Görüş Bildir
Haberler
2018'de Tüm Dünyanın Diline Dolanan ve Kasıp Kavuran Diziler

etiket 2018'de Tüm Dünyanın Diline Dolanan ve Kasıp Kavuran Diziler

2018'de yine Amerikan dizileri uçtu gitti. İngilizler de artık bu konuda epey profesyonelleşti. Sadece televizyon değil, dijitalde de muhteşem diziler var. Insider'ın ortalama konuşulma araştırması sayesinde en popüler dizileri görebiliyoruz. Eee biz de bazı katkılar yapmadık değil...

İçeriğin Devamı Aşağıda

31. Star Trek: Discovery - IMDb Puanı: 7.4

31. Star Trek: Discovery - IMDb Puanı: 7.4

Günümüzün çağdaş versiyonu olan dizi, Star Trek serisinin olaylarından 10 yıl öncesini konu ediniyor. Uzun metrajlı filmlerin zaman çizelgesinden ayrı olarak, yeni dünyalar ve medeniyetler keşfeden USS Discovery mürettebatını anlatıyor. Discovery, Star Trek tarihinde daha önce bahsedilen ancak keşfedilmemiş bir olayın etrafında dönüyor. 

Bu online dizi çok müthiş bir bağımlılık yaratmasa da Star Trek hayranlarını tatmin edebilir.

30. Riverdale - IMDb Puanı: 7.5

30. Riverdale - IMDb Puanı: 7.5

Archie çizgi romanlarının ana karakterleri  Archie, Betty ve Veronica'yı merkezine taşıyan dizi, küçük bir kasaba olan Riverdale'in uzaktan görünen sessiz sakin halinin altında yatan karanlığa odaklanıyor. 

Son birkaç senedir devam eden çizgi roman uyarlaması dizi çılgınlığının yerini bulduğuna dair kanıtlardan biri.

29. Grey's Anatomy - IMDb Puanı: 7.6

29. Grey's Anatomy - IMDb Puanı: 7.6

Seattle Grace Hastanesi’nde yeni bir gün, yeni bir sabah, yeni ameliyatlar, kurtarılması gereken hayatlar, düşler ve umutlar... 

Artık bu dizide tek bir konu kalmadı, dile kolay 15 sene olmuş. Her şey değişti, herkes değişti. Hala izleyene sabırlar olsun.

28. Arrow - IMDb Puanı: 7.7

28. Arrow - IMDb Puanı: 7.7

Öldü sanıldığı bir deniz kazasının ardından, uzun süre bir adada yalnız başına yaşayan milyarder playboy Oliver Queen, adada geçirdiği süre boyunca çok değişmiştir. 5 yılın ardınan bulunan ve evine dönen Oliver, dönüştüğü bu yeni Oliver'ı ailesinden ve diğerlerinden saklamaya çalışırken, geçmişte işlediği günahlarından arınmak için suçlularla mücadele etmeye karar verir ve kendisine Arrow kişiliğini yaratır..

Başladığından bu yana da hemen ilk bölümde içine alabilen bir dizi olduğundan popülerliği hiç son bulmadı.

27. Chilling Adventures of Sabrina - IMDb Puanı: 7.8

27. Chilling Adventures of Sabrina - IMDb Puanı: 7.8

Sabrina kendi ikili benliği ile bağdaşmaya çalışır. Yarı cadı yarı ölümlü bir hayat süren Sabrina, kendisini tehdit eden şeytani güçlere karşı savaşırken bir yandan da ailesi ile uğraşmak zorunda kalır.

Herhalde görür görmez elimizin gittiği bir dizi olmuş, Cadı Sabrina küçüklüğümüzden beri aşina olduğumuz bir karakter.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. The Flash - IMDb Puanı: 7.9

26. The Flash - IMDb Puanı: 7.9

Geçmişinde büyük bir trajedi yaşamış Barry Allen, Central City Polis Birimi’nde çalışan ve suçluların arkalarında bıraktıkları ipuçlarını toplayan bir adli laboratuvar asistanıdır. Talihsiz bir yıldırım kazası yaşamasının ardından süper hız gücüne sahip olan Barry, Flash kimliğine bürünür ve kötü adamları adalete teslim etmeyi kendine görev edinir!

DC karakteri olan The Flash'ı, Batmanli Justice League'te de görmüştük. Artık Marvel ve DC'nin karakterlerini dizi projelerine dönüştürmesine alıştık.

25. Maniac - IMDb Puanı: 8.0

25. Maniac - IMDb Puanı: 8.0

Yaşadığı psikolojik sorunlardan dolayı akıl hastanesinde kalan bir adamın gerçeklikten kaçmak için kendi hayalinde yarattığı bir dünyada yaşaması konu ediliyor.

Emma Stone ve Jonah Hill'i görünce epey sevinmiştik ama biraz hayalkırıklığı çıktı:) Kafa karışıklığını atlatabilenler sezonu tamamlıyor ama biraz zor. Yine de dünya çapında ilgi görmesini engellemedi.

24. The Sinner - IMDb Puanı: 8.0

24. The Sinner - IMDb Puanı: 8.0
rxei.iscdn.net

Genç bir annenin içine düştüğü nedensiz öfke, şiddet ve korkunun temelini araması anlatılıyor. Dizide Bill Pullman tarafından canlandırılan dedektif ile birlikte bu genç kadın geçmişi ile bolca yüzleşmek zorunda kalacak. 

Bu ara yeni diziye başlamak isteyenlere hep bu dizinin önerildiğini görüyoruz.

23. The Blacklist - IMDb Puanı: 8.1

23. The Blacklist - IMDb Puanı: 8.1

Raymond Reddington, dünyanın en çok arananlar listesinin en üstünde yer alan bir suçludur. Yıllardır aranan Raymond hiç beklenmeyen bir anda kendi isteği ile FBI’a teslim olur. İşlediği suçlar sebebi ile artık serbest kalması mümkün değildir. Zeki bir adam olan Raymond, FBI’a ilginç bir teklif sunar. Kendi özgürlüğü karşısında hazırlamış olduğu suçlular listesini FBI’a verecek ve listede yer alan kişileri yakalatacaktır. Listeyi vermek için de tek bir şart sunar; FBI profilcisi Elizabeth Keen ile birlikte çalışmak. Kendisinin bu işe neden seçildiğini araştıran Elizabeth, Raymond ile suçluları yakalamaya başlar.

Hafiften bir Şahsiyet havası aldınız mı? Türkiye'de pek duyulmamış olsa da dünya çapında epey tutmuş, gerçekten çok etkileyici bir dizi.

22. 13 Reasons Why - IMDb Puanı: 8.1

22. 13 Reasons Why - IMDb Puanı: 8.1

Hannah Baker isimli lise öğrencisi bir genç kızın intiharıyla sarsılan ailesi ve öğretmenleri, bu işin peşine düşer. Hannah ise arkasında 13 şok edici kaset bırakıp gitmiştir.

Su gibi akıp giden dizi, izlerken esas kıza hem sinirlenip hem derinden üzüleceğiniz enteresan bir kurgu ve senaryoyla ilerliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. American Horror Story - IMDb Puanı: 8.1

21. American Horror Story - IMDb Puanı: 8.1

Her bir sezonu başka bir hikayeyi konu alan American Horror Story, ilk sezonunda lanetli bir ev üzerinden ilerleyerek, bizi bu evin zaman içindeki sakinleri ile tanıştırdı. Şimdi de bu akıl hastanesinde yaşananları görüyoruz.

Lady Gaga ile epey sükse yattı, bilinirliğini arttırdı.

20. Orange Is the New Black - IMDb Puanı: 8.1

20. Orange Is the New Black - IMDb Puanı: 8.1

Piper Chapman, güzel bir hayata, iyi bir sevgiliye, anlayışlı bir aileye sahip genç bir kadındır. Üniversite yıllarında işlediği bir suç yüzünden konforlu hayatından uzaklaşarak hapse girer. Hapishane hayatı Piper’ın düşlediğinden bambaşkadır. Dört duvar arasındaki yeni hayatına alışmaya çalışan Piper, başlarda zorlansa da yavaş yavaş hapishane kültürünü öğrenmeye başlar. Hapishanedeki diğer mahkumlarla beklenmedik dostluklar kuran genç kadın, bu zamana kadar hayatında inandığı her şeyi sorgulamaya başlar. Hapishane fobisi olanların dahi rahatlıkla izleyebileceği, hatta enteresan ama zaman zaman o ortamda olmak isteyeceğiniz enteresan bir dizi

Kafanızı bolca karıştırabilir, şok edebilir, kocaman bir kahkaha attırıp bir dakika sonra gözyaşlarına boğabilir. 2019'da son sezonu yayınlanacak.

19. Bodyguard - IMDb Puanı: 8.2

19. Bodyguard  - IMDb Puanı: 8.2

Dengesiz ama cesur bir polis memuru olan David, kendisini bir anda içinde bulduğu bir terör saldırısının engellenmesine yardımcı olur. Saldırısı sırasında gösterdiği üstün başarı, David’in terfi etmesini sağlar. Onun yeni görevi Hırslı İçişleri Bakanı Julia Montague'yu korumaktır. Fakat bakan, David’in inandığı ve savunduğu değerlerin tam aksi görüşündedir. Zaman geçtikçe kendisini görevi ve inançları arasında kalmış bir halde bulan David, bakanı korumaya devam edebilecek midir?

Aklınıza hemen efsane Bodyguard filmi gelmesin, bir ilgisi yok. Son zamanların en sürükleyici ve dilden dile tavsiye edilen dizilerinden.

18. Lucifer - IMDb Puanı: 8.2

18. Lucifer - IMDb Puanı: 8.2

“Cehennem Lordu” Lucifer Morningstar; Los Angeles Polis Departmanı için suçluları yakalamaktadır. Ancak büyük bir sırrı vardır: Bu çekici adam, aslında yeryüzüne düşmüş bir melektir!

Tövbe estağfurullah dediğinizi duyar gibiyiz. Bu çizgiroman uyarlanan dizinin de bir o kadar tövbeler tövbesi güzel olduğunu garanti edebiliriz.

17. The Big Bang Theory - IMDb Puanı: 8.2

17. The Big Bang Theory - IMDb Puanı: 8.2

MIT doktorası yapan, asosyal iki araştırma görevlisinin, sıradan bir garson olan, sarışın güzel Sheldon ile komşuluk ilişkileri diyerek yola çıktılar. Birbirlerinden deha ama sosyal zekası sıfır olan insanlar bizi senelerce güldürdü. Hala da devam eden en iyi komedi dizilerinden.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Sense8 - IMDb Puanı: 8.4

16. Sense8 - IMDb Puanı: 8.4

Dünyanın farklı yerlerinde yaşayan sekiz yabancının birbirleriyle olan duygusal iletişimini konu alan dizi; Berlin, Chicago, London, Mexico City, San Francisco, Seoul, Amsterdam, Los Angeles, Malta gibi farklı farklı şehirlerde geçiyor. 

Bilimkurgu ve dram dizisi olarak kategorilendirilen dizi, olaylı bir şekilde iptal edildi. 2018'de final bölümü yayınlandı ve o seks sahneleri herhalde birçok kişinin travması oldu...

15. The Walking Dead - IMDb Puanı: 8.4

15. The Walking Dead - IMDb Puanı: 8.4

Kasabanın polis şefi Rick Grimes bir gün vurularak hastaneye kaldırılır; fakat o komadayken geçen sürede bildiği yaşam altüst olmuştur. Artık dünya, insan etiyle beslenen zombilerin insafına kalacak! Tabii birazcık insani duyguları kaldıysa... Atlanta'da kaostan sonra sessizce hayatta kalmaya çalışan küçük bir grup insanınsa, birbirlerinden başka tutunacak kimseleri yok... 

Sezonlardır devam eden dizi bazı seyircilerce bir an önce bitmeli. Ama belli ki hala popülerliğini koruyor.

14. Supernatural - IMDb Puanı: 8.5

14. Supernatural - IMDb Puanı: 8.5

Dean ve Sam Winchester kardeşler anneleri bilinmeyen bir varlık tarafından öldürülünce, babalarıyla beraber avcılık yapmaya başlıyor. Daha sonra kopan kardeşler, tekrar bir araya geliyor ve doğaüstü yaratıklarla mücadele veriyor. 

Tabii yüz yıldır konu böyle devam etmiyor, çünkü 2005'ten beri devam eden dizi sayısız sezonuyla devam ediyor. 13 yıl sonra hala en popüler 15. dizi olması gerçekten takdir edilesi.

13. Narcos: Mexico - IMDb Puanı: 8.6

13. Narcos: Mexico - IMDb Puanı: 8.6

Félix Gallardo, 1980’lerde Guadalajara kartelinin yükselişine tanık olur ve benzer bir imparatorluğu inşa etmek üzere insan tacirlerini aynı çatı altında toplar. DEA ajanı Kiki Camarena ise yeni görevi gereği ailesiyle birlikte Kaliforniya'dan Guadalajara'ya taşınır. Kiki, Félix ile ilgili istihbarat toplamaya başlayınca, uyuşturucu ticaretine karşı yıllarca sürecek bir savaşı başlatmış olur.

Pablo Escobar'lı Cali Kartelli sezon da sonra bu sezon da ilk ikisinin rüzgarından epey faydalandı.

12. The Handmaid's Tale - IMDb Puanı: 8.6

12. The Handmaid's Tale - IMDb Puanı: 8.6

Gilead isimli bir toplum tek bir günde devrime gider. Doğal sebepler nedeniyle nüfus düşüşü yaşayan bu toplumda kadınlar devletin malı olarak kabul edilir. Doğurgan kadınlar artık komutanların çocuklarını dünyaya getirmekten başka bir yaşam amacı olmadan oradan oraya sürülürler. Toplumun yeniden çoğalması için üreme hizmetine zorlanan Offred, bu acımasız koşullarda hayatta kalmaya ve kızını bulmaya çalışır. DiziEmmy ödüllü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. La Casa de Papel - IMDb Puanı: 8.6

11. La Casa de Papel - IMDb Puanı: 8.6

Profesör olarak adlandırılan bir suç dehası, tarihin en büyük soygununu yapmayı planlar. Amacı İspanya Kraliyet Darphanesine girmektir. Bunun için de işlerinde uzman olan 8 suçludan oluşan bir ekip kurar. Ekip, 5 aylık bir eğitim sürecinden geçer ve bu sürede her ihtimali hesaba katarak soygunu kusursuz bir hale getirirler. Artık her şey hazırdır. 8 kişi, rehineleri de yanlarına alarak kendilerini İspanya Kraliyet Darphanesine kilitler. Fakat hiç hesaba katmadıkları olaylar gerçekleşir. 

Bu sene La Casa de Papel'e maruz kalmamış olanınız yoktur herhalde. Aslında final yapmıştı ama yapımcılar bir Türk karakteri de içine alarak 3. sezonu çekmeye karar verdi. Siz de bir an önce yetişin.

10. Vikings - IMDb Puanı: 8.6

10. Vikings - IMDb Puanı: 8.6

8. yüzyıl İskandinavyası’nda geçen dizi, basit bir çiftçiyken cesur bir savaşçıya dönüşen Ragnar Lothbrok ve ailesinin öyküsünü ekranlara taşıyor. Savaş Tanrısı Odin'in soyundan geldiğine inanılan Ragnor’un acımasız ve korkusuz adamlarıyla birlikte denizlerle olan imtihanını seyrederken; savaşçı ve tüccar bir kavim olan Vikingler’in çok az işlenmiş ilgi çekici kültürüne hep birlikte tanık oluyoruz.

Tarihi bir drama olarak nitelendirilebilecek dizinin hikayesi, gerçek Avrupa efsanelerine ve tarihsel figürlere dayanıyor.

9. This is Us - IMDb Puanı: 8.7

9. This is Us - IMDb Puanı: 8.7

Aynı anne babadan üç kardeşin birbirlerine çok tezat karakterleri ve yaşamlarını izleyeceksiniz. Ebeveynlerin en ufak hareketlerinin bile çözülemeyecek travmalara sebep olacağını görebilir ama bir yandan da hemen bugün çocuk sahibi olmak isteyebilirsiniz. Listenin en naif dizilerinden. Şimdi de Türkiye'de uyarlanıyor.

8. Shameless - IMDb Puanı: 8.7

8. Shameless - IMDb Puanı: 8.7

Orjinali İngiliz yapımı olan dizi sezonlardır hep popüler, hep sonuna kadar takip edilenlerden. Amerika'nın sorunlu bir muhitinde yaşayan, alkolik bir baba, kardeşlerine bakmak durumunda kalmış çok çapkın bir abla, eşcinsel bir erkek kardeş, sorunlu bir erkek çocuk, garip bir kız çocuk ve dünyaya serseri olmak için gelmiş Lip. İzledikçe hayatınıza şükredip, bir yandan da bir günlüğüne orada yaşamak nasıl bir şey, çok merak edeceksiniz.

7. The Haunting of Hill House - IMDb Puanı: 8.8

7. The Haunting of Hill House - IMDb Puanı: 8.8

Tepedeki Ev, daha sonra ülke çapında perili köşk olarak ünlenecek bir evde büyüyen 5 kardeşin hikayesini anlatıyor. Bir arada büyüyüp yolları ayrılan 5 kardeş, yaşanan bir trajedinin ardından yeninden bir araya gelir. Yıllar önce kaldıkları Tepedeki Ev’de buluşan kardeşler, bu yerle ve geçmişten gelen hayaletlerle yüzleşmek zorunda kalır. 

Gece gece izleyip canınızı epey sıkabilirsiniz, hadi bu gerilimle kolay gelsin!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Peaky Blinders - IMDb Puanı: 8.8

6. Peaky Blinders - IMDb Puanı: 8.8

I. Dünya Savaşı sonrası İngiltere de diğer ülkeler gibi birçok zorluğu aşmaya çalışır. Tam bu zamanlarda da etraf çetelerle, yasadışı faaliyet gösteren örgütlerle de maddi ve manevi bir darbe alınmıştır. İşte biz de o çetelerin en acımasızlarından birini izliyoruz. Düşünün öyle bir çete ki, polis bile selam vermek zorunda kalıyor. Ama rüşvetle işlerine devam ederken yanlış bir işe girişiyorlar ve kaderleri değişiyor.

5. Westworld - IMDb Puanı: 8.8

5. Westworld - IMDb Puanı: 8.8

Dizi, özellikle yapay zekânın doğmasıyla birlikte günahın nasıl olacağı konusundaki merak sonucunda ortaya çıkmış, yani, yapımda teknolojik gelişmelerin nereye varabileceği ve bu gelişimin olumsuz etkilerinin nasıl olacağı üzerinde duruluyor. Gelecek yıllarda geçen Westworld’da, özellikle paralı müşterilerin sıklıkla tercih ettiği Westworld Park’ta olayların çığırından çıkması ile ortaya çıkan macera aktarılırken önemli ziyaretçilerin katılabildikleri oyunlarla dolu bu parkta Vahşi Batı teması sunan kısımda bir sorun yaşanıyor. Bu sorunla birlikte peşlerinde keskin nişancı olan zengin insanlar eğlenmeyi unutarak sadece hayatta kalmaya çalışıyorlar. Yapay zekânın kontrolden çıkacağı zaman neler yaşanabileceği oldukça etkileyici bir şekilde işleniyor...

4. Black Mirror - IMDb Puanı: 8.9

4. Black Mirror - IMDb Puanı: 8.9

Yaşam ve teknolojinin karanlık tarafına odaklanan dizi, benim diyen bilim kurgu filmini aşacak kadar zekayla ve özenle hazırlanmış. Her bölümü muazzam bir film kalitesinde olan diziyi izlerken 'Bu dünyanın içinde ben yaşasam çıldırırdım herhalde!' dedirtecek kadar distopyatik.

2018 başlamadan yayınlanan bölümler 2018 boyunca konuşuldu.

3. House of Cards - IMDb Puanı: 8.9

3. House of Cards - IMDb Puanı: 8.9

Frand Underwood'un başkanlık yolunda nelerden vazgeçtiği, kimleri karşısına aldığı, mücadele yöntemleri sizi dehşete düşürecek. Siyasetin kirli yüzünü belki de ilk kez bu kadar iyi hissedebileceksiniz. 

Bu sezon son sezonuydu. Başrol oyuncusu cinsel istismar skandalı sebebiyle uzaklaştırıldı ve yerine dizinin kadın başrolüne bıraktı. Bu durum tat kaçırsa da dizi bir efsane olacak kalacak.

2. Stranger Things - IMDb Puanı: 8.9

2. Stranger Things - IMDb Puanı: 8.9

80'li yılları kendine fon yapan Stranger Things, dönemin korku filmlerine selam çakmayı atlamayan bir fantastik gerilim dizisi. Winona Ryder, David Harbour, Cara Buono'yu başrollerinde buluşturan dizi; kaybolan genç bir çocuğu ve onu bulmaya çalışan annesini anlatıyor. Son iki yılın en popüler dizilerinden.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Game of Thrones - IMDb Puanı: 9.5

1. Game of Thrones - IMDb Puanı: 9.5

Son sezonu 2019'da yayınlanacak olan dizinin 2018'de yayınlanmış bölümü olmamasına rağmen en çok konuşulan dizi olmuş. Ne desek spoiler olur, zaten sosyal medyada şimdiden birçok şeyi öğrenmiş olabilirsiniz. Hanedan entrikaları, kapılı kapılar ardında dönen oyunlar, birilerinin kuyusunu kazmak için düşmanın koynuna girmekten çekinmeyen kadınlar, kardeşler arası çekişmeler, dışlanmalar... Hepsi tek bir hedef için: taht kavgası...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
339
100
40
17
14
11
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hüseyin Karcı

cennet mahallesinin olmadığı listeye liste demem

Tuğba Delice

Supernatural'ın seneler geçmesine rağmen hala böyle ilgi görmesi beni mutlu ediyor. Ayrıca American Horror Story'nin bundan daha fazlasını hak ettiğini düşün... Devamını Gör

supertan

black mirror çok çok büyük kafa açar, sezon 2 bölüm 2 beyaz ayı, asla unutmayacağım.