Görüş Bildir
Haberler
2022 Öğrenci Affı Nedir? Öğrenci Affı Ne Zaman Çıkacak, Kimleri Kapsayacak?

2022 Öğrenci Affı Nedir? Öğrenci Affı Ne Zaman Çıkacak, Kimleri Kapsayacak?

Ömer ÖNDER
15.06.2022 - 16:03

Öğrenci affı hakkında merak edilenler pek çok kişi tarafından araştırılmaya devam ediyor. Son zamanlarda artan araştırmalar sonrasında konu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan açıklama geldi. Açıklamaların ardından öğrenci affı ne zaman çıkacak? Öğrenci affından kimler yararlanabilecek? gibi sorular gündeme geldi. İşte öğrenci affı 2022 ile ilgili tüm detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçtiğimiz günlerde öğrenci affı hakkında Eskişehir'de konuşan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, ‘Bu konuda karar alma, bir kanun, kanuni düzenleme ve bir hukuki mevzuat düzenleme yetkisi meclisindir.’ demişti.

Öğrenci Affı Nedir?

Öğrenci Affı Nedir?

Öğrenci affı lisans ve yüksek lisans öğrencilerini kapsayacak. Bölümü kazandığı yada başla bile kayıt yaptırmayan ve herhangi bir sebepten ötürü okul ile ilişkisi kesilen öğrencilerin okullarına geri dönmeleri için yapılan düzenlemedir.

2022 Öğrenci Affı Kimleri Kapsayacak?

2022 Öğrenci Affı Kimleri Kapsayacak?

AK Parti Grup Başkan Vekili Emin Akbaşoğlu, Ak Parti'nin öğrenci affı düzenlemesi üzerinde çalıştığını belirterek konu ile ilgili 'Üniversite öğrencilerimiz ile ilgili bir çalışma yapıyoruz. Yüksek öğretim kurumlarıyla ilişiği kesilen üniversite öğrencilerimize, Lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesinde çeşitli nedenlerle eğitim öğretim hakkı sona eren öğrencilerimize, öğrenci affıyla eğitim öğretim haklarına tekrar geri dönebilmeleri imkanı getiren çalışmayı başlattık. Bunun detaylarını daha sonra kamuoyuyla paylaşacağız. Ve 2022-2023 eğitim öğretim yılında üniversite öğrencilerimize lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi olabilme imkanı tekrar kazandırmak süratiyle bu haklarını kullanabilme imkanını düzenleyen bir yasal düzenlemeyi inşallah temmuz ayından önce teklife dönüştürerek yasalaştırmayı arzu ettiğimizi ifade etmek isterim' açıklamalarında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Öğrenci Affı Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Öğrenci Affı Açıklaması

AK Parti TBMM Grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'Gençlerimize müjde vermek istiyorum. Kamuoyunda öğrenci affı diye bilinen teklifimizi önümüzdeki günlerde Meclis'in takdirine sunuyoruz. Lisans, yüksek lisans, doktora seviyesindeki öğrencilere okullarına dönüş yolunu açıyoruz.' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın