Görüş Bildir
Haberler
81 İlde Yoğun Cadde ve Sokaklarda Sigara İçmek Yasaklandı

81 İlde Yoğun Cadde ve Sokaklarda Sigara İçmek Yasaklandı

İçişleri Bakanlığı, yarından itibaren tüm illerde vatandaşların yoğun olduğu cadde ve sokak, durak gibi alanlarda sigara içme yasağı getirileceğini bildirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Solunum yoluyla kolayca bulaşabilen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının önlenmesine yönelik, özellikle vatandaşların yoğun bulunduğu cadde ve sokaklarda sigara içenlerin maskelerini çenelerinin altına indirmesinin oluşturduğu risk karşısında İçişleri Bakanlığı harekete geçti.

Yasaklı alanlar valilik ve kaymakamlıklarca duyurulacak

Yasaklı alanlar valilik ve kaymakamlıklarca duyurulacak

Bakanlık tarafından tüm valiliklere gönderilen 'Koronavirüs Tedbirleri' konulu ek genelgeyle yarından itibaren tüm illerde, vatandaşların yoğun bulunduğu, valilik ve kaymakamlıklarca duyurulan cadde ve sokaklar ile özellikle trafiğe kapalı olan bölgeler, ihtiyaç duyulan meydanlar ve toplu taşıma araç durakları gibi alanlara sigara içme yasağı getirildi.

"65 yaş üstü kısıtlamaları için salgının seyri izlenecek"

"65 yaş üstü kısıtlamaları için salgının seyri izlenecek"

Yine daha önce illere gönderilen genelge ile 65 yaş ve üzeri vatandaşların sokağa çıkmalarına yönelik uygulamanın il bazlı yapılacak analizlere göre İl Hıfzıssıhha Kurullarınca belirlenmesinin gerektiği anımsatılarak, şunlar kaydedildi:

'Bu doğrultuda Valilerce; koronavirüs salgınının illerindeki seyri anlık olarak takip edilerek, hasta ve temaslı kişi, ağır hasta, entübe, vefat sayıları ile 65 yaş ve üzeri hastaların bu kategorilerdeki oranında yaşanan artış trendlerine göre 65 yaş ve üzeri vatandaşların gün içerisinde saat 10:00­-16:00 arasında sokağa çıkabilmelerine, bu saatler dışında sokağa çıkmamalarına dair kısıtlamaya gidilmesi yönünde karar alınacak. Son dönem gelişmelerine bağlı olarak alınan/alınacak kararlar  belirli aralıklarla gözden geçirilerek, belirtilen kriterlerde iyileşme sağlanması durumunda ise  kısıtlama aynı usulle kaldırılacak.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
169
56
41
35
22
6
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
şukufe su

keşke Japonya gibi. yüksek cezalarla tamamen engellense ve düzgünce temiz hava alabilsek.

Makise Kurisu

Ve kafelerin/restoranların en güzel/açık yerleri bağımlılara ayrılmasa.

ToksiN06

Sigara içmeyi yasaklamak koronaya nasıl bir etki yapacak anlamadım!! Vakalar daha azken yine iyi kötü tedbirler biraz daha sıkıydı ama şimdi 2500 lerde o da ... Devamını Gör

Cammy White

sigarayı arka tarafınla içmiyorsan içerken maskeyi çıkarıp nefes verdiğin için yasak olduğunu anlamış olman lazım

Nuran Demir

Eyvallah tamam da sigara içmek için yer neden gösterilmemiş ? Sadece evlerde mi içeçeceğiz bu zıkkımı ? Nasıl stresimizi atacağız biz ?

şukufe su

zıkkımın kökünü için sizin yerinize biz akciğer kanseri olacağız