Görüş Bildir
Haberler
2021 Kültür Sanat Büyük Ödülleri'nde Görsel Sanatlar Alanın Sahibi Alev Ebuzziya Kimdir?Kaç Yaşında ve Nereli?

2021 Kültür Sanat Büyük Ödülleri'nde Görsel Sanatlar Alanın Sahibi Alev Ebuzziya Kimdir?Kaç Yaşında ve Nereli?

Müge Kakşi
08.11.2021 - 23:59

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yapılan kabine toplantısı sonrası 2021 Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri sahiplerini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşması esnasında 'Ödüllerini takdim edeceğimiz bu kıymetli kültür sanat insanlarımızı şahsım, milletim adına tebrik ediyoruz' dedi. Görsel sanatlar dalında ödül alacak olan Alev Ebuzziya ise kim olduğu ve sanat hayatı ile merak edilmeye başlandı. Peki 2021 Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Görsel Sanatlar dalı sahibi Alev Ebuzziya kimdir? Alev Ebuzziya kaç yaşında ve nereli? Detayları haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bugün yapılan Kabine Toplantısı sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmanın sonunda bu yılki Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'nin sahiplerini açıkladı. Birbirinden usta isimlerin bulunduğu ödül sahiplerinden biri de görsel sanatlar dünyasının usta ismi Alev Ebuzziya oldu. Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri görsel sanatlar dalında ödül alan Alev Ebuzziya hakkında araştırmalar başladı. Peki Alev Ebuzziya kimdir? Alev Ebuzziya kaç yaşında ve nereli? İşte Alev Ebuzziya'ya dair tüm detaylar...

Alev Ebuzziya Kimdir? Alev Ebuzziya Kaç Yaşında ve Nereli?

Alev Ebuzziya Kimdir? Alev Ebuzziya Kaç Yaşında ve Nereli?

Seramik sanatçısı.  30 Ağustos 1938, İstanbul doğumlu. 1956-58 yılları arasında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde heykel ve Füreya Atölyesi’nde seramik çalışmaları yaptı. Daha sonraki yıllarda İstanbul Eczacıbaşı Seramik Fabrikası ve Kopenhag’da Danimarka Kraliyet Porselen Fabrikaları’nda çalışmalarını sürdürdü.

1969 yılında Kopenhag’da kendi atölyesini kuran Ebüzziya, 1987’de atölyesini Paris’e taşıdı. 1975-90 yılları arasında Almanya’da Rosenthal Porselen Fabrikası’nda tasarımcı olarak çalışan Ebüzziya, 1984’ten sonra da Kopenhag’daki Kraliyet Porselen Fabrikaları’nda çalışmalarına devam etti.

Alev Ebuzziya Kariyeri

Alev Ebuzziya Kariyeri

Kırk yılı aşkın bir zamandır seramikle çalışan ve bugün çeşitli kişisel ve kurumsal koleksiyonlarda üç bin eseri bulunan sanatçı, özellikle Danimarka ve İngiltere’deki Kraliyet Koleksiyonları, Japonya İmparatorluk Sarayı ve Ebüzziya’nın en çok eserine sahip olan Rotterdam’daki Boymans van Beuningen Müzesi dikkat çekiyor.

Alev Ebüziyya Siesbye, yurtiçinde ve yurt dışında çok sayıda sergiler açmış, çok sayıda ödüller kazanmıştır.

Alev Ebuzziya Başlıca Ödülleri

Alev Ebuzziya Başlıca Ödülleri
  • 1982- Tagea Brandt's Legat, Danimarka

  • 1983- Eckersberg Medal, Danimarka

  • 1988- Atatürk Sanat Ödülü, Türkiye

  • 1988- Sanat Kurumu, Seramik Ödülü, Türkiye

  • 1990- Louis Vuitton, Moët Hennessy « Science pour l'Art » Prize

  • 1995- Prins Eugen Medal, Stockholm, İsveç

  • 2000- Knight of Dannebrogordenen (şövalyelik ünvanı), Danimarka

  • 2006- Anne-Marie Telmanyi-born Carl-Nielsen's Legate

  • 2009- Chevalier de l'Ordre des Arts et des Lettres

  • 2010- C.L David's Honorary Legate

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın