Görüş Bildir
Haberler
20 Haziran Salı Hava Durumu: Bugün Hava Nasıl Olacak? Yağmur Yağacak mı?

20 Haziran Salı Hava Durumu: Bugün Hava Nasıl Olacak? Yağmur Yağacak mı?

Bahadır
20.06.2023 - 00:57

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Batı ve Orta Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısının sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yağmur Yağacak mı?

Yağmur Yağacak mı?
  • HAVA SICAKLIĞI: İç Ege ve Akdeniz'de 2 ila 4 derece artacağı, Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'de 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

  • RÜZGAR: Kuzeyli, Güneydoğu Anadolu'da güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış anında kuvvetli esmesi bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren Kocaeli, Bolu, Karabük ve Kastamonu, Giresun çevreleri ile Trabzon’un batısında kuvvetli (21-50 kg/m2), Trabzon’un iç ve doğusu ile, Rize Artvin, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın Kastamonu’nun kuzeybatısında yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Yapılan son değerlendirmelere göre; bu akşam ilk saatlerde Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Kırşehir, Nevşehir, Yozgat, Kayseri, Sivas, Eskişehir’in doğu, Konya’nın kuzey ilçelerinde, Çorum, Amasya, Tokat, Osmaniye çevreleri ile Adana'nın kuzeyinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bölgesel hava durumu

Bölgesel hava durumu

MARMARA

  • Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Kocaeli çevrelerinde kuvvetli, Sakarya çevrelerinde yerel çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

EGE

  • Parçalı ve çok bulutlu, Kuzey Ege'nin iç kesimlerinin aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ

  • Parçalı ve çok bulutlu, Göller yöresi ile Doğu Akdeniz'in aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bu akşam ilk saatler Osmaniye çevreleri ile Adana'nın kuzeyinde yerel olarak kuvvetli, Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU

  • Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bölge genelinde (Konya, Eskişehir ve Karaman dışında ) yerel kuvvetli olması bekleniyor.

 KARADENİZ

  • Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Giresun, Trabzon, Atrvin ve Rize'nin yerel kuvvetli, yer yer şiddetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

  • Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey ve batı kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

  • Parçalı ve az bulutlu batısının yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Denizlerde hava nasıl?

Denizlerde hava nasıl?

KARADENİZ

  • Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de batı ve güneybatı, batısı kuzeybatıdan 3 ila 5, akşam saatlerine kadar yer yer 6; Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5, batısı akşam saatlerinde yer yer 6 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, yer yer 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta; kuvvetli yağış anında zayıf.

MARMARA

  • Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey ve kuzeybatı, öğle saatlerinde güneydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

  • Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu kuzeyi sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu, öğle saatlerinden itibaen kuzeybatıdan 3 ila 5; Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 öğle saatlerinden itibaren 6 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, güneyi 2,5 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ

  • Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve güneybatı, sabah saatlerinde batısı kuzeybatıdan 3 ila 5; Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ

  • Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı ve güneybatı, zaman zaman kuzeybatıdan 3 ila 5, öğle saatlerinde 4 ila 6 kuvvetinde , Dalga: 0,25 ila 0,75 m; Görüş: İyi.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın