Görüş Bildir
Haberler
8 Soruluk Psikoloji Testine Göre İçindeki Huzursuzluğun Sebebini Ortaya Çıkartıyoruz!

8 Soruluk Psikoloji Testine Göre İçindeki Huzursuzluğun Sebebini Ortaya Çıkartıyoruz!

8 soruluk psikoloji testine göre sen neden huzursuzsun?

Eğer hazırsan;

Haydiii!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Söyle bakalım kendini seviyor musun?

2. Peki şu an yaşadığın her şeyden memnun musun?

3. Diyelim ki bir gün her şeyi değiştirecek bir fırsat çıktı karşına. Sevdiğin kişileri bırakıp, bu fırsatın peşinden gider misin?

4. Geçmişine baktığında en çok ne diyorsun?

5. Şu an hayatında nasıl insanlar var?

5. Şu an hayatında nasıl insanlar var?
İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Peki biriyle mutlu değilsen ondan nasıl uzaklaşırsın?

6. Peki biriyle mutlu değilsen ondan nasıl uzaklaşırsın?

7. Söyle bakalım seni hangi durumun içinde kalmak kötü hissettirir?

8. Son olarak şu an bu yerlerden hangisinde olmak isterdin?

Hayatında bir şeylerin yanlış gittiğini düşündüğün için huzursuzsun...

Sen hayatında bir şeylerin yanlış gittiğini düşünüyorsun. İçine sinmeyen şeyler var ve aldığın kararlardan tam da mutlu değilsin. Bir şeyler senin için yanlış gidiyor ama o kadar yolu da geri dönemiyorsun. Bu huzursuzluk hissi de günlük hayatında seni birçok şeyden alıkoyuyor. Emin olmadığın her şey seni daha da kötü hissettiriyor. Bir şeyler için karar vermek senin için çok zor. Aklını karıştıran birçok şey var hayatında ve bu şeylerin hepsi senin hangi yöne gedeceğine karar vermeni engelliyor. Bu içindeki huzursuzluk karar veremediğin sürece daha da büyüyor. Sen bir şeyleri yoluna koymak için çabalarken zamanla karamsarlığa kapılman birçok şeyin önüne geçebiliyor. Yanlış gittiğini düşündüğün şeylere veya olmasını istemediğin şeylere dur demeli ve kendi isteklerine göre hareket etmelisin. İçine sinmeyen bazı şeylerin sonuca ulaşması sonunda da yine senin mutsuz olmana neden olacak. Yani ya şimdi bir şeylere dur diyeceksin ya da yanlış gittiğini düşündüğün şey sonuçlandığında, geç olmuş olacak.

Geleceğine endişe ile baktığın için ve önünü göremediğin için huzursuzsun...

Senin içindeki huzursuzluğunun nedeni geleceğin... Önünü göremiyor oluşun ve nereye doğru ilerleyeceğini bilemeyişin seni korkutuyor. Sürekli düşünüyor ve geleceğini planlamaya çalışıyorsun. Belirsizlikler seni endişeye sürüklüyor. Bu durumda da şu anda kafanın rahat olması ya da şu anını tadını çıkartmak senin için çok zor. Plansız hareket etmekten nefret ettiğin kadar sürekli başka yollara savrulmak da istemiyorsun. Hiçbir şeyden haberinin olmaması veya tahmin edememek seni rahatsız hissettiriyor. Yani güvenemediğin insanlarla ve güvenemediğin yollardan yürümek sana göre bir şey değil. Kendini tehlikeye veya riske atacak en ufak bir şey seni huzursuz ediyor. Bu nedenle bir plan gereksinimi duyuyorsun. Hayatında her şeyi planlayamazsın ve önüne çıkan ani şeyleri de kontrollü bir şekilde karşılamak zorunda kalabilirsin. Her şeye hazırlıklı olduğun zaman daha sakin bir yol izleyebilirsin. Geleceğini sürekli düşünmek veya planlar yapmak seni şu anından mahrum bırakıyor. Bir şeyleri oldurmaya çalışırken şimdini kaçırıyor olabilirsin.

Mutlu olmayacağını düşündüğün için huzursuzsun...

Sen mutlu olamayacağını düşündüğün için huzursuzsun... Bir şeyler deniyorsun ve yine en başa dönüyorsun. Ne yapsan bir türlü istediğin gibi sonuçlanmıyor. Bu da seni huzursuzluğa itiyor. Hayatını düzene sokmaya çalışıyorsun ama hayat sana başka şeyle sunuyor. Bazen bir şeyler için inatlaşmamak gerekebilir. O yoldan gitmemen gerekiyorsa belki de karşına daha başka bir yol çıkacağı içindir. Kendini mutlu olmaya zorladığın her an aslında mutsuzluğa yaklaşıyorsun. Çünkü kendine ne kadar bir şey için zorlarsan o şey, o kadar senden uzaklaşır. Sürekli mutsuz olacağını düşünmek veya eskisi gibi olamayacağına inanmak seni bir yere götürmeyeceği gibi önüne de negatif şeyleri çıkartabilir. Sen düşüncelerin nedeniyle bazen kendi önünü kapatan, olumsuzluğa da çok fazla kendini kaptıran birisin. Bu olumsuzluklar senin ilerlemeni engellemekle kalmayıp aynı zamanda daha da olumsuz düşünmene neden olabiliyor. Sürekli mutlu olmayacağını düşünmen seni zaten mutsuz eder. Huzursuzluğunun geçmesi için çok fazla düşünmemen gerekiyor.

Sevilmeyeceğini düşündüğün için huzursuzsun...

Seni huzursuz eden şey sevilmeme düşüncesi. Duygularına çok bağlı bir karaktersin, özellikle sevgi duygusu senin için oldukça önemli. Hissetmediğin hiçbir şey yaşamadığın gibi birinin sevgisini de göstermesini istersin. Yüzeysel ilişkilerden ve insanlardan uzak duruyorsun. Arkadaşlık ve özel bir ilişkiye  adım atacağın kişilerin sana bir şeyler hissettiriyor olması senin için önemli. Sevilmeyeceğini düşünmek veya böyle bir duyguya kapılmak senin huzursuz olmana neden oluyor. Olmasını istediğin şeylerin olumsuz halini düşünmek seni o duygudan daha da uzaklaştırabilir. Birinin sana karşı daha hassas olması veya seni senden daha çok düşünmesi hoşuna gider. Şu an bu duyguları hissetmiyor ve yaşamıyor oluşun seni giderek kötü hissettirse de umudunu da hiçbir zaman kaybetmiyorsun. İçinde huzursuzluk olduğu kadar umut da var. Sevilmeyeceğini düşünürken bile geleceğin için hayal kurmayı ihmal etmiyorsun. Bu huzursuzluğu geçirmek için birine ihtiyaç duysan da öncelikle olumsuz olan bütün düşüncelerden kurtulman lazım.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
334
76
46
43
35
31
26
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Necla Kaplan

Geleceğine endişe ile baktığın için ve önünü göremediğin için huzursuzsun...

Grumpy Cat

Sevilmeyeceğini düşündüğün için huzursuzsun... Yanlış, param olmadığı için...

Gizem Yenikler

Hayatında bir şeylerin yanlış gittiğini düşündüğün için huzursuzsun...