Görüş Bildir
Haberler
10 Soruluk Evet/Hayır Testine Göre Ne Kadar Bencilsin?

10 Soruluk Evet/Hayır Testine Göre Ne Kadar Bencilsin?

Kendimizi daha fazla düşünmemiz gereken anlar da biraz bencilleşebiliriz. Bu evet/hayır testine göre ne kadar bencilsin söylüyoruz!

Eğer hazırsan;

Haydiiii!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İlişkilerinde kendi hislerin daha mı önemli?

2. Peki bir kararın sonucunda, birinin zarar göreceğini bilsen yine de o kararı alır mısın?

3. Şu an hayatında her şey istediğin gibi mi gidiyor?

4. Çok da sevmediğin biri seni zor durumda bırakacak bir yardım istese yapar mısın?

5. Etrafında uzun yıllar yanında olacağın kişiler var mı?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Birine çok aşıksın ama bazı özellikleri hoşuna gitmiyor. Bu özelliklerini değiştirmesini ister misin?

7. Bir ortamda senden daha fazla konuşulan biri olması seni rahatsız eder mi?

8. Yıllardır görüşmediğin ama işin düştüğünde yazdığın birileri var mı?

9. Bir ortamda övülmek hoşuna gider mi?

10. Son olarak ikna kabiliyetin yüksek mi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Senin karakterinde bencilliğe dair hiçbir şey yok!

Sen de bencilliğe dair hiçbir ize rastlamadık. Kendini ön plana çıkartmak sana göre bir şey değil. Tam tersi daha sessiz bir karaktersin. Fazla konuşmayı değil de insanları gözlemlemeyi tercih edersin. Senin için herkes aynıdır, herkes eşittir. Kendini birilerinden üstün görmediğin gibi bir başkasını da küçümsemek seni rahatsız eder. Bu özelliğe sahip herkesi kendinden uzaklaştırırsın. Çünkü etrafında böyle bir kişinin varlığı bile seni huzursuz eder. Gereksiz bir şekilde kendini her ortamda göstermeye çalışan insanları anlamıyor ve bununla da bayağı dalga geçiyorsun. Kendine değer veren birisin. Yani karşında kim olursa olsun çekinmez ve kendine güvenirsin ama bu bencillik asla değildir. Çünkü kendini o kişiden üstün görmez, o kişiyle eşit görürsün. Başarılarının takdir görmesi veya karakterinin övülmesi hoşuna gidebilir ama bu aynı zamanda seni utandırabilir. Özel hayatını zor paylaşan birisin. Kolay yoldan bir şeyler elde etmekten rahatsız olursun. Bu nedenle hayatının her anında bir çalışma arzusu taşırsın. Çabasız bir şekilde bir şeyler elde etmek, bazı şeyleri hak etmediğini sana düşündürüyor. Herkes kadar içinde bir bencillik var bunu hissettirmiyorsun. Kendini sevdiğin ve değer verdiğin için başkaları tarafından bencil olarak algılanabilirsin. Oysa sen herkese karşı değer ve sevgi gösteren birisin. Sen bencil biri değilsin, sadece herkese hak ettiği gibi davranmayı seçen birisin.

Sen bencil birisin!

Sen tam olarak bencil bir karaktere sahipsin. Bunu fazla dışarı yansıtmıyor belki insanlara hissettirmiyor belki de kendin bile fark etmiyorsun. Bu testten anladığımız kadarıyla senin içinde bir yerlerde bencil birileri var. Övülmek, başarılarından bahsedilmesi veya sadece senden bahsedilmesi hoşuna gidiyor. Seni sana saatlerce anlatsınlar istiyorsun bazen. Bir başkasının senin hakkındaki fikirlerini, görüşlerini merak ediyorsun. Hayatında bazı kuralların ve çizgilerin var. Bunlardan biri de kendi önceliğin. Ne olursa olsun kendi hislerin, duyguların, düşüncelerin her şeyden önce gelir. Senin için bir başkasının istekleri değil, senin isteklerin önemlidir. Kendi hayatında bir başkasının isteklerine göre yaşamak sana saçma geliyor. Bu nedenle biraz inatçı kişiliğinde ön plana çıkıyor. Sana söylenen şeyin tersini yapmak, herkesin karşı çıktığı şeyi deneyimlemek belki iyi belki kötü sonuçlarla karşılaşmak... Bunlar tam da senin yapabileceğin şeyler. Yaptığın şeylerden pişmanlık duymaz ve hatta böyle şeyler deneme şansın olduğu için de mutluluk duyarsın. Senin bencilliğin sadece kendi hayatını daha iyi şekilde yaşamak için. Sürekli kendinden bahsetmiyor ama yaptığın şeyler konuşulsun istiyorsun. O kadar emek ve çaba ile bir şeyler başarmış biri olarak yaptığın şeylerin hafife alınmasını istemiyorsun. Senin için konuşulmayan veya abartılmayan şeyin hiçbir değeri yoktur. Senin hayatında küçük bir başarı da söz konusu olsa konuşulmayı hak eder. Çünkü bu senin hayatın. Başkalarını düşünerek, konuşarak kendini yormaz sadece her şeyin en iyisine ulaşmak için harekete geçersin. Sen bencil birisin ve bu da hayatında mükemmeliyetçi bir karaktere sahip olmana neden oluyor.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
291
94
72
39
36
20
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Muge Muge

Onedio kendimize değer vermeyi bencillik sanıyor.

Erhan KYGSZ

benim raporun sonuna Allah belanı versin yazmışlarmı diye ayrıca kontrol ettim

Gizem Yenikler

Senin karakterinde bencilliğe dair hiçbir şey yok!

Balkan Türkleri

Sen bencil birisin ! Onedio bana bilmediğim bir şey söyle 😑​