Görüş Bildir
Haberler
2023’te Onları İzleyebiliriz: Yetenek Avcılarının Şimdiden Gözlem Altına Aldığı 11 Genç Yetenek

2023’te Onları İzleyebiliriz: Yetenek Avcılarının Şimdiden Gözlem Altına Aldığı 11 Genç Yetenek

Ali Aydemir
17.05.2022 - 12:00

2023'te çok konuşulacak, futbol seyir zevkimizi yükselten altın çocukları ve onlara dair en önemli bilgileri bulabileceğiniz bir liste hazırlamak istedik. Bu listede yok yok, işte değerleri dudak uçuklatan en önemli futbolcular...

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ricardo Pepi

11. Ricardo Pepi

Altyapısında yetiştiği Dallas Academy'den Augusburg'a transfer olan 19 yaşındaki Amerikan oyuncu, Bundesliga takımı Augusburg tarafından Almanya'ya getirilmek için 17.5 milyon euro'luk kulüp rekoru olan bir bonservis ücreti ödedi. Transfer döneminin gözde isimlerinden olan ABD Milli Takımı’nın yıldız futbolcusu Pepi FC Dallas formasıyla toplamda 55 maçta 15 gol ve 3 asistle oynadı.

10. Devyne Rensch

10. Devyne Rensch

Ajax'ta forma giyen Hollandalı futbolcu bir sakatlık döneminde olsa da daha çok top koşturacağa benziyor. 19 yaşındaki sağ bek toplamda 30 maça çıktığı kariyerinde 1 gol 2 asiste sahip.

9. Benjamin Sesko

9. Benjamin Sesko

18 yaşındaki oyuncu Benjamin Sesko, Temmuz 2019'da NK Domzale'den Red Bull Salzburg'a katıldığından bu yana önemli ilerleme kaydetti. Sloven dahisi, geçen yaz Red Bull Arena'ya dönmeden önce başlangıçta kardeş kulüp FC Liefering'e kiralık gitti. Avusturya devlerinin ilk tercihi forvet oyuncusu olarak kendini kanıtlayamamış olsa da, oyuncu performansıyla dünya devi kulüpleri birbirleriyle yarıştıracak gibi. Menajerinin bildirdiğine göre Real Madrid, Liverpool ve Bayern Münih gibi Avrupa'nın en büyük kulüplerinden bazılarının gözünü ona dikmesiyle Sesko'nun kaydettiği ilerleme de devam ediyor. İstatistikleri de 33 maçta, 10 gol ve 7 asist.

8. Youssoufa Moukoko

8. Youssoufa Moukoko

St. Pauli altyapısından Borussia Dortmund altyapısına 2016 yılında geçen, bu yıl da U19'dan Dortmunda geçen 17 yaşındaki Alman forvet daha çok konuşulacağa benziyor.

7. Ryan Cherki

7. Ryan Cherki

Tarak kemiği sebebiyle 1 ay sonra sahalara dönecek olan, altyapısından yetişerek Olimpik Lyon forması giyen 18 yaşındaki sağ kanat Cherki de dikkat toplayan futbolcular arasında.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Harvey Elliott

6. Harvey Elliott

Premier Lig tarihinin en genç oyuncularından olan Elliott, 2019 yazında Fulham'dan Liverpool'a katıldı. Elliott, bu sezon Liverpool için 10 maça çıktı ve kulüpteki ilk golünü FA Cup dördüncü tur galibiyetinde Cardiff City'ye karşı attı. 19 yaşındaki sağ kanat İngiltere'de daha çok konuşulacağa benziyor.

5. Jamal Musiala

5. Jamal Musiala

19 yaşında 10 numara forma giyen futbolcu Jamal Musiala, 2019 yazında Bayern Münih'e transfer olmak için Chelsea'den ayrıldığında, az tanınan bir futbolcuyken şimdilerde durum biraz farklı. Takım arkadaşları tarafından Bambi lakabıyla bilinen Jamal, Almanya baş antrenörü Hansi flick tarafından 'Her takımı zenginleştirebilir' bir futbolcu olarak tanıtılıyor. Almanya Bundesliga devi Bayern Münih, Borussia Dortmund'u 3-1 yendiği maçın ardından ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Jamal'ın golü ise 83. dakikada atılan 3. gol.

4. Gavi

4. Gavi

17 yaşındaki İspanyol orta saha çok canlar yakacağa benziyor. Piyasa değeri tamı tamına 60 milyon euro olan Gavi zaten Barcelona altyapısında yetişmişti. ÖZellikle İngiliz devi Liverpool'un ve Manchester City'nin hatta Bayern Münih'in Gavi'nin peşinde olduğu yazılıp çiziliyor bile.

3. Arda Güler

3. Arda Güler

Tüm Türkiye onu takip ediyor! 17 yaşındaki merkez orta saha ve sağ kanat olarak Fenerbahçe'de forma giyen Ankaralı Arda Güler, çoktan dikkatleri üzerine çekmiş durumda. Gençlerbirliği altyapısından Fenerbahçe altyapısına geçen ve ardından altyapıdan yükselen Arda, performansıyla göz doyuruyor. Piyasa değeri 60 milyon euro olan Gavi 215 dakikada bir skor katkısında bulunurken, Arda Güler, Süper Lig'de 44 dakikada bir gol ve asist üretmeyi başardı. Süper Lig'de çıktığı toplamda 19 maçta 7 gol 5 asiste sahip olan futbolcu, daha çok konuşulur.

2. Florian Wirtz

2. Florian Wirtz

New York Times baş muhabiri Rory Smith, Arsenal'i, potansiyel olarak Bayer Leverkusen forması giyen 18 yaşındaki Florian Wirtz'e yönelebilecek kulüplerden biri olarak seçti bile. 70 milyon euro piyasa değeri olan Wirtz, 31 maçta toplamda 10 gol 14 asistle 24 gole etki etmiş. Şimdilerde sakatlıkla boğuşan yıldızın Dünya Kupası akıbeti ise henüz belli değil.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Jude Bellingham

1. Jude Bellingham

Birmingham altyapısında yetişip Dortmund forması giyen 18 yaşındaki yıldız futbolcuya şimdiden Liverpool ve Manchester United gibi takımlar talip durumda, hatta resmi adımlar atılmaya başlandı bile. 75 milyon euro piyasa değeriyle listede lider sıraya oturan futbolcu Bundesliga'nın en değerli 3. oyuncusu iken İngiltere'nin en değerli 7. sıradaki oyuncusu. 41 maçta 6 gol ve 13 asist ile bir merkez orta sahadan çok daha fazlası... Önümüzdeki günlerde adı daha çok konuşulacağa benziyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın