Görüş Bildir
Haberler
2000’lerde Oynadıkları Futbolla Şimdiki Nesle İlham Olmuş 11 Yaşayan Efsane

2000’lerde Oynadıkları Futbolla Şimdiki Nesle İlham Olmuş 11 Yaşayan Efsane

Tugberk EVRAN
06.04.2022 - 13:00

Her spor branşında olduğu gibi dünyanın en fazla takip edilen ve geleneksel sporlar arasında en büyük ekonomik hacme sahip olan futbolda zaman içerisinde değişiklikler yaşadı, oyuncular ise bu değişimin hep göbeğinde oldular. İşte 2000'li yıllara damga vurmuş, oynadığı futbolla günümüz futbolcularına ilham kaynağı olan 11 oyuncu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ronaldo

1. Ronaldo

Ülke: Brezilya

Mevki: Forvet

Etkili Olduğu Takımlar: PSV, Barcelona, Inter, Real Madrid

Dosta güven düşmana korku salan Ronaldo, 2 Dünya Kupası ve 2 Ballon d'Or sahibi olarak futbol tarihine ismini altın harflerle yazdırdı. Yaşadığı sakatlıklar olmasaydı belki de tarihin en iyi futbolcusu olarak anılabilecekti.

2. Ronaldinho

2. Ronaldinho

Ülke: Brezilya

Mevki: On numara, Kanat

Etkili Olduğu Takımlar: PSG, Barcelona, Milan

Futbol tarihinde topun ayağa yakıştığı çok fazla futbolcu yoktur, topla adeta dans eden ya da orkestra şefi gibi sahayı kullanan Ronaldinho bu konuda unutulmaz bir seviyeye çıkmıştır.

3. Thierry Henry

3. Thierry Henry

Ülke: Fransa

Mevi: Forvet

Etkili Olduğu Takımlar: Monaco, Arsenal, Barcelona

Futbol tarihinin en etkili forvetlerinden olan, hiç beklenmedik anlarda çıkarttığı şutlarla ve gol çeşitliliği özelliğiyle hatırlanan Thierry Henry günümüzün yeni nesil forvetlerine ders niteliğinde izletilebilecek bir kariyere sahip.

4. Luis Figo

4. Luis Figo

Ülke: Portekiz

Mevki: Sağ Kanat

Etkili Olduğu Takımlar: Sporting, Barcelona, Real Madrid

O dönem için transfer rekorunu kırarak Barcelona'dan Real Madrid'e geçen Luis Figo, Real Madrid'de sayısız zafer yaşamış ve futbol tarihine adını altın harflerle yazdırmıştı.

5. Rio Ferdinand

5. Rio Ferdinand

Ülke: İngiltere

Mevki: Stoper

Etkili Olduğu Takımlar: West Ham, Manchester United

Rio Ferdinand, Manchester United'ın prime dönemlerinde savunmanın bel kemiğiydi ve futbol bilgisiyle birlikte akan pozisyondaki doğru hamleleri onu tarihin en iyi savunma oyuncularından birisi olarak anılmasına neden oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Roberto Carlos

6. Roberto Carlos

Ülke: Brezilya

Mevki: Sol Bek

Etkili Olduğu Takımlar: Real Madrid

Üllkemiz takımlarından Fenerbahçe'de de bir dönem forma giyen Roberto Carlos tarihin en iyi sol bek oyuncularından birisi olarak anılıyor. Hem oyun stili, hem de dinamikliğiyle birlikte günümüz bekleri kendisinden çokça etkilenmiş olarak görülüyor.

7. Paolo Maldini

7. Paolo Maldini

Ülke: İtalya

Mevki: Sol Bek

Etkili Olduğu Takımlar: Milan

Hayatının büyük bir bölümünü adadığı Milan kulübünde efsaneleşerek 3 Şampiyonlar Ligi şampiyonu ve 7 İtalya Kupoas kazanarak futbol dünyasında hafızlara kazınmayı başardı.

8. David Beckham

8. David Beckham

Ülke: İngiltere

Mevki: Orta Saha Sağ

Etkili Olduğu Takımlar: Manchester United, Real Madrid

6 kere İngiltere şampiyonluğu ve 1 Şampiyonlar Ligi şampiyonu kupalarına sahip olan David Beckham hem saha içinde hem de saha dışında oldukça ikonik bir karakterdi. Duran toplardaki başarısı ve estetik frikik kullanışıyla hafızlara kazındı.

9. Francesco Totti

9. Francesco Totti

Ülke: İtalya

Mevki: Forvet Arkası

Etkili Olduğu Takımlar: Roma

Roma'nın altın çocuğu olarak anıldı  ve takıma bağlılığı sayesinde takımından, şehrinden ayrılmadan kariyerini Roma'da sonlandırdı. Hem oyun bilgisi hem de yetenekleri sayesinde günümüz futboluna çok şey kattı.

10. Xavi

10. Xavi

Ülke: İspanya

Mevki: Merkez Orta Saha

Etkili Olduğu Takımlar: Barcelona

Barcelona'nın yakın tarihteki prime dönemlerinde Iniesta ile birlikte orta sahanın vazgeçilmezi olan ve hem ligde hem de İspanya milli takımıyla sayısız kupa kaldıran Xavi, oyun görüşüyle ve soğukkanlılığıyla tarihin en iyi orta saha oyuncularından birisi anılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Oliver Kahn

11. Oliver Kahn

Ülke: Almanya

Mevki: Kaleci

Etkili Olduğu Takımlar: Bayern München

Futbol tarihinin en ikonik karakterlerinden olan ve kalesini savunduğu Bayern ile Almanya'ya sayısız başarılar tattıran Oliver Kahn, günümüzde efsanesi olduğu Bayern München kulübünün başkanlığını yürütmektedir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
4
3
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın