Görüş Bildir
Haberler
140 Dakikalık Dizilere İnat Gururla İzleyebileceğiniz Türk Dijital Dizileri

etiket 140 Dakikalık Dizilere İnat Gururla İzleyebileceğiniz Türk Dijital Dizileri

Pelin Arslan
21.06.2019 - 13:19 Son Güncelleme: 21.06.2019 - 14:22

Uzun Türk dizilerine mis gibi alternatif: Dijital platformda yayınlanan yeni nesil diziler. Harika kadroları, iyi senaryo ve yönetmenlikleriyle gitgide daha da iyi bir noktaya gidiyoruz. IMDb puanlarına göre sıraladığımız Türk dijital dizilerini listenize atın!

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Yaşamayanlar - IMDb Puanı: 5.9

13. Yaşamayanlar - IMDb Puanı: 5.9

Mia, kendisini vampire dönüşten Dmitry'den intikam almak için İstanbul'a geliyor. Vampirler dünyasının karanlık adamı Dmitry ile uğraşırken yanına destekçi topluyor. Bu sırada da İstanbul'un kenar mahallelerinde vampirlerle mücadele eden avcılar ile savaş başlıyor. 

Elçin Sangu, Kerem Bursin, Selma Ergeç, Birkan Sokullu gibi popüler oyuncuları görünce dibimiz düşmüştü. İlk fantastik dijital dizimiz diye çok ellemedik ama izleyicinin eleştirdiği çok nokta vardı. Siz karar verin, iyi mi kötü mü?

1 Sezon / 8 bölüm

12. Dudullu Postası - IMDb Puanı: 6.1

12. Dudullu Postası - IMDb Puanı: 6.1

Asım, Olaylar Gazetesi'nden kovulduktan sonra Dudullu Postası'nda işe giriyor. Girer girmez de gizemli bir konu olan 'Kayıp Babalar' hadisesini araştırmaya başlıyor. Mahallenin altı aile babasının en son top sahasında görüldüğü, sonra da ortadan tamamen kaybolduğu olayları araştırıyor. 

Erkan Can, Hazar Ergüçlü, Güven Kıraç, Bülent Şakrak, Taner Ölmez, Ayda Aksel'in rol aldığı dizi, yıllardır Penguen dergisinde yayınlanan karikatür serisinden uyarlandı. Serkan Yılmaz'ın hikayesini yazdığı diziyi absürt dizi ve filmleriyle bildiğimiz Onur Ünlü yönetti.

1 Sezon / 13 bölüm

11. Görünen Adam - IMDb Puanı: 6.9

11. Görünen Adam - IMDb Puanı: 6.9

Sadece Youtube'ta yayınlanan bilim kurgu-komedi türünde bir dizi. Final yapan dizinin yönetmen ve senaristi Onur Ünlü olunca çok ses getirir diye düşünüldü ama kadro da ücretsiz platform da kurtaramadı. Havada kalan senaryosu ve finali ile çok da parlak bir proje olmadı. Başrolünde ise Erkan Kolçak Köstendil vardı.

Kimsenin göremediği ve sadece aynadan görünen adamların İstanbul'daki maceralarını konu alıyor. Her bölüm 15-20 dakika arası sürüyor.

1 Sezon / 10 bölüm

10. Dip - IMDb Puanı: 7.3

10. Dip - IMDb Puanı: 7.3

Sahir, ölmüş eşinin hayaleti ile yaşayan sorunlu bir adam. Emniyete bağlı olarak psikolog görevinde yer alıyor ve insanları intihardan vazgeçiriyor. Bir gün bilim insanı Bilge ile tanışıyor ve beraber tehlikeli bir dünyanın içine dalıyorlar. 

İlker Kaleli, Neslihan Atagül, Berrak Tüzünataç gibi oyuncuların yer aldığı dizi Fi bittikten sonra yayınlandı. Maalesef Fi'nin boşluğunu dolduramadı.

1 Sezon / 8 bölüm

9. Hakan: Muhafız - IMDb Puanı: 7.3

9. Hakan: Muhafız - IMDb Puanı: 7.3

İlk Türk Netflix orijinal yapımı dizi, bizim için gurur kaynağı. İlk sezonu ile çok ilgi gördü ve sevildi. İkinci sezonunda gerçekçilik, efektler ve oyunculuklar eleştirilse de yine de şimdiden diğer sezonlarına onay alan bir dizi. Üstelik kadrosu da giderek büyüyor ve fantastik diziler aleminde öncü olacak işler yapıyor. 

Konusu da şöyle; Hakan kendi halinde bir adam olarak babasıyla beraber Kapalıçarşı'da dükkan işletiyor. Osmanlı'dan kalma tılsımlı gömleği satmaya çalışmasıyla bütün hayatı değişiyor. Bu uğurda babasını kaybeden Hakan, ailesi hakkındaki gerçekleri ve ona doğduğu günden itibaren verilen önemli görevi öğreniyor. Görevi ise kritik: İstanbul'u Ölümsüzler'in şerrinden ve yok olmaktan kurtarmak.

Çağatay Ulusoy, Hazar Ergüçlü, Okan Yalabık, Burçin Terzioğlu, Ayça Ayşin Turan, Boran Kuzum.

2 Sezon / 18 bölüm

devam ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Bartu Ben - IMDb Puanı: 7.6

8. Bartu Ben - IMDb Puanı: 7.6

Bartu Ben tüm bu diziler arasındaki en orijinal işlerden biri diyebiliriz. Yabancı dizilerde de örneklerini gördüğümüz gibi, Bartu Küçükçağlayan bizzat kendisini oynuyor, konu da onun hayatı üzerine şekilleniyor. Komedi ve dram bir arada işleniyor. Deliler gibi küfür ve Türkiye için bir tık yukarıda bir cinsellik muhabbeti var, bu da iyi ki dijital platformlar var dedirtiyor.

İşsiz, hayatından son derece mutsuz, depresyonda bir adam olan Bartu, dayısı ve kuzeni ile bir araya geldikten sonra gözlerinin önünde hayatının bambaşka ve saçmasapan bir yere gittiğini görüyor. Kendi sınırlarını çizmeye çalışsa da bir dünya ödün vermek zorunda kalıyor. 

Bartu Küçükçağlayan, Nazlı Bulum, Müfit Kayacan, Cemre Ebuzziya.

1 Sezon / 10 bölüm

7. 7YÜZ - IMDb Puanı: 7.7

7. 7YÜZ - IMDb Puanı: 7.7

Bu dizi çok konuşulmadı, bu da bizi çok üzdü. Hatta IMDb puanının da hak ettiğinden çok çok aşağıda olduğunu düşünüyoruz. Her bölüm başka bir konuyu ele alıyor, oyuncuları farklılaşıyor. Her hikayede de Black Mirror tadı alıyorsunuz, hem de hiç de ellerine yüzlerine bulaştırmadan anlatıyorlar. 

Genco Erkal, Tilbe Saran, Cem Davran, Belçim Bilgin, Engin Hepileri, Melisa Sözen, Damla Sönmez, Ekin Koç, Sinan Tuzcu, Pınar Göktaş, Gizem ErdemMerve Dizdar.

1 Sezon / 7 bölüm

6. Sahipli - IMDb Puanı: 7.9

6. Sahipli - IMDb Puanı: 7.9

Blu TV'nin, Masum'dan sonraki ikinci orjinal içeriği. Üstelik bir korku dizisi! Tüm dünyada yayınlanan diziler arasında sadece fark yaratanlarının tanıtıldığı Fresh Tv Fiction’da seçilen yirmi dizi içerisinde yer aldı. Ne var ki tek sezon, 10 bölümden oluşan diziyi ilk kez duyuyor bile olabilirsiniz. 

Konusu şöyleYıllar sonra doğduğu köye doktor olarak geri dönen Büşra, en az kendisi kadar felaketler yaşamış öğretmen Selim ile geri dönüşü olmayan bir yolculuğa çıkıyor. Selim ile Büşra birbirlerini tanıdıkça, hikayeye atılan düğüm de çözülmez hale geliyor.

Baran Akbulut, Funda Güray, Ferit Kaya, Sait Genay, Koray Şahinbaş

1 Sezon / 10 bölüm

5. Fi - IMDb Puanı: 8.0

5. Fi - IMDb Puanı: 8.0

Fi: altın oran. Kusursuz güzellik ile ilgili geometrik ve sayısal bir orana verilen isim. Ünlü terapist Can Manay da bu güzelliği, dansçı Duru'da buluyor. Sanatçı sevgilisi Deniz ile beraber yaşayan, sevgilisine aşık ama hırslarının de önüne geçilmeyen Duru'da. Fi tartışmasız şimdiye kadarki en cesur Türk dizilerinden biri. 12 bölümden oluşan dizi, yerini 'Çi'ye bıraktı. Ve kesinlikle gerilimli müthiş bir final yaptı. Dijital dizi: 101 diyebiliriz, izlemediyseniz hemen açın.

Ozan Güven, Serenay Sarıkaya, Mehmet Günsür, Berrak Tüzünataç, Osman Sonat, Büşra Develii Tülay Günal.

2 Sezon / 22 bölüm

4. Sıfır Bir - IMDb Puanı: 8.2

4. Sıfır Bir - IMDb Puanı: 8.2

Adana'nın Hürriyet Mahallesi'ne doğup büyümüş olan 3 arkadaş, Savaş, Cio ve Özgür işsizliğin de getirdiği başıboşlukla hırsızlık, gasp, yaralama gibi çeşitli suçlarla cezaevine girip çıkmış adamlar. 20'li yaşlarındaki bu gençler farklı karakterlere sahip olsalar da aslında kaderleri ve yolları ortak. Yaşadıkları mahallede yasadışı işlerle geçimini sağlayan birçok grup var. Ve tabii ki bunların aralarında da bir güç dengesi... Onlar da bu denge içinde enteresan bir yerdeler. 

İlk bakışta amatör, saçmasapan bir dizi sananlar çok oluyor. Evet amatör başlayan ama senaryosu, kurgusu, doğal oyunculukları, gerçek hikaye ve mekanlarıyla açık ara en iyi dizilerden biri. Şimdiden bir efsane olduğu ve sezonlardır sürdüğünü, YouTube'ta başlayıp paralı bir plaftorma satıldığını da hatırlatalım.

Savaş Satış, Cihangir Ceylan, Özgür Meriç, Onur Akbay.

6 Sezon / 43 bölüm

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Bozkır - IMDb Puanı: 8.3

3. Bozkır - IMDb Puanı: 8.3

Büyük ses getirmemesine; Fi, Şahsiyet, Hakan: Muhafız gibi dikkat çekmemesine çok üzülüyoruz. Zira ilk üçte olmayı gerçekten hak eden bir dizi. Onedio okuyucuları bu listeden sonra hemen gidip izlesin, bize teşekkür edecekler.

Bozkır, gizemli bir cinayeti çözmeye çalışan bir başkomiser ve ekibinin hikayesini anlatıyor. Seyfi, mesleğinde deneyimli bir başkomiser. Genç ve delidolu olan çaylak polis Nuri Pamir ile birlikte bir çocuk cinayetini aydınlatmaya çalışan Seyfi, büyük bir gizemin içine sürükleniyor. 

Yiğit Özşener, Ekin Koç, Merve Çağıran, Nur Fettahoğlu.

1 Sezon / 10 bölüm

2. Masum - IMDb Puanı: 8.7

2. Masum - IMDb Puanı: 8.7

Gururumuz, ilk dijital dizi projemiz! Blu TV'de yayınlanan dizi için, birçok kişi ilk kez bir online dizi-film platformuna para verdi.  8 bölümlük polisiye-dram temalı dizinin kadrosu, sonraki dijital işler için de gövde gösterisi oldu. 

Emekli komiser Cevdet ve karısı, emeklilik hayatını şehirden uzak bir çiftlikte geçiriyor. Bu sıradan Türk ailesinin hayatı, küçük oğullarının bir gece yarısı korkunç bir haberle eve gelmesiyle mahvoluyor.

Haluk Bilginer, Okan Yalabık, Ali Atay, Serkan Keskin, Nur Sürer, Tülin Özen, Bartu Küçükçağlayan.

1 Sezon / 8 bölüm

1. Şahsiyet - IMDb Puanı: 9.0

1. Şahsiyet - IMDb Puanı: 9.0

Bu listenin en başında olması hiç tesadüf değil. Dünya dizilerinde de iyi bir sıralamaya girebilecek kadar mükemmel bir dizi. Onur Saylak'ın yönetmenliği ve Hakan Günday'ın senaryosu, dünya standartlarında. 

Agah Bey, ailesinden kopuk ve bencil bir adamdır. Alzheimer hastası olduğunu öğrendiğinde bu bilgiyi kendine saklar ve içinde kalmış bir intikamı yerine getirmeye başlar. Alzheimer hastası bir seri katil, hem orijinal hem ilgi çekici değil mi? Peki bu adamın polis Nevra ile ne derdi var?

Haluk Bilginer, Cansu Dere, Metin Akdülger, Necip Memili, Müjde Ar, Hüseyin Avni Danyal.

1 Sezon / 12 bölüm

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
205
74
6
5
4
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

(Spoiler) İzlediğim en iyi yerli dizilerden biri. Şahsiyet, Şahsiyet'in Agah Beyoğlu'su. Toplumun pisliklerini sözde ahlak kurallarını görüpte susmayan biris... Devamını Gör

Ahmet Burma

Şahsiyet dizisi periyodik aralıklarla tekrar tekrar izlenebilecek bir şaheser.

Pelintoş

ahh şahsiyet ah