Görüş Bildir
Haberler
16 Aralık Dünya Çikolata Gününe Özel Sütlü ve Bitter Tadında Birbirinden Tatlı Filmler

16 Aralık Dünya Çikolata Gününe Özel Sütlü ve Bitter Tadında Birbirinden Tatlı Filmler

16 Aralık, Dünya Çikolata Günü dolayısıyla çikolata kadar tatlı ve bitter kadar acı filmleri bir araya getirdik. Çikolata dünyasının en meşhur kitap uyarlaması olan 'Charlie'nin Çikolata Fabrikası'na dayanan yeni film 'Wonka' ise bu hafta vizyonda yerini aldı. Film, dünyaca ünlü çikolata fabrikası sahibi Willy Wonka'nın gençlik yıllarındaki ilk maceralarını ve Umpa Lumpalarla tanışma hikayesini anlatıyor. İyi seyirler! 👇

Kaynak: Filmlerle ilgili bilgiler, IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Hot Chocolate, 1992

20. Hot Chocolate, 1992

IMDb: 4.2 

Özet: Zengin bir iş kadını olan B.J. Cassidy, mali nedenlerden dolayı birkaç milyar dolarlık yatırım yapmak zorundadır. Çikolatalı trüf mantarı üzerine uzmanlaşmış küçük bir Fransız fabrikasını geri almayı taahhüt eder. 

Oyuncular: Bo Derek, Robert Hays, François Marthouret 

Yönetmen: Josée Dayan

19. Love Taste like Chocolate, 2013

19. Love Taste like Chocolate, 2013

IMDb: 5.2 

Özet: Moni, erkek arkadaşını kaybettikten sonra çikolatalı pasta yapımı üzerine olan tezine odaklanmaya karar verir. Başka erkeklerle görüşmeye başladığında, tacizci erkek arkadaşı Javi'nin hayalet figürü ortaya çıkar ve onu gören tek kişi Moni olduğu için komik durumlara neden olur. 

Oyuncular: Karla Souza, Osvaldo Benavides, María Aura 

Yönetmen: Joaquín Bissner

18. Blood and Chocolate, 2007

18. Blood and Chocolate, 2007

IMDb: 5.3 

Özet: On yıl önce, Colorado dağlarında genç bir kız, ailesinin kanlarında taşıdıkları bir gizem yüzünden vahşi avcılar tarafından öldürülmesini çaresizce izler. Ormana kaçarak ellerinden kurtulur ve avcıların hiçbir zaman bulamadıkları bir şeye, bir kurda dönüşür. Dünyanın yarısı kadar mesafe katetmiş olmasına rağmen, Vivian Gandillion hâlâ kaçar. 

Oyuncular: Agnes Bruckner, Hugh Dancy, Olivier Martinez 

Yönetmen: Katja von Garnier

17. Sweet Movie, 1974

17. Sweet Movie, 1974

IMDb: 6.0 

Özet: Dünya Bekaret Güzeli yarışmasının birincisi evlenir, mazoşist kocasından kaçar ve kendini sefahat dünyasında bulur. 

Oyuncular: Carole Laure, Pierre Clémenti, Anna Prucnal 

Yönetmen: Dusan Makavejev

16. Better Than Chocolate, 1999

16. Better Than Chocolate, 1999

IMDb: 6.1 

Özet: Maggie, kendi evine taşındıktan kısa bir süre sonra, kendisini istemediği iki ev arkadaşıyla birlikte bulur: yeni boşanmış annesi Lila ve genç erkek kardeşi. Maggie'nin taşınmalarından sadece saatler önce Kim adında çekici bir kadına aşık olduğu düşünülürse, zamanlama özellikle kötüdür. Maggie'nin ailesi onun cinsel yöneliminden habersiz olduğu ve Maggie de bu bilgiyi paylaşmaya açık olmadığı için, sorun olmayan bu durum giderek karmaşık bir hal alır. 

Oyuncular: Wendy Crewson, Karyn Dwyer, Christina Cox 

Yönetmen: Anne Wheeler

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Dripping in Chocolate, 2012

15. Dripping in Chocolate, 2012

IMDb: 6.2

Özet: Dedektif Bennett O'Mara boğulmuş bir kızın üzerinde bir çikolata ambalajı bulunca, bu onu esrarengiz çikolatacı Juliana Lovece'e götürür. Bu anlayışlı kadın O'Mara'nın sertleşmiş derisinin altına girdiğinde, artan cinayet sayısının merkezinde olabileceğinden şüphelenir.

Oyuncular: Louise Lombard, Laura Gorun, Thommy Arena

Yönetmen: Mark Joffe

14. Chocolate, 1980

14. Chocolate, 1980

IMDb: 6.5 

Özet: El Muertes ve El Jato çikolata almak için Fas'a giderler ancak yerel halk tarafından saldırıya uğrayınca başları belaya girer. El Jato'nun kız arkadaşı Magda onları Algeciras'ta bekler ve geri dönmek için bir araba çalmaya karar verirler. 

Oyuncular: Manuel de Benito, Ángel Alcázar, Paloma Gil 

Yönetmen: Gil Carretero

13. The Chocolate War, 1988

13. The Chocolate War, 1988

IMDb: 6.6 

Özet: Özel bir Katolik okulunun ve hiyerarşisinin gerçeküstü bir portresidir. Okula yeni başlayan bir öğrenci, akranlarının tuhaf ritüellerine ve okul yönetiminin beklentilerine çikolata satarak boyun eğmek zorundadır. 

Oyuncular: John Glover, Ilan Mitchell-Smith, Wallace Langham 

Yönetmen: Keith Gordon

12. Sweeter Than Chocolate, 2023

12. Sweeter Than Chocolate, 2023

IMDb: 6.6 

Özet: Yerel bir fırının 14 Şubat'ta gerçek aşkı bulmanın gizli tarifine sahip olduğu söylentisi, bir TV muhabirini araştırmaya çekiyor. 

Oyuncular: Eloise Mumford, Dan Jeannotte, Brenda Strong 

Yönetmen: David Weaver

11. Love, Romance & Chocolate, 2019

11. Love, Romance & Chocolate, 2019

IMDb: 6.7 

Özet: Emma ve çikolatacı Luc, Belçika'nın Kraliyet Çikolatacısı olmak için yarışıyor. Brugge'ün güzelliği ve romantizmi eşsiz çikolata kombinasyonlarına ilham verir, ancak kalplerini kaybetmeden yarışmayı kazanabilecekler midir. 

Oyuncular: Lacey Chabert, Will Kemp, Brittany Bristow 

Yönetmen: Jonathan Wright

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Charlie and the Chocolate Factory, 2005

10. Charlie and the Chocolate Factory, 2005

IMDb: 6.7 

Özet: Charlie Bucket; annesi, babası, iki ninesi ve iki dedesiyle büyük bir kentin bitiminde küçük bir tahta barakada yaşamaktadır. Charlie çikolataya bayılır ama alacak parası yoktur. Biriktirilen parayla yılda bir kez evlerine küçük bir çikolata girer. Bu büyük kentte, Charlie'lerin evinden bile görülen kocaman bir çikolata fabrikası vardır. Dünyanın en ünlü çikolatalarını üretir. Günlerden bir gün fabrikanın sahibi Bay Willy Wonka, imparatorluğunu devredeceği bir varis seçmek için yarışma düzenlediğini açıklar. Charlie'de adaylardan biridir. 

Oyuncular: Johnny Depp, Freddie Highmore, David Kelly 

Yönetmen: Tim Burton

9. Merci pour le Chocolat, 2000

9. Merci pour le Chocolat, 2000

IMDb: 6.7 

Özet: İsviçreli bir çikolata şirketinin varisi olan Mika, ünlü piyanist André ile evlidir ve annesi altıncı yaş gününde bir araba kazasında ölen oğlu Guillaume'un üvey annesidir. Hayatları, doğumda Guillaume ile neredeyse yer değiştirdiğini öğrenen genç bir kadın olan Jeanne'ın beklenmedik gelişiyle kesintiye uğrar. 

Oyuncular: Isabelle Huppert, Jacques Dutronc, Anna Mouglalis 

Yönetmen: Claude Chabrol

8. Chocolate, 2008

8. Chocolate, 2008

IMDb: 6.9 

Özet: Acımasız ve cesur Chocolate’ın nefes kesen macera dolu öyküsüdür. Otistik bir kadının dövüş sanatlarındaki yeteneği gelişmiştir. Acımasız gangster çetesinden ailesine ait olan parayı geri almaya çalışır. 

Oyuncular: JeeJa Yanin, Hiroshi Abe, Pongpat Wachirabunjong 

Yönetmen: Prachya Pinkaew

7. Peace by Chocolate, 2021

7. Peace by Chocolate, 2021

IMDb: 6.9 

Özet: Babasının çikolata fabrikasının bombalanmasının ardından, genç bir Suriyeli mülteci, hayallerinin peşinden gitmek ve ailesinin çikolata yapımcılığı mirasını korumak arasında kalarak Kanada'daki yeni küçük kasaba hayatına alışmaya çalışır.  

Oyuncular: Hatem Ali, Ayham Abou Ammar, Yara Sabri 

Yönetmen: Jonathan Keijser

6. Like Water for Chocolate, 1992

6. Like Water for Chocolate, 1992

IMDb: 7.1 

Özet: Anne karnındayken bile soğan kokusundan etkilenerek ağlayan Tita’nın ve ablasının evlendiği Pedro’ya olan aşkının, yemek tarifleri ve mutfak öyküleri arasında anlatılan öyküsüdür.  

Oyuncular: Marco Leonardi, Lumi Cavazos, Regina Torné 

Yönetmen: Alfonso Arau

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Chocolat, 2000

5. Chocolat, 2000

IMDb: 7.3 

Özet: Küçük bir Fransız köyündeki gündelik yaşam, yeni taşınan gizemli bir genç kadın ve kızı sayesinde bir anda değişiverir. Oldukça kasvetli ve birbirinin aynı günler geçiren kasaba halkı, anne-kızın birlikte açtıkları son derece sevimli çikolata dükkanı sayesinde, farkında olmadıkları bambaşka bir hayatla tanışırlar. Zevkin, eğlencenin, neşenin ve en önemlisi çikolatanın olduğu bir hayattır bu. Fakat kasabadaki bu değişimden memnun olmayan insanlar da vardır. Bunların en başında, ahlak bekçiliği yaparak kasabada dilediği gibi bir ortam yaratan belediye başkanı gelmektedir. Ama birbirinden lezzetli çikolataların karşısında durmak, o kadar da kolay değildir. 

Oyuncular: Juliette Binoche, Johnny Depp, Judi Dench 

Yönetmen: Lasse Hallström

4. Wonka, 2023

4. Wonka, 2023

IMDb: 7.4 

Özet: Film, dünyaca ünlü bir çikolata fabrikasının sahibi olan Willy Wonka’nın gençlik yıllarına, ilk maceralarına ve fabrikada çalışan Umpa Lumpalarla nasıl tanıştığına odaklanıyor.  

Oyuncular: Timothée Chalamet, Gustave Die, Murray McArthur 

Yönetmen: Paul King

3. Strawberry and Chocolate, 1993

3. Strawberry and Chocolate, 1993

IMDb: 7.4 

Özet: 1979 yılında genç bir komünist adamın eşcinsel bir Katolik yazarla ilişkisini anlatan film, hoşgörü, kapsayıcılık ve homofobiyi irdeliyor. Kübalı yazar Senel Paz'ın kısa öyküsünden uyarlanmıştır. 

Oyuncular: Jorge Perugorría, Vladimir Cruz, Mirta Ibarra 

Yönetmenler: Tomás Gutiérrez Alea, Juan Carlos Tabío

2. Bread and Chocolate, 1974

2. Bread and Chocolate, 1974

IMDb: 7.5 

Özet: İtalyan bir göçmen İsviçre'de yeni bir hayat kurmaya çalışır ve bunun için giderek daha önemsiz hale gelen bir dizi işe girer. Yeni evine ve toplumuna uyum sağlamaya çalışır ama her seferinde başarısız olur. Tekrar evine dönemeyen bu adamın azmi ve iyimserliği yaşamaya yetecek midir? 

Oyuncular: Nino Manfredi, Anna Karina, Paolo Turco 

Yönetmen: Franco Brusati

1. Willy Wonka & the Chocolate Factory, 1971

1. Willy Wonka & the Chocolate Factory, 1971

IMDb: 7.8 

Özet: Charlie, zengin ailelerin şımarık çocukları ile birlikte Willy Wonka'nın çikolata fabrikasını gezmeye hak kazanır. Yolculuk esnasında sayıları gittikçe azalır. Bu bir geziden çok aslında bir sınavdır. 

Oyuncular: Gene Wilder, Jack Albertson, Peter Ostrum 

Yönetmen: Mel Stuart

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hilmi Arıç

Site yönetiminden istirhamım; listedeki filmlerin bir kısmının dili İngilizce değilken her birinin İngilizce adını vermeye gerek var mı? Orijinal isim kullan... Devamını Gör