Görüş Bildir
Haberler
TV
"10 Yıl Önce Neler İzliyorduk?" Diyenler İçin: 2006 Yapımı 12 Efsane Dizi

etiket "10 Yıl Önce Neler İzliyorduk?" Diyenler İçin: 2006 Yapımı 12 Efsane Dizi

Çok hızlı dizi tüketiyoruz. Son 10 yılda birçok dizi hayatımıza girdi. Çoğunu soluksuz izledik. Peki 2006 yılında yani tam 10 yıl önce reyting rekorları kıran ve hepsini dün gibi anımsadığımız diziler nelerdi? Hep birlikte bakalım:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sıla

1. Sıla

Cansu Dere, Mehmet Akif Alakurt, Zeynep Eronat, Menderes Samancılar ve Devrim Satoğlu’nun rol aldığı yapım, 2006 yılına damga vuran diziler arasında yer alıyor. Abisinin hayatını kurtarmak için Berdel usulu evlenen Sıla’nın, zorla evlendiği eşi Boran Ağa’ya aşık olmasını konu alan dizi töre hikayelerinin en iyi anlatıldığı senaryosuyla herkesi ekranı başına topladı.

2. Selena

2. Selena

Sinem Kobal, Gökhan Keser, Zuhal Topal, Serkan Şenalp ve birçok genç yeteneği buluşturan dizi 10 yıl geçmesine rağmen hala eski bölümleriyle ekrana gelmeye devam ediyor. Dizi, annelerini trafik kazasında kaybeden üç kız kardeşin amcalarının evinde yaşadıkları zorlukları ve Selena’nın zor zamanlarda onların yanında olmasını konu alıyor.

3. Doktorlar

3. Doktorlar

Yasemin Ergene, Kutsi, Melike Güner, Bekir Aksoy ve Yağmur Atacan’ın rol aldığı gibi televizyon tarihinin en çok tekrarı yayınlanan dizileri arasında yer alıyor. Dizi 2006 yılının en çok izlenen dizilerinden birisi oldu. Hastane ortamının anlatıldığı dizide insanların hayata tekrar tutunma hikayeleri, hastane içerisindeki dostluklar, yakınlaşmalar ve gönül maceraları işlenmişti.

4. Arka Sokaklar

4. Arka Sokaklar

Zafer Ergin, Şevket Çoruh, Özgür Ozan, İlker İnanoğlu, Uğur Pektaş, Gamze Özçelik gibi birçok ismin rol aldığı ve günümüzde de yeni bölümleriyle devam eden dizi 2006 yılında hayatımıza girdi. Dizi, İstanbul'da gece gündüz suçluları kovalayan bir polis ekibinin maceralarını konu alıyor.

5. Binbir Gece

5. Binbir Gece

Halit Ergenç, Bergüzar Korel, Tardu Flordun, Ceyda Düvenci, Mert Fırat ve Meral Çetinkaya’nın rol aldığı dizi, konusu gereği Türkiye’nin gündemini uzunca bir süre meşgul etti. Oğlu lösemi hastası olan Şehrazat’ın hastalığın tedavisi için lazım olan yüklü miktarda parayı patronu olan Onur’dan alması ile ilgili yaşadığı hikayeyi ekrana taşıdı Binbir Gece.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yaprak Dökümü

6. Yaprak Dökümü

Halil Ergün, Güven Hokna, Fahriye Evcen, Gökçe Bahadır ve Tolga Karel için yeri asla unutulmayacak dizi 2006 yılında adeta fırtına gibi esti. Tam 4 yıl boyunca yayınlandığı gün birinci olan, futbol maçlarını bile reytinglerde ikinci plana atan bir diziydi. Reşat Nuri Güntekin’in aynı adlı eserinden televizyona uyarlanan dizi ile Ali Rıza Bey ve kızlarının dramatik hikayesini izledik.

7. Hatırla Sevgili

7. Hatırla Sevgili

Cansel Elçin, Beren Saat, Ezgi Asaroğlu, Okan Yalabık ve Belçim Bilgin’in rol aldığı dizi her hafta izleyiciyi ekrana bağlayan yapımlar arasında yer aldı. Dönem dizisi olarak 50'ler'den 80'lere uzanan bir zaman dilimini anlatan dizi, yaşamla ölüm arasında ince çizgiyi göstererek bir devrin hikayesini anlattı.

8. Fırtına

8. Fırtına

Murat Yıldırım, Burçin Terzioğlu, Erkan Can, Hüseyin Avni Danyal ve Salih Kalyon’un kadrosunda yer aldığı dizi, Murat ve Burçin çiftinin evlenmesine de vesile oldu. Dizi 2006 yılının en çok izlenen yapımları arasında yer aldı. İsmini Rize Ardeşen'in yaklaşık 2 km batısında Karadeniz'e dökülen Fırtına Deresi'nden alan dizide Ali ve Zeynep arasında yaşanan fırtınalı aşk hikayesi anlatıldı.

9. Acemi Cadı

9. Acemi Cadı

Merve Boluğur, Nergis Kumbasar, Simge Selçuk ve Çağkan Çulha’nın başrolünde oynadığı yurtdışından çeviri dizi oldukça beğenildi. Hala tekrarları devam eden dizi efsaneler arasına girdi diyebiliriz. Dizi 16 yaşında cadı olduğunu öğrenen, halaları Selda ve Melda ile yaşayan Ayşegül’ün hayatını konu alıyordu.

10. Köprü

10. Köprü

Erdal Beşikçioğlu, İdil Fırat, Ayşegül Ünsal, İpek Karapınar, Melis Birkan ve Yurdaer Okur gibi isimlerin rol aldığı dizi belki de yayınladığı dönem en fazla ses getiren yerli dizilerden birisi oldu. Ayşe Kulin'in, 2003 yılında bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Recep Yazıcıoğlu'nun yaşamından yola çıkılarak yazdığı ’Köprü’’ isimli romanından uyarlanan dizide Beşikçioğlu idealist bir vali olan Fahri Yazıcı karakterine can verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Yalancı Yarim

11. Yalancı Yarim

Barış Akarsu, Merve Sevi, Bülent Kayabaş ve Ayşe Kökçü gibi usta isimlerin rol aldığı dizinin herkeste mutlaka buruk bir anısı var. Genç yaşında trafik kazası geçirerek hayata gözlerini yuman Barış Akarsu’nun ölümü ile dizi ekranlardan kaybolup gitti.

Yalancı Yarim, ralli merakı yüzünden ailesine yalan söyleyen ve babası tarafından tüm ekonomik hakları elinden alınan Tarık ile işe girdiği evin şımarık kızının hikayesinin anlatıldığı harika bir romantik komedi olarak tarihteki yerini aldı.

12. Sevda Çiçeği

12. Sevda Çiçeği

Gökhan Özen, Yasemin Hadivent, Savaş Dinçel, Halit Akçatepe ve Meral Kaplan'ın buluştuğu romantik komedi dizisi ''Sevda Çiçeği'' 24 bölüm yayınlanmasına rağmen Gökhan Özen'in oyunculuk alanına kariyerine oldukça avantaj sağlamıştı. Gökhan Özen'in evlenmesi için babasının karşısına çıkardığı gelin adayı yerine başka bir kıza aşık olmasını konu alan dizi kısa sürede reytinglerde üst sıralarda yer almıştı.

Facebook sayfamızı takip etmeyi unutmayın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
611
270
162
93
63
44
27
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın