ağbal getirildi. Ardından dün akşam Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Instagram hesabından istifa ettiğine yönelik paylaşım yaptı.

Bakan Albayrak'ın istifası ile dolar sert bir düşüş yaptı. Borsa İstanbul'da ise BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 2.10 artışla 1.217 puandan başladı.

ABD Başkanlık Seçimleri ve Koronavirüs Tehditi Gündemin Diğer Konuları

ABD Başkanı Donald Trump, oy sayımı devam eder ve Joe Biden resmi olmayan sonuçlara göre seçimi kazanırken, Pazar günü bir dizi öfkeli tweet atarak seçimin çalındığına dair iddialar öne sürmüştü. 

Bir yandan da ülkede 8 Kasım itibariyle 2.486 vaka sayısı açıklanırken aynı gün bakan Berat Albayrak'ın istifası ülke gündemini değiştirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Instagram hesabı üzerinden yaptığı bir açıklama ile görevinden istifa ettiğini duyurması, siyasetçilerin gündemindeydi. 

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, 'Saatlerdir Hazine ve Maliye Bakanı istifa etti mi belli değil. Aile kavgası ekonomiyi batırıyor. Milletimiz tek adam rejiminin kaprislerini çekmek zorunda değil' dedi.

AKP Kayseri Milletvekili ve eski grup başkanvekili Mustafa Elitaş, 'Sayın Bakanımız Berat Albayrak'ın istifasının Sn. Cumhurbaşkanımız tarafından kabul görmemesini umuyoruz' dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan'dan sosyal medyadan konuyla ilgili ilk paylaşımı yapan isim oldu

İçeriğin Devamı Aşağıda

İYİ Parti lideri Meral Akşener ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdiği bir video paylaşarak istifa ile düşüncelerini belirtti

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın