Görüş Bildir
Haberler
24 Ocak İstanbul Hava Durumu: İstanbul'da Kar Yağmaya Devam Edecek mi? Kaç Gün Sürecek?

24 Ocak İstanbul Hava Durumu: İstanbul'da Kar Yağmaya Devam Edecek mi? Kaç Gün Sürecek?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 24 Ocak 2022 tarihli hava durumu tahminleri yayınlandı. Geçtiğimiz hafta başından itibaren MGM tarafından İstanbul için uyarılar peş peşe geliyordu. Geçtiğimiz günlerde başlayan, dün etkisini daha yoğun hissettiren kar yağışı hem trafiği hem de vatandaşı olumsuz etkiledi. Peki 24 Ocak haftanın ilk iş gününde hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava durumu tahminleri haberimizde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul'da yaşayan vatandaşlar dün akşam saatlerinde yoğun kar yağışı ile karşılaştı. Dakikalar içinde bembeyaz olan megakent, bugün de aynı oranda kar yağışı görecek mi merak ediliyor. Peki Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava durumu tahminlerinde bugün hangi ilde hava nasıl? İstanbul'da kar yağışı kaç gün sürecek?

Trafik Alt Üst Oldu

Trafik Alt Üst Oldu

Dün akşam saatlerinde etkisini bir anda gösteren kar yağışı trafiği alt üst etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tuzlama aracıyla sürekli megakent'i turladı yolcu ve araç sahiplerine kolaylık sağladı. Ancak yurtta yaşayan araç sahiplerinin kar lastiği takmaması dikkatlerden kaçmadı. Kar lastiği olmayan araçlar zor durumda kaldı.

İstanbul'da Kar Yağmaya Devam Edecek mi? Kaç Gün Sürecek?

İstanbul'da Kar Yağmaya Devam Edecek mi? Kaç Gün Sürecek?

İstanbul'da beklenen kar yağışı dün akşam saatlerinde etkisini gösterdi. Yoğun kar nedeniyle bazı vatandaşlar otobüs duraklarına sığınırken, bazı vatandaşlar ise kartopu oynadı. İstanbul'da akşam saatlerinde kar yağışı etkili oldu. Meteoroloji'nin 5 günlük hava tahmini raporuna göre yurt genelinde kar yağışı yeni haftada da etkisi göstermeye devam edecek.

Deniz Ulaşımında Aksamalar Yaşanabilir

Deniz Ulaşımında Aksamalar Yaşanabilir

Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/saat hamleli 90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden, İstanbul’un kuzey ve batı kesimleri ile boğaz çevresinde yoğun olmak üzere deniz etkili kar yağışlarının aralıklarla kentte etkisini sürdürmesi bekleniyor. Özellikle köprü ve viyadükler başta olmak üzere il genelinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor. İstanbul Boğazı’nın Karadeniz’e bakan girişi ve boğaz hattı boyunca, deniz ulaşımı bakımından görüş mesafesinde azalma ve fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

24 Ocak Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Hava Tahminleri

24 Ocak Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Hava Tahminleri

Osmaniye ile Hatay kıyılarında yağmur ve sağanak, Hatay’ın yüksek kesimleri ve Muğla ile Doğu Karadeniz kıyılarında karla karışık yağmur ve yer yer kar, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde görülecek yağışların ; İstanbul’un kuzey ve batısı ile boğaz çevresi, Kocaeli ve Sakarya’nın kuzey kesimleri, Balıkesir ve Bursa’nın Marmara’ya bakan kıyı ilçeleri, Ordu, Giresun, Tokat, Elazığ, Muş, Bingöl ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

Yağışların; Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz'in doğusu, İç Anadolu'nun güney ve doğusu(Sivas hariç), Batı Karadeniz'in kuzey ve doğusu, Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ile Giresun, Muş, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevreleri, Diyarbakır ve Şanlıurfa'nın batı kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı, tipi şeklinde kar yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerektiği konusunda uyarı yapıldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın