Görüş Bildir
Haberler
10 Soruluk Psikolojik Teste Göre Seni Esir Alan Düşünce Ne?

10 Soruluk Psikolojik Teste Göre Seni Esir Alan Düşünce Ne?

Düşüncelerimizi kontrol etmemiz bazı anlarda zorlaşabilir. Böyle anlarda günlük hayatımıza devam etmek bile bizim için imkansız hale gelebilir. Bu 10 soruluk psikoloji testine göre seni esir alan düşünce ne?

Eğer hazırsan;

Başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Önce cinsiyetini seçer misin?

2. Yaşını da seçer misin?

3. Söyle bakalım sen hayatında bir şeyleri değiştirmek istiyor musun?

4. Peki bu değiştirmek istediğin şeyler için neler yapıyorsun?

5. Rüyalarından genellikle nasıl uyanıyorsun?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kendini kötü hissettiğin anlarda etrafındaki kişilerin nasıl olmasını istersin?

7. Fazla düşünen biri misin?

8. Bu düşündüğün şeyler ne ile ilgili genellikle?

8. Bu düşündüğün şeyler ne ile ilgili genellikle?

9. Sence hangi duygu daha ağır?

10. Son olarak senin için hangisi daha önemli?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Seni esir alan düşünce hayatının düzelmeyeceği ihtimali...

Seni esir alan düşünce hayatının düzelmeyeceği ihtimali... Kendini çoğu zaman çeresiz hissediyorsun. Bir çıkış yolu arıyorsun ama bunu bulamıyorsun. Belki birinin sana yardım etmesini bekliyorsun ama insanlara da tam anlamıyla kendini açamıyorsun. Seni esir alan ve seni düşünerek daha da kötü hissetmene neden olan bir düşünce varsa o da hayatının gidişatı. Bunu düşünürken kendini yorgun ve bıkmış hissediyorsun. Belirsizlikten nefret ediyor ama tam olarak bir şeyde planlayamıyorsun. Bu belirsizlikler nedeniyle hayatından çıkartmak zorunda olduğun insanlar veya çok istersen de geri çevirmek zorunda olduğun anlar olmuş olabilir. Sen bir şeyleri düzeltmeye çalışırken sürekli başka bir şey karşına çıkıyor. Kendini bu durumdan nasıl kurtaracağını bilemezken düşüncelerini kontrol edemeyip, daha da dibe battığın zamanlar olabiliyor. Sen kendine bir çıkış yolu ararken hayatının da artık düzene girmesini bekliyorsun. Seni yoran, üzen, kıran her şeyden uzaklaşmaya çalışırken artık bir şeylerin de iyi gitmesini istiyorsun hayatında... Verdiğin kararlaran pişmanlık duymak istemiyor sadece şanslı olduğunu düşünmek istiyorsun. Senin, esiri olduğun bu duyguyu aşman için de hayatında bazı keskin değişiklikler yapman gerekiyor.

Seni esir alan düşünce sevilmeme düşüncesi...

Seni esir alan düşünce sevilmeme düşüncesi. İster istemez kendini bu düşüncenin içinde buluyorsun. Sevilmediğini düşünmüyorsun ama bazı şeyler yetmiyor sana hayatında. Gerçek ve karşılıksız sevgiyi arıyorsun. Kendini tamamlanmış hissetmiyorsun. Esiri olduğun bu düşünce seni en çok geceleri rahatsız ediyor. İçinde anlamsız bir huzursuzluk hissediyorsun. Ne yapacağını bilemediğin anlarda belki saçmalıyorsun. Her şeyin istediğin gibi gitmesini istiyorsun ama bunun için ne kadar çabalıyorsun emin değilsin. Kendini sürekli bir şey yapmaya veya bir şeyi hissetmeye zorlarsan o şey senden uzaklaşır. Birinin seni sevmesini beklemek aslında senin kendine yaptığın en büyük haksızlıklardan biri. Kendi hayatında birinin gelip seni sevmesini beklemek anlamsız... Sen kendini sevdiğin ve kendini değerli hissettiğin zaman etrafındaki herkes de bunu fark edecek. Sen bu duyguyu dolu dolu yaşamak istiyorsun belki ama bunu isterken yanlış kişilere şans veriyorsun. Seni esir alan ve bazen başka hiçbir şey düşünmemene neden olan bu düşünce ile hayatına devam etmen de zorlaşıyor. Sen kendini seversen diğer insanların seni sevmesine ihtiyaç duymazsın.

Seni esir alan düşünce bir daha kimseye güvenemeyecek olmak...

Seni esir alan düşünce bir daha kimseye güvenemeyecek olmak... Bu düşünce aynı zamanda seni korkutuyor. Sürekli bir güven problemi yaşıyor bazen kendine engel olamadan etrafındaki herkesten şüphe duyuyorsun. Hayatına birçok kişi giriyor ve çıkıyor. En çok darbeyi hayatından çıkan kişilerden alıyorsun. Alıştığın, bağ kurduğun kişilerin senin hayatından çıkması sana ağır geliyor. Zamanla hayatından çıkan herkesin sen de bıraktığı en büyük hasar ise güven problemi oluyor. İnsanlara tam anlamıyla kendini açamıyor ve öylesine kurduğun bir cümleyi bile uzun uzun düşünüyorsun. Kafanı meşgul eden bu düşünce hayatının bazı anlarını eksik yaşamana neden oluyor. Her şeyin güzel gittiğini düşündüğün ve 'Artık problemim yok.' dediğin bir anda tekrar karşına bu güven sorunu çıkıyor. Seni esir alan ve sürekli düşünmene neden olan bu düşünce ile hayatını kendi kendine zorlaştırıyorsun. Herkesi kendin gibi beklememen gerektiği gibi hayatına giren kişilerin acımasız bir tarafı olacağını da unutmamalısın. Yaşadığın her şey sana bir şey öğretmek için varken aldığın darbeler seni yıkmamalı, daha güçlü bir şekilde ayağa kalkmanı sağlamalı.

Seni esir alan düşünce içindeki eksikliği giderememe düşüncesi...

Seni esir alan düşünce içindeki eksikliği bir türlü giderememekten kaynaklanıyor. Nedenini belki biliyor belki bilmiyor belki de kendine itiraf edemiyorsun. Çok kırılgan yapın nedeniyle seni üzmek çok kolay. Bunu gören ve fark eden insanlar ise bundan hiç çekinmiyorlar. İçinde anlamsız bulduğun, bazen hiç olmadığı halde kendini kötü hissettiğin bir anda huzursuzluğunun nedeni bir eksiklikten kaynaklanıyor. Belki bir insanın belki bir duygunun eksikliğini çekiyorsun. Bundan sonra da tamamlanacağını düşünmüyorsun. Bu düşünce seni ele geçiriyor. Bir şeyin sürekli olumsuz gitmesi ve hiçbir zaman düzelme ihtimalinin olması senin hayata karşı bakışını değiştiriyor. Seni anlayan kişiler etrafında olduğu kadar anlamayan veya anlamak istemeyen kişiler de çok. Bazen kendine 'İnsanlar nasıl bu kadar kötü olabiliyor?' diye soruyorsun. Bu sorunun cevabını hiçbir zaman alamayacağını biliyorsun. Hayatındaki kişileri değiştirmek gibi bir niyetin yok ama sana zarar vermelerini istemiyorsun. Bir an tamamlanmış hissederken bir günde tamamen eksik hissetmek veya hissettirilmek sana acımasızca geliyor. Senin bu eksikliği gidermen için öncelikli olarak bazı şeyleri belki görmezden gelmen gerekiyor belki de eksikliğinin temeline inip kendinle yüzleşmen gerekiyor.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
95
16
12
10
9
7
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
imastrangeguy12

İlk yorum! +Bana sevilmemek çıktı, doğru diyor .n.

Gizem Yenikler

Seni esir alan düşünce hayatının düzelmeyeceği ihtimali...

baran mutlu

Seni esir alan düşünce içindeki eksikliği giderememe düşüncesi... doğru maalesef