Onedio’yu Google’da tercih edilen kaynak olarak ekleyin

Suriye'de yaşayan Shahed isimli bir kadın, arkadaşlarıyla çıktığı bir mekanda 2 adet içecek karşılığında verdikleri parayı paylaştı.
2011 yılında başlayan iç savaş nedeniyle zaman içerisinde oldukça değersizleşen para birimleri ile harcama yapmak istediklerinde tomar tomar vermeleri gereken Suriyeli kadınlar, o duruma dikkat çekmek için yaptıkları paylaşımla viral oldular.
Şu an için 1 Türk Lirası, ortalama 80 Suriye Lirası'na denk geliyor. 1 Amerikan Doları ise ortalama 2.500 Suriye Lirası'na denk geliyor.
Para birimlerinin değersizliği nedeniyle herhangi bir şey alırken dahi tomar tomar para vermeleri gereken Suriyeli kadınlar, o anlarını ise 2 içeceğin parasını saymak için 1 saat bekletiyorlar diyerek paylaştı.
İşte viral olan o görüntüler: 👇
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!







Yorum Yazın